• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Grunder udendørs

Her finder du grunder og grundmaling til maling udendørs.
Microdispers forankringsgrunder til facader før du maler med facademaling på en nypudset facade eller en meget sugende facade, samt oliegrunder til nyt samt bart træværk, rustgrunder til bart jern og metal.

Udendørs grunder

Betegnelsen dækker over en bred vifte af midler til grunding af diverse materialer før den egentlige maling. Den mest kendte og brugte er nok grunderen til træværk. Alt nyt eller oprenset træværk har brug for en behandling med en grunder, som trænger langt ind i træet. Sådan en grunder indeholder bl.a. fungisider og olie, som forhindrer råd, svampe og skimmel i at etablere sig i træet.

I denne kategori finder du også en grunder, du kan bruge på dine fliser eller klinker, hvis du har lyst til at friske dem op med en ny farve. Også laminat, glas, plast og metal kan man male på, men også her er det vigtigt, at du starter med at give dit emne en omgang med en grunder, - efter at du har sikret dig, at det både er rent og tørt. Uden en grunder vil du i mange tilfælde ikke kunne få malingen til at binde, og resultatet bliver derfor utilfredsstillende.
Hvis du har et ældre hus med en kalket facade, findes der også her hos maler-maling.dk en grunder til dette formål, inden du maler med facademaling.

Hvorfor skal jeg bruge en grunder, før jeg maler?

Det er en helt klar fordel at bruge en grunder, før du går i gang med at male. Grunderen gør nemlig, at overfladen bliver forseglet, så den ikke suger al malingen, og den sørger desuden for, at malingen har noget at binde på.
Så hvis du har en pudset mur, der skal males eller kalkes, er det nødvendigt først at grunde den med en forankringsgrunder. Det er nemt og enkelt gjort, og det tørrer hurtigt, så du kan komme i gang med det egentlige malerarbejde. Da muren nu heller ikke suger nær så meget, sparer du en masse maling ved det. Skal du male fliser eller klinker, er en grunder også en nødvendighed, da malingen ikke kan binde på de glatte flader, og det vil i det hele taget være problematisk at få det til at dække. Med en grunder er du ude over det problem, - den skaber en mat og robust overflade, som malingen kan binde på, og så går malerarbejdet som en leg. Jern og metal er også meget vanskelig at male, uden at det først er blevet grundet. Når rust og urenheder er fjernet, bruger du en god grunder, som forsegler metallet, så rust ikke kan trænge ud igennem igen. Herefter er det nemt at male eller spraymale dit emne.

I forbindelse med behandling af træværk har grunderen endnu en faktor, som gør, at man ikke kan ignorere den. Det er nemlig grunderen, der udgør basis i en effektiv træbeskyttelse. Den indeholder bl.a. fungisider, som forhindrer fugt i at etablere sig i træet og give grobund for svampe, skimmel og råd. Den indeholder desuden en del olie, som beskytter træet og modvirker, at der opstår svindrevner i dit nye træværk.

Få gode råd og masser af vejledning hos Maler Maling

Da vi elsker glade og tilfredse kunder, vil vi gerne yde den absolut bedste service. Vores medarbejdere har stor ekspertise vedr. alt, der har med maling, grundere og træbeskyttelse at gøre. Løber du derfor ind i problemer i forbindelse med bestilling på maler-maling.dk, eller hvis der opstår tvivlsspørgsmål midt i dit malerarbejde, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan ringe til os fra mandag til fredag fra kl. 9 til 17 på telefon: 23 95 20 25. Eller du kan sende en mail til vores kundeservice på denne adresse: info@maler-maling.dk
For bestillinger på over kr. 499 giver vi gratis fragt, og vi har 30 dages returret på varer, der er uåbnede.