• Fri fragt ved køb over 499 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Spærrende maling

Brug spærregrunder eller spærrende maling på lofter og vægge, hvis du har problemer med lugtgener fra sod, nikotin eller for meget stearin sod, eller måske gamle vandskjolder og gult udtræk på loftet. Spærrende maling gives oftest bare to gange og så er problemet væk.

Spærrende maling og spærregrunder

I denne kategori finder du vores produkter til indendørs maling af både lofter og vægge, hvor der er skjolder eller lugtgener, som du har brug for at få spærret af for. Udvalget af forskellige typer spærregrunder og spærrende malinge udvikler og udvider sig konstant. I takt med at nye behov opstår, bliver der udviklet nye produkter, som kan løse de aktuelle problemer. Sådan er også den spærrende maling kommet til verden, og den er i dag med til at forskønne mange danske hjem.

Boliger, som tidligere havde problemer med sod, nikotin eller skjolder fra vand og andet, kan nu flotte sig med pæne og hvide lofter. Og beboerne kan samtidig nyde synet af det smukke loft uden skjolder og ikke mindst uden at skulle døje med lugtgener fra gammel sod, brandskader eller nikotin. Og også skjolder af nikotin, som har sat sig i træet på rustikke trælofter, og som kan være ret vanskelig at rengøre, kan man nu isolere og skjule med en spærregrunder eller spærrende loftmaling, som nikotinen ikke kan trænge igennem.

Hvorfor bruge spærregrunder

En spærregrunder eller spærrende maling giver nyt liv til dine lofter og vægge. Denne type maling, som kan bruges til både vægge og lofter går ind og isolerer og spærrer af for lugtgener og skjolder, der ellers vil trænge igennem en almindelig maling. I stuer og andre rum, hvor der ofte er blevet røget meget (eller måske fra en tidligere storrygende ejer), kan der være store problemer med nikotin, som sidder i vægge og lofter. Og også i forbindelse med en brændeovn eller en indbygget skorsten, kan der forekomme problemer med lugtgener eller sod eller sågar brandskader.
Når du maler med spærrende maling eller bruger den som spærregrunder, sørger du for at dække og dermed isolere lugten, og er én gang ikke nok, kan du sagtens male det over en gang til.

Spærrende maling imod vandskjolder

Mange gamle lofter af gips eller pudsede lofter har skjolder fra vand, der på et tidspunkt er trukket igennem et utæt tag og ned i loftet. Sådanne skjolder kan også let dækkes med en spærrende maling. Og har du, udover lugten, også problemer med nikotin på et træloft eller i træbeklædte vægge, kan den spærrende maling også lukke det inde, så der ikke trænger en gullig farve igennem. Resultatet, du efterfølgende kan nyde, er smukke lofter i hvid helmat. Og vil du gerne have en anden farve eller glans, - evt. på dine vægge, kan du bruge den spærrende vægmaling som grunder og herefter male med den farve og i den glans, du ønsker, de skal have.
Du bør dog være opmærksom på, at der er forskel på de forskellige typer af spærrende maling, og det er vigtigt, at du vælger den helt rigtige til lige netop dit projekt.
En spærrende maling har desuden en god dækkeevne, og den er nem at arbejde med. Og rengøringen giver ikke de store problemer, da malingen er på vandbasis.

Spærrende maling til indendørsbrug

Hvis der er urenheder på dine vægge eller dit loft i form af vandskjolder, nikotin eller andet, så kan det være en god idé at benytte en spærrende maling, når væggene og loftet skal males. Med en spærremaling sikrer du, at disse urenheder ikke trænger gennem maling, så du er sikret et pænere resultat. Hvis du har en brændeovn, som har lavet sodskjolder på dit loft, eller der er nikotin på væggene, så kan det være svært at få rengjort disse overflader, så de igen bliver pæne. Med en spærre maling er det muligt at isolere og skjule disse skader, så dit hjem kommer til at se ud som nyt.

Spærremaling giver nyt liv til dine lofter og vægge, og kan bruges indendørs på stort set alle slags overflader, også hvis du har et træloft. Maling af træloft kan sagtens lade sig gøre, uden at træets knaster og ujævnheder trænger igennem, hvis du benytter dig af en spærregrunder, inden du maler loftet. Med en grunder til træ kan du få et pænt og jævnt resultat, når du maler indendørs træværk, hvis ønsker at skjule træets naturlige strukturer.

Profilbræddeloftet

Hvis det er et profilbræddeloft, der skal males, så vil det oftest være nødvendigt at forsegle træets knaster, så de ikke trænger gennem malingen. Forsegling af knaster giver det flotteste slutresultat, hvis du gerne vil have en ensartet overflade på loftet. Inden du går i gang med maling af alle de små knaster i træloftet, evt. med en knastelak, skal du overveje om det giver mening. Det vil vi ikke mene det gør, da en knastelak i dag, ikke er nær så god, som de var i "gamle dage" hvor de var på terpentinbasis.
Det du skal gøre, for at gøre malerarbejdet nemmest og hurtigst er, at give hele træloftet en omgang spærregrunder eller spærrende maling. Så sikrer du at knaster ikke trænger gennem malingen, og du spærrer af for gammelt skidt og lugtgener fra træet. På dén måde kan man sige, at du slår to fluer med ét slag. Du får spærret af for knaster og skidt, og du får samtidig malet træloftet hvidt.
De fleste spærrende malinger i dag, især vores, kan sagtens stå som slutmaling. Det vil sige, at du kan male træloftet over 2-3 gange med den samme spærrende maling, og så er du færdig.
Alternativt kan du også male loftet med den spærrende maling 2 gange, og til sidst vælge en vægmaling i glans 10 eller måske du vil have en mere blankt loft, og vælger en træmaling i glans 50 eller glans 80. Det er helt op til din smag og mening. Bare du har spærret godt af inden.

Hvilken maling skal man bruge til træloft?

Maling af gamle trælofter kan give dit loft nyt liv. Trælofter gulnes oftest med tiden, og derfor kan man let få trang til at give lofterne nyt liv. På trælofter er det en god ide at bruge en spærrende maling, som også oftest kaldes for spærregrunder.
I dag kan man nemlig få maling, der både spærrer, og er en maling i sig selv. Med spærrende maling til trælofter slipper du for først at skulle bruge en spærregrunder, og derefter male med almindelig maling ovenpå.
Hvis du allerede har købt en almindelig loftmaling, så kan du benytte en spærrende grunder inden du går i gang med at male med almindelig maling.

Med spærrende maling går arbejdet hurtigere, fordi det er et 2 i 1 produkt, hvor du får spærregrunder og maling i én. Med en spærrende maling skal du kun male det antal gange, som du ville skulle med en almindelig maling, og du slipper altså for at grunde loftet inden.

Maling af lofter

Hvis dit gamle loft har nogle enkelte pletter efter eksempelvis sod, og du gerne vil undgå den besværlige vej med en spærregrunder først, så kan du i stedet bruge en pletforsegler spray, der hvor pletterne er. Så kan du nøjes med at spraye pletterne over, og derefter male loftet.

Få rådgivning af vores professionelle stab

Vores personale har stor erfaring inden for malerfaget, og de står altid til rådighed med professionel rådgivning. Det kan være en afgørende faktor, når du planlægger en renovering eller et nyt byggeri, at du kan få hjælp til at vælge den helt rigtige maling. Så har du spørgsmål til din bestilling eller til dit projekt, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Du kan maile på: info@maler-maling.dk eller ringe og tage en snak med en af vores dygtige medarbejdere. Vores telefon på nummer: 23 95 20 25 er åben på alle hverdage fra kl. 9 til 17.