• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Tapetlim & Tapetklister

Her finder du vores udvalg af tapetlim og tapetklister til papirtapeter, savsmuldstapet, non-woven tapetklister og fototapeter.

FORSKELLEN PÅ TAPETKLISTER OG TAPETLIM

Tapetklister og tapetlim er det samme. Der er derfor ingen forskel. Man kan dog få tapeklister eller tapetlim i mange forskellige former. Nogle tapetlim eller tapetklister skal blandes op med vand, imens allerede er omrørt på forhånd og kræver ikke yderligere opblanding. Fordelen med den færdigoprørte tapetklister er, at du med denne er sikret den samme konsistent hver gang. Desuden kan du være sikker på, at konsistensen er korrekt i forhold til, om tapetet suger væsken ordentligt til sig, og derved bliver siddende på væggen.

Du kan hos Maler-maling.dk også finde tapetklister eller tapetlim som pulver. Fordelen ved denne type af tapetklister er, at det ofte er lidt billigere, og at du ikke behøver at opblande mere end nødvendigt. På den måde kan du opbevare pulveret, som er i overskud og bruge det til andre projekter. Det kan du også med det færdigblandede, men pulver holder sig typisk godt i længere tid når det stadig er ubrugt.

TAPETKLISTER ELLER TAPETLIM TIL NON-WOVEN TAPET

Vælger du et non-woven tapet eller en nyere type af tapet, som ikke er de klassiske papirtapeter, skal du være sikker på, at du vælger en klister, der kan bruges til dette. Den elementære forskel på non-woven tapet og almIndelig tapet er, hvordan det skal påføres. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i, hvilken type tapet man har valgt og læse på produktet, så du ved, hvordan de specifikke produkter opfører sig. Der vil typisk være et symbol på produktet, der indikerer om, du kan bruge den til non-woven tapet.

Hos Maler Maling kan du få non-woven tapetklister. En universal færdigblandet tapetkliser eller tapetlim vil ofte kunne klare arbejdet, hvis du har valgt non-woven tapetklister.

HVORDAN OPSÆTTER JEG TAPET MED TAPERKLISTER ELLER TAPETLIM?

Når du skal opsætte tapet med almindeligt tapetklister eller tapetlim, skal du smøre flydende tapetklister direkte på dit tapet. Ofte er klistret lyserødt når det påføres, men bliver helt gennemsigtigt, når det er tørt. Når du har smurt klistret direkte på tapetet, skal du lade det sidde og trække i 10-15 min, så klister og tapet kan få lov til at virke.
Derefter opsætter du på væggen og sørger for at fjerne eventuelle luftbobler typisk med en tapetbørste. Husk at være forsigtig, så du ikke ødelægger tapetet. Skær overskydende top og bund tapet af med en skarp hobbykniv, og så har du nemt et lækkert og nyt tapet på væggene. Har du brug for mere vejledning, er vi i maler-maling.dk klar til at guide dig på vej.

OPSÆTNING AF NON-WOVEN TAPET MED TAPETLIM OG TAPETKLISTER

Ved opsætning af non-woven tapet med tapetlim eller tapetklister, smører du den færdigblandede tapetklister direkte på væggen, og sætter derefter tapetet op på væggen i tør tilstand, inden du skærer til ved gulvet og loftet, og glatter det ud med en tapetbørste.
Sørg for at kigge efter eventuelle tapetklister, som er kommet ud mellem to baner tapet, og tør det forsigtigt af med en fugtig klud. Hvis tapetklister når at tørre på forsiden af din tapet, kan det give en glansforskel, som ses, og det er ikke fedt, når man lige har stået og gjort et stykke arbejde for at få det pænt.
Husk at sørge for, at væggen indenunder er glat, ren og ikke sugende inden opsætningen. Sørg derudover for at tjekke, at din tapet er intakt inden opsætning, og at eventuelle mønstre skal passe sammen i samlingen.