• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Murmaling

Murmaling og facademaling er det samme og kan bruges til at male facader udvendigt på hjemmet. Det holder til vind og vejr og beskytter facaden på dit hus. Murmaling er en meget diffusionsåben maling, der gør det nemt for væggene at ånde, hvilket er en god egenskab til at bekæmpe fugtskader.

Hos Maler-Maling.dk kan du finde et stort udvalg af stærk murmaling, der ikke blot ser godt ud, men også holder godt og er med til at beskytte mure og facader på dit hjem.

Vælg blandt mange murmaling farver

Noget af det sjove ved at male mure er muligheden for at kunne vælge farven og derfor også det generelle udseende af ens hus. Mange vælger forholdsvist neutrale farver som for eksempel hvid murmaling, der er et pænt og klassisk valg, der passer til de fleste hjem. Der er dog masser af andre farver at vælge blandt, og det er helt op til dig at vælge, hvad du helst vil have,

Hvis du gerne vil have en mere varm farve til dit hus, kan du vælge at bruge Skagengul murmaling, der også på mange måder ses som en klassisk farve, og som giver hjemmet karakter. Det giver en munter og imødekommende effekt, mange godt kan lide.

De mange facademaling farver giver dig et væld af muligheder for at give dit hjem et personligt præg, og du kan vælge en farve, der matcher din stil.

Find gode murmaling tilbud

Det kan for det meste ikke betale sig at gå efter den billigste maling på markedet, da pris og kvalitet ofte følges ad, og du ender derfor med en mur med rigtig dårlig maling, der ikke holder godt og som oftest har brug for mange lag, før det ser godt ud. Lad altså være med at blive tiltrukket af billig murmaling, hvis det ikke er fra et godt mærke.

Det er dog i høj grad muligt at finde en god murmaling pris, der ikke ødelægger budgettet. Kig efter gode tilbud på kvalitetsmaling og få nogle gode resultater, der holder. Murmaling kan være med til at gøre en stor forskel for dit hjem. En flot facade får huset til at se pænere ud, og du har mulighed for at give det præcis det udseende, du selv foretrækker.

Hvornår skal du kaste dig ud i murmaling udendørs?

Når det kommer til udendørs maling, er der forskellige ting, der er gode at være opmærksom på, så du får det bedste resultat. Din timing er en af dem. Her er der nemlig forskellige faktorer, der kan påvirke din udendørsmaling.

Inden du går i gang med din husmaling, er det godt, hvis facaden er så tør som muligt. Det er derfor godt, hvis der har været tørvejr i en uges tid, inden du kaster dig ud i at begynde at male. Årstiden er desuden heller ikke irrelevant, da der helst skal være ret lunt. Som en guide, må temperaturen om natten helst ikke kommer under 5 til 8 grader. Herudover må din nymalede mur heller ikke få regn inden for det første døgn, når du har malet den. Ved at følge disse råd, giver du dig selv de bedste forudsætninger for en vellykket murmaling.

Forarbejde til maling udendørs

Forarbejdet er ekstremt vigtigt, når du skal male din facade. Hvis forarbejdet ikke gøres rigtigt eller grundigt nok, kommer det til at gå ud over dit endelige resultat. Så selvom det måske virker som meget arbejde, kan det i høj grad godt betale sig at sætte tiden af til at gøre din facade klar, inden du begynder at male den. Selv en god maling af høj kvalitet kommer ikke til at give noget godt resultat, hvis du ikke har gjort forarbejdet rigtigt.

Når du skal male udvendige mure, er det vigtigt, at du først afrenser overfladerne grundigt. Dette gør du ved at bruge en universalrens, der er kan fjerne pollen, alger, algesporer, snavs, skidt og fedtstoffer. Du kan ofte sprøjte eller pensle universalrensemidlet på uden at fortynde det. Herefter skal det normalt have lov til at virke i 15 til 20 minutter, og derefter skyller du det af med rent vand. Lad herefter muren tørre fuldstændig, inden du begynder at male.

Udover afrensning skal du desuden skal sørge for at udbedre eventuelle skader, der kunne være på din facade. Det kunne for eksempel være huller eller revner. Her kan du bruge en filler til at spartle disse huller og revner så du får en glat og pæn overflade at male på. Sørg for at grunde stederne, hvor du har lavet reparationer.

Malet eller umalet facade

Hvis din facade allerede har været malet, er det vigtigt at få alt afskallet maling renset af, inden du maler. Brug for eksempel en skurebørste eller skraber og spul efter så du kommer helt ind til en fast og glat bund.

Har facaden til gengæld ikke før været malet, er den blevet renset helt ind til den vandskurede facade, er det vigtigt, at du grunder den med microdispersgrunder. Dette skal gøres, inden du maler, og det hjælper din facade med at holde sig pæn på lang sigt. Hvis du har valgt en silikone facademaling eller en silikatmaling, skal du sørge for at bruge en grunder, der passer til disse.

Den rigtige fremgangsmåde til maling af facade og mur

Lige meget, hvor god en facade maling du køber, er det enormt vigtigt at sørge for at anvende den rigtige fremgangsmåde, når du maler. For selv en god maling giver ikke et godt resultat, hvis du ikke gør det rigtigt.

Sørg for altid at male din facade to gange. Ved den første gang kan du eventuelt fortynde malingen. Lad det første lag tørre helt, inden du begynder på nummer to. Desuden er det bedst at undgå at male i direkte sollys, da solen kan få malingen til at tørre for hurtigt. Dette betyder, at malingen ikke fæstner nær så godt og holder i kortere tid. Herudover er det vigtigt at bruge de rigtige redskaber til at male facade. Acryl-maling kan påføres med rulle eller pensel og kan desuden også sprøjtes på. På de fleste facader, er det en god idé at benytte en pensel med medium luv.

Find den rette type af maling

Hos Maler-Maling.dk finder du et stort udvalg af typer af maling. Det betyder, at du har gode muligheder for at finde præcis den maling, der passer bedst til dit projekt, om det så for eksempel er emulsionsmaling, eternitmaling eller silikatmaling. Det er vigtigt, at det er en åndbar maling, så facaden kan få luft og ikke tager skade af fugt.

Du kan for eksempel vælge af bruge silikone murmaling. Denne type maling kaldes også en helmat facademaling, og den er den bedste maling til mure, når det kommer til at afvise smuds. Ved at vælge silikone murmaling gør du det altså nemmere at holde facaden pæn og ren. Skidt har svært ved at sætte sig fast, og dine udvendige mure vil være pæne at se på i mange år.

Murmaling indendørs

Murmaling er mest ment til at blive brug udendørs til maling af facade. Det kan dog også være brugbart indenfor, for eksempel til murmaling kælder. Mange døjer med problemer med fugt i kælderen, og da murmaling er lavet til at kunne holde til regn, er det meget diffusionsåbent. Det betyder altså, at malingen lader væggene ånde, og det modvirker problemer med fugt.

Ved at bruge mur- eller facademaling i din kælder kan du altså med fordel undgå fugtproblemer på dine vægge. Silikatmaling er især en meget åndbar maling, og er derfor et godt valg. Hos Maler-Maling.dk kan du finde rigtig gode silikatmaling priser, så du kan passe godt på dine kældervægge.