• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Afdækning

Afdækning inden malerarbejdet

Inden du kaster dig over malerarbejdet, bør du altid få styr på afdækningen. Det er nemlig med maler afdækning, at du undgår at få maling på uønskede steder. Desuden kan malertape være med til at give dig et langt skarpere resultat.

Maling kan gøre underværker, men afdækning er nødvendig

Maling kan i rigtig mange tilfælde gøre underværker. For eksempel er det et godt trick at give væggene en omgang, hvis du vil shine boligen op. Møbler kan ligeledes have glæde af en klat maling. Ved at ændre farven på dine møbler, kan du nemlig ændre udtrykket af rummet fuldstændig.

Selvom maling er fantastisk, kan man dog ikke komme udenom, at afdækning er en god idé. Ved at dække af sikrer du dig nemlig, at der ikke kommer maling, steder hvor der ikke bør være maling. Heldigvis findes der et væld af forskellig afdækning. På den måde kan du få fingrene i den type afdækning, der passer allerbedst til dit projekt.

Husk malertape

Skal du i gang med et malerprojekt, kan du næsten ikke komme udenom, at du skal bruge malertape. Malertape er nemlig fantastisk, når du skal skabe en grænse mellem det område, der skal males, og et område, der skal holdes fri fra maling.

Hvis du skal male din væg med vægmaling, er malertape for eksempel uundværligt, når du skal male helt tæt på loftet og langs panelerne. Desuden er det smart at bruge malertape til at holde din afdækningspap og din afdækningstape fast.

Malertape er en meget skånsom form for tape. Således risikerer du ikke, at gulve, vægge eller lofter tager skade, hvis du dækker af med malertape. Malertape er i den grad en essentiel form for malertilbehør, når det gælder afdækning før maling.

Sådan vælger du den bedste gulvafdækning

Når du maler, er det umuligt at undgå små stænk. Derfor er det essentielt, at du får valgt den rette gulvafdækning til dit gulv. På trægulve og andre faste gulve bør du bruge afdækningspap kraftig eller afdækningspapir. Dette afdækningspap kan du sætte fast med malertape langs kanterne. Du kan også vælge at bruge en malermåtte.

Hvis du har tæpper på gulvet, er det en god idé at dække af med afdækningsfilt, der har plast på bagsiden. Både ved trægulve og tæpper er det desuden en mulighed at dække af med afdækningsplast. Ulempen er dog, at afdækningsplastik ikke suger maling. Derfor kan det hurtigt ske, at spildt malinger bliver slæbt med uden for din afdækning.

Når det gælder gulvafdækning, er det vigtigste, at du sørger for at dække hele gulvet af. Har du ikke gulvafdækning til hele gulvet, kan du altid flytte din afdækning med, efterhånden som du når videre med dit malerprojekt.

Afdækning af vinduer og afdækning stikkontakt

Nogle områder kræver mere afdækning end andre. Skal du for eksempel male en væg, som både har stikkontakter og vinduer, er det vigtigt, at du er omhyggelig med din maler afdækning. Afdækning af vinduer foregår lettest ved at benytte afdækningsplast. Afdækningsplastik er nemlig blødt, og kan derfor tilpasses dine vinduer uanset formen.

Når det gælder afdækning stikkontakt (og afdækning af andre småting), er det en god idé at benytte malertape. Du kan ligeledes male uden at afdække stikkontakter. Dog vil du i de fleste tilfælde få et pænere resultat, hvis du benytter dig af malertape.

Sådan fjerner du malerpletter

Uanset hvor grundig du er med malertape, afdækningsplast og afdækningspapir, sker det sommetider, at der havner en malerplet et uønsket sted. I langt de fleste tilfælde er disse pletter dog ikke et problem. De kan nemlig fjernes lige så let. Vil du fjerne en malerplet, skal du blot være klar til at tørre den væk med en fugtig klud, inden den størkner.

Dæk af inden du maler

Afdækning er et af de vigtigste elementer, når du skal i gang med et maleprojekt. Næsten ligegyldigt, hvor stort projektet er, har du brug for afdækningsplast, så du undgår maling alle de forkerte steder.

Hvis malingen først drypper eller stænker på gulvet eller den forkerte væg, kan hele rummets udtryk være ødelagt, og du vil være ked af pletterne de næste mange år. Derfor skal du sikre dig, at alle udsatte flader er godt beskyttet af afdækningsplast eller afdækningspap, inden du går i gang.

Her på siden finder du alle typer afdækning, du kan få brug for. Vi har både afdækning af plastik, papir og stof, så du kan vælge lige den type, der passer til dit projekt.

Afdækning af gulve og vægge

Hvis du skal male lofter, er det især vigtigt, at du sørger for at dække vægge og gulve af inden. Til væggene kan du bruge afdækningsplast med afdækningstape, som er klar til brug. Du sætter bare tapen på helt oppe ved loftet og lader plastikken falde ned over væggen. Afdækningsplast uden tape kan også bruges til at dække de møbler, der bliver stående i rummet.

Til gulvet anbefaler vi at bruge afdækningspapir, som kan klare lidt mere slid end plastik. Så risikerer du ikke, at du kommer til at træde hul i afdækningen, inden projektet er færdigt. Hvis du har gulvtæpper, skal du dog bruge afdækningsplastik, da papir kan rutsje rundt på gulvtæppet.

Når du skal afdække fodlister og vindueskarme, skal du have fat i et mere mobilt produkt. Her kan du blandt andet bruge vores 18cm afdækningspapir med tape. Det passer godt til mindre steder, og tapen sikrer, at afdækningen slutter tæt til kanten.

Afdækning til vinduer

Hvis du skal male eller pudse en facade eller lignende, kan det være en god idé at afdække vinduerne med selvklæbende afdækningsplastik. Det er den mest sikre løsning til vinduer, og den sparer dig for bekymringer om stænk. Plastikken fungerer ligesom folie, og når du sætter den rigtigt op, er dine ruder beskyttede fra kant til kant – så kan du koncentrere dig om at male det, der faktisk skal males.

Afdækningsplast og afdækningspap

Her på siden finder du afdækningspap, afdækningsplastik og afdækningsmåtter i filt, til afdækning af gulve og fliser når du skal male dine vægge, ude eller inde, og vil undgå malerpletter på gulvet eller fliserne.
Afdækningspapir og afdækningsplastik sættes fast på gulvet med malertape. Du kan også bruge afdækningsplastik til at afdække møbler, døre og køkkenskabe med, så der ikke kommer vægmaling på.

Skal du male udendørs med facademaling eller træbeskyttelse, kan det være en fordel at bruge en filtmåtte, da den nemt kan flyttes med rundt, når du kommer længere rund om huset. En filtmåtte er også meget mere flexibel og kan nemt ligge hen over blomsterbede og buske.