• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Armeringstape

Her på siden finder du de mest almindelige typer armeringsbånd og armeringstape. Armeringstape og armeringspapir er helt uundværligt, når du sætter gipsplader op, så du får det bedste resultat.

Armeringstape

Selvklæbende armering til gips kan bruges, når du sætter gipsplader op. I forbindelse med opsætning af gipsplader kan både armeringstape og armeringsbånd benyttes. Armeringstape er en form for glasfibertape. Den helt store fordel ved armeringstape er, at det er selvklæbende.

Armeringspapir er snarere en form for stærkt papir. Da det ikke er selvklæbende, skal det lægges mellem to lag spartelmasse. Formålet med armeringsbånd og selvklæbende armering til gips er, at spartlingerne ikke skal sprække. Det er især hjørnerne som er skrøbelige, hvor gipspladerne mødes. Foruden armeringstape og armeringsbånd kan du derfor også finde hjørnearmering her på siden.

Hvad er sparteltape?

Sparteltape eller armeringstape bliver bruger til at forstærke gipsplader. Du spørger måske dig selv; hvordan bruges sparteltape? Og her kan du få svaret: Sparteltape bruges til første spartellag til spartling af gipsplader med forsænkede kanter.

Når du skal bruge armeringstape, skal der presses et fornuftigt lag spartelmasse ind over samlingen og ind mellem gipspladerne. En papirstrimmel til gipsplader lægges efterfølgende i den våde spartelmasse. Derved vil papir og spartelmasse nemlig forstærke samlingerne mellem gipspladerne.

Spartelhjørne til gips

Det er en god idé at gøre brug af hjørnearmering, når du spartler et hjørne. Hjørnearmering lægges mellem to lag spartel. Dette gøres så der både opnås en fuldstændig dækning af hjørnearmeringen, men også så den samtidig klistrer fast.

Uanset om dit hjørne vender indad eller udad, får du et flot og glat hjørne med denne metode. Gips er et materiale, som du sagtens selv kan arbejde med. Dog kræver det grundighed samt kendskab til de forskellige teknikker. Derfor er det en god idé at undersøge, om du har brug for armeringstape til gipsplader, armeringsbånd til gipsplader eller spartelhjørner til gips.

Spartling af gipsvægge

Med gipsplader kan du skabe glatte vægge og lofter med et smukt udtryk. Sparteltape har til formål at sikre en stærk overgang mellem gipspladerne. På den måde undgår du nemlig, at der med tiden opstår revner. Spartling af gipsvægge kræver først og fremmest, at du klargør din spartelmasse.

Herefter trykkes første lag spartelmasse grundigt ned i forsænkningen mellem gipspladerne. Der skal gerne bruges rigeligt med spartelmasse, da det er vigtigt, at mellemrummet fyldes helt ud. Herefter rettes spartlingen af, og du kan påsætte dit armeringsbånd eller armeringstape. Efterfølgende kan du give spartlingen andet og tredje lag.

Hvilken type armering skal du købe?

Når du skal spartle dine gipsplader, er det naturligvis vigtigt, at du får fat i de rette materialer. Derfor bør du overveje, om glasfibertape, altså armeringstape, eller armeringsbånd er det rette for dig. Der findes nemlig fordele og ulemper ved begge typer af armering.

Gipsplader er nemme at arbejde med, og dette er en af grundene til, at netop gipsplader er så populære. Vil du have et lækkert og fejlfrit resultat, er det dog vigtigt, at du kender til de forskellige faldgruber. På den måde sikrer du desuden at det flotte resultat holder i så lang tid som muligt.

Skal du vælge armeringstape eller armeringsbånd?

Fordelen ved armeringsbånd er der, at der er tale om et mindre fleksibelt materiale, hvilket giver mere styrke til gipspladerne. Hvis du har styr på din spartleteknik, kan det altså være, at du skal gå efter armeringsbåndet på trods af, at det ikke er lige så nemt at håndtere.

Fordelen ved armeringstape er, at det er selvklæbende. Den selvklæbende armeringstape er nemmere at arbejde med, og kan derfor være et godt valg, hvis du skal spartle gipsvægge for første gang. Selvklæbende armering til gips er flettet af glasfiber og sikrer dermed et holdbart resultat.

Selvklæbende armeringstape kan desuden bruges til beton og gasbeton. Derfor kan dit køb af armeringstape opfylde flere forskellige formål i dine gør-det-selv projekter.

Armeringstape selvklæbende, bruges på gips eller beton vægge ovenpå revner, inden spartling med sandspartel, for at armere samlingen og væggen.

Det er ikke svært at sætte gips og selv, men det kræver lidt tålmodighed. Det er også vigtigt, at du gør dit hjemmearbejde grundigt inden opsætningen, så du undgår fejl.

Vi har alle set gipsvægge med ujævne spartlinger, tydelige samlinger og i værste fald synlige revner i væggen. Det er rigtig ærgerligt, og selvom det ikke påvirker gipspladernes holdbarhed, er det generende at se på. Gipsplader er sådan set nemme at arbejde med, hvilket også er grunden til deres store popularitet. Der er dog et par faldgruber, du skal være opmærksom på, hvis du vil have et lækkert og fejlfrit resultat.

Armeringspapir giver en solid spartling

For eksempel er en ordentlig spartling helt essentiel for et godt resultat, og det er her, armeringspapir kommer ind i billedet. Med en stribe armeringspapir over hver samling undgår du nemlig revner i samlingen, så du får det pæneste resultat i længden. Armeringspapir skal lægges i den første gang spartling, så det fungerer som en spærre og modvirker revnerne.

Når du spartler et hjørne, er det også en god idé at bruge en hjørnearmering. Den sikrer dig et helt glat og flot hjørne, uanset om det vender udad eller indad. Hjørnearmeringen skal også lægges mellem to lag spartel, så den dels klistrer fast og dels bliver fuldstændig dækket af spartelmassen.

Vælg den rigtige type armeringstape

Hos os finder du både armeringsbånd af papir og selvklæbende armeringstape. Armeringsbånd af papir er særligt velegnet til gipsplader, hvor det giver et både flot og holdbart resultat.
Selvklæbende armeringstape kan bruges til både gipsplader, beton, gasbeton og især i endesamlingerne på gipspladerne, hvor der ikke er undersænkede falser, som armeringsbåndet kan ligge nede i, bruger man ofte selvklæbende armeringstape eller gasebånd som nogen også kalder det. Selvklæbende armeringstape er er også nemt at arbejde med.
Vores selvklæbende armeringstape er flettet af glasfiber, så det giver et meget holdbart resultat. Selvklæbende armeringstape er tykkere end armeringsbånd af papir, men papirtypen er i mange tilfælde bedre og mindre fleksibel fra side til side, så dermed giver den mere styrke til gipspladerne.

Armeringstape eller papir til nybyggeri

Ved nybyggerier med gipslofter og vægge, skal man anvende armeringspapir, da man mener at det er mere holdbart i længden til gipspladesamlinger på lofter og på vægge.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type armeringstape eller maling du skal vælge, står vi altid klar til at hjælpe.