• Fri fragt ved køb over 899 kr.
 • 30 dages returret
 • Hurtig levering til døren

Gulvmaling

Når du vælger at bruge en gulvmaling fra maler-maling.dk, vælger du den samme løsning, som de professionelle maler også vælger. Det er din garanti for, at du får den bedste gulvmaling, og hos maler-maling.dk kan du ovenikøbet spare op til 50% på køb af kvalitetsgulvmaling.

Gulvmaling

Kan det lade sig gøre at male dit gulv, så det kan holde, og så det bliver ved med at være kønt at se på, og samtidig er praktisk at rengøre? Ja, det kan det godt, når bare du vælger den rigtige kvalitets gulvmaling, og du gør dit forarbejde godt.
Du kan købe den helt rigtige gulvmaling hos maler-maling.dk, og her finder du også både råd og vejledning til, hvordan du maler dit gulv, så du opnår et holdbart resultat. Og vi leverer altid din gulvmaling en til to hverdage efter, at du har bestilt den, så du kan komme hurtigt i gang med at male.

Maling af gulve – hvilken maling skal du vælge?

Når du skal vælge den rigtige maling til dit gulv, skal du se på, hvor meget dit gulv udsættes for hård belastning. Du kan sagtens male gulvet med et godt resultat, men det er vigtigt, at du vælger den rigtige gulvmaling, og at det er en heldækkende maling. Samtidig skal du være opmærksom på, at gulve som er udsat for fugt nedefra, det kan f.eks. være kældergulve, skal males med en diffusionsåben akrylplastmaling, som er specielt beregnet til gulve, og som ikke spærrer fugten inden. Denne type gulvmaling er derimod ikke så velegnet til gulve, som bliver udsat for hårdt slid. Hvis dit gulv har en sugende overflade, det kan f.eks. være ren beton, skal du i første omgang male dit gulv med en forankringsgrunder, hvorefter du kan male med en anden maling herpå.
Almindelige trægulve og betongulve kan males med en slidstærk, vandbaseret eller terpentinbaseret gulvmaling. Husk dog, at du skal sikre god ventilation, mens du maler, hvis du maler med en terpentinbaseret gulvmaling. Og husk også, at uanset hvilken kvalitetsmaling, du bruger, så er forarbejdet lige vigtigt for det færdige resultat.

Flere slags gulvmaling og epoxy gulvmaling

Der er mange forskellige typer gulvmaling at vælge imellem, b.la. epoxymaling. Hos maler-maling.dk har vi valgt at sælge gulvmaling fra Beck & Jørgensen og Hagmans. Det har vi valgt, fordi det er professionel gulvmaling, som både er nem at arbejde med, men som også giver dig de bedste resultater, hver gang du maler. Samtidig er malingen valgt ud fra, at det er den gulvmaling, som også de professionelle malere benytter, og dermed får du også et holdbart resultat, så du ikke skal male flere gange end højest nødvendigt.

Hos maler-maling.dk er vi altid klar til at hjælpe og vejlede dig gennem hele forløbet, når du skal male dine gulve. Vi kan give dig både råd og vejledning, og vi kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige gulvmaling fra starten. Samtidig har du også mulighed for at benytte dig af de mange gode råd, som du finder på vores hjemmeside, og hvis du fortryder dit køb af gulvmaling eller epoxy gulvmaling, har du 30 dages fortrydelsesret på utonede gulvmalinger. Du kan købe alt, hvad du skal bruge for at male dit gulv hos os, så du kun behøver at handle ét sted.

Maling af trægulve

Hvis du har et gammelt trægulv, som måske har været dækket af et gulvtæppe eller af linoleum i mange år, kan det godt se lidt håbløst ud, når du fjerner gulvtæppet eller linoleummet. Men fortvivl ikke, der er mange muligheder for at dit trægulv bliver til et smukt og indbydende gulv at se på igen. Og selv om trægulvet skulle være fyldt med orme- eller sømhuller, så kan det stadig blive et smukt gulv at se på. Et malet trægulv kan være både charmerende at se på, men det kan i bund og grund også være en nødvendighed at male gulvet. Du kunne naturligvis også vælge at slibe dit trægulv, men når der er mange sømhuller, vil resultatet af en gang maling blive både mere holdbart og smukkere at se på. Du skal derfor undgå at slibe mere end højest nødvendigt, og i stedet starte med at fylde alle sømhullerne ud med træspartelmasse. Det giver et flottere helhedsindtryk, end hvis du undlader at fylde hullerne ud. Men inden du går i gang med at male, skal du sikre dig, at gulvet kan males uden at blive slebet først. Det kan du gøre ved en såkaldt møntprøve.
Det betyder, at du vasker et lille område på ca. 10 x 10 cm, og derefter sliber det let med sandpapir. Når gulvet er tørt, maler du det, og lader det tørre helt op. Det kan godt vare et døgns tid, inden malingen er gennemtør. Når du er sikker på, at malingen er tør, prøver du at kradse i malingen med en mønt. Hvis malingen ikke springer af, når du kradser med mønten, behøver du ikke at slibe dit gulv, inden du maler det. Men viser det sig derimod, at malingen springer af, når du kradser let i det med en mønt, skal du slibe hele gulvet, inden du kan male det.

Inden du maler gulvet, skal du sørge for, at du gør dit forarbejde grundigt, ellers vil du opleve, at din gulvmaling ikke kan holde. Du skal derfor starte med at vaske gulvet grundigt med en god grundrens, og herefter skal du sikre dig, at du har fjernet al kalk og fedt fra gulvet. Når det er helt tørt, skal du slibe gulvet ganske let med sandpapir over det hele. Støvsug derefter alle støvrester op fra gulvet med en støvsuger. Du skal være helt sikker på, at der ikke er slibestøv tilbage, da det giver en ru overflade i malingen og dermed ødelægges det færdige resultat af din gulvmaling.

Herefter spartler du alle huller ud, og gør gulvet rent efter spartlingen igen bagefter. Start med at male langs med panelerne hele vejen rundt langs med kanten af gulvet. Mal herefter selve gulvet, men vær sikker på, at alle vinduer og døre er lukkede eller åbne, som du vil have dem, så du ikke pludselig skal til at gå på det gulv, du lige har malet. Sørg også for, at du ikke maler dig selv op i en krog, hvor du ikke kan komme fra, før malingen er tør. Det er den slags, man altid ser i Anders And og andre tegneserier, men det sker altså også i virkeligheden af og til. Når du maler selve gulvet, skal du male med en korthåret rulle eller en pensel, og du skal altid male i bræddernes længde, så du får et ensartet udseende på de enkelte brædder. Gulvet skal formentlig males over en gang mere, men selvfølgelig ikke før det er helt gennemhærdet. Og det samme gælder for ibrugtagningen. Hvis du ikke lader dit gulv gennemhærde, inden I begynder at gå på det, så ødelægger I naturligvis det færdige resultat. I kan forlænge malingens holdbarhed, hvis I undgår at bruge fodtøj indendørs på de malede trægulve.

Brug gerne gulvmalingen på dit trægulv til at skabe helt nye farver i dine rum. Hvis du er typen, der tør, kan du vælge at se helt bort fra de traditionelle gulvfarver, og skabe en særlig stemning ved at vælge en farve til dig gulv, som man ikke umiddelbart forventer.

Maling af betongulv

Et nyt eller gammelt betongulv får et helt nyt udtryk, hvis du maler det. Men inden du går i gang med at male dit betongulv, skal du sikre dig, at der ikke er for meget fugt i gulvet. Det kan du gøre med en fugtmåler, men hvis du ikke har sådan en ved hånden, kan du også dække cirka en halv kvadratmeter gulv med et stykke gennemsigtig plast, som du taper fast på gulvet. Efter 24 timer tjekker du, om betongulvet er blevet mørkere under plastikken, eller om der er fugt på indersiden af plastikken. Hvis der er det, er dit betongulv for fugtigt til, at du kan male det nu. Så skal du først have luftet godt ud i rummet, og på ny lave en fugttest. Eller risikerer du, at malingen på dit betongulv ikke holder i længden, og at dit arbejde med at male det, bliver spildt arbejde.

Hvis der er sprækker eller revner i dit betongulv, skal disse fyldes ud, og der skal slibes efter, inden du kan give dig til at male dit betongulv. Efterfølgende skal du støvsuge betongulvet godt og grundigt. Og det skal virkelig være grundigt. Der må ikke være støv tilbage på gulvet, da det ødelægger overfladen på din maling og dermed også helheldsindtrykket. Mal først i kanterne af gulvet med en pensel, og sæt derefter en fin malerrulle på et langt skaft, så du får en god arbejdsstilling, når du skal male resten af gulvet. Du skal være meget opmærksom på, at du hele tiden maler vådt i vådt. Det vil sige, at du skal male i en rækkefølge, så du undgår, at der er steder, hvor malingen tørrer helt ud, inden du får malet op til det igen. Det vil give store farveforskelle på gulvet, og dermed et uens resultat. Mal hellere flere gange og i tynde lag fremfor at male i ét tykt lag. Det giver det pæneste resultat. Hvis ikke dit betongulv udsættes for voldsomt meget slid, bør to lag maling være nok til, at dit gulv forbliver pænt, og at malingen er holdbar.

Maling af flise- eller klinkegulve

 • Inden du giver dig i kast med at male dine flise- eller klinkegulve, skal du igen sikre dig, at du får gjort dit forarbejde godt og grundigt. Det gør du ved, at du starter med en grundig rengøring.

 • Du skal vaske dine fliser eller klinker med varmt vand, hvori du har kommet grundrens. Du skal skure fliserne og klinkerne godt og grundigt med en god skurebørste, så du er helt sikker på, at du får al skidt, fedt og snavs fjernet fra fliserne eller klinkerne.

 • Herefter tørrer du grundigt af med rent vand, så du får taget al snavs og rengøringsmiddel af klinkerne.

 • Afslutningsvis vasker du dit gulv med vand med en lille smule eddikesyre, som afrenser de allersidste rester af snavs og rengøringsmiddel.

 • Når klinkerne er helt gennemtørre, sliber du forsigtigt med et mellemgroft sandpapir, så din maling bedre kan binde til klinkerne.

 • Sørg derefter igen for en grundig rengøring. Start med at støvsuge al slibestøv af klinkerne og vask derefter endnu en gang med rent vand, så du er helt sikker på, at klinkerne eller fliserne er fuldstændig rene for slibestøv.

 • Du er nu klar til at give dine fliser en vandbaseret hæftegrunder. Hæftegrunder kan hæfte både på jern, metal, forzinkede overflader, rustfrit stål, PVC og ikke mindst på fliser og klinker. Du skal påføre hæftegrunderen med en pensel i alle hjørner og kanter til at starte med, og derefter kan du rulle de store flader med en lille rulle, så du får en ensartet overlade.
  Du kan med fordel påføre hæftegrunder på dine fliser og klinker to gang. Det er bedre, at du påfører to tynde lag, som du lader tørre op hver især, end at du påfører et alt for tyk lag på én gang.

 • Når grunderen er helt tør, kan du påføre den valgte maling på dine fliser eller klinker. Hvis du maler klinker eller fliser, der befinder sig i dit badeværelse, skal du være opmærksom på, at du skal bruge en vådrumsmaling. Denne skal bruge lang tid til at tørre, men tørretiden afhænger helt af, hvor meget fugtighed der er i rummet. Hvis dine klinker eller fliser er i et rum, som ikke udsættes for vedvarende fugt, behøver du ikke at bruge en vådrumsmaling, men du kan vælge en hvilken som helst anden væg- eller træmaling til dine klinker eller fliser.

Mangler du hjælp til valg af gulvmaling, så se denne vejledning, som samtidig er fuld af gode råd.

Har du spørgsmål vedrørende de forskellige gulvmalinger, så ring til os på 23 95 20 25 eller send os en mail på info@maler-maling.dk.