• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Magnetmaling

Vil du gerne indrette på en lidt anderledes måde og samtidig skabe rum for kreativitet, farver og gode idéer? Så er du kommet til det rette sted.
Magnetmaling er nemlig den smarteste form for magnet tavle, du kan komme i nærheden af. Du maler med magnetisk maling på væggen, som herefter kan bruges som en magnet opslagstavle, hvor du kan hænge vigtige noter op med magneter, lave dit eget moodboard, skrive noter og to-do-lister og lave fine tegninger med kridt.

Hvor kan du bruge magnet maling?

Magnetmaling er et ret fleksibelt produkt, da det kan bruges i alle former for boliger og kontorer. Måske vil dit barn gerne have dedikeret en hel væg til hjemmelavet opslagstavle, hvor han eller hun både kan tegne små tegninger med kridt og hænge billeder og plakater op? På den måde kan børneværelset forandre sig konstant, uden at du skal betale en mindre formue for det.
Desuden vil dit barn have stor indflydelse på, hvordan børneværelset ser ud, idet han eller hun selv kan forme det efter sin fantasi. Køb gerne nogle magneter til tavlen, som er lidt skøre og farverige, så der også kan pyntes med dem.
Det er imidlertid slet ikke kun i børneværelset, at magnetmaling er interessant. Mange familier bruger magnet maling i køkkenet til at skabe henholdsvis kalender tavle, hvor familiens planer fremgår, madplan for ugen, og hvor man kan skrive små huskelister og noter til hinanden.
Du kan også bruge magnetmaling på kontoret, hvor gøremål og planer noteres ned hver dag.

Skab en magnetisk tegnetavle og lav din egen opslagstavle

Med magnetmaling kan du faktisk skabe en traditionel skoletavle, hvor end du ønsker den, og præcis som du foretrækker den. Hvis du tilfører et lag tavlemaling over magnetmalingen, kan du nemlig tegne og skrive på væggen med kridt og herefter viske det hele ud igen – præcis som du kan med en almindelig skoletavle. Derudover kan du supplere med sjove og fine magneter, der kan holde indkøbssedler, vigtige papirer og fotos på plads.
Dermed kan du altså bruge den både som husketavle, tegnetavle, kalender og magnetisk opslagstavle.

Magnet maling under whiteboard maling

Du kan også bruge magnetmaling sammen med whiteboard maling og skabe en tavle på kontoret. Du skal blot være opmærksom på, at effekten aldrig vil blive helt den samme som et whiteboard tavle, der jo netop har en ekstremt glat overflade, hvor du kan skrive med whiteboard markers på. Med magnetmaling har du en lidt mere rå overflade, hvor du skriver og tegner med kridt.
Magnetmaling kan give hjemmet eller kontoret lidt ekstra kant og personlighed, og så er de mange dekorations- og anvendelsesmuligheder med til at gøre væggen helt unik. At den så oveni er super praktisk og kan hjælpe dig med at huske en lang række af de daglige gøremål, gør den kun endnu bedre.

Sådan bruger du magnetisk tavle maling

Magnetmaling er ikke bare helt almindelig grå vægmaling med jernpulver i, men en form or tynd magnetisk spartelmasse, som du kan pensle eller rulle på de fleste overflader. Herved skabes muligheden for, at du kan sætte magneter på, når malingen er størknet.
Du skal regne med at male med mindst tre lag magnetmaling for at få den ønskede effekt, det vil sige, hvor magneterne kan hænge fast og blive der. Påfør dog meget gerne flere lag, for jo flere lag, jo mere jern er der til at holde magneterne på plads. Derudover vil du også opnå en meget bedre tæthed i malingen og en større magnettæthed. Jo flere lag, jo stærkere tavle.
Du kan med fordel, glatte malingen ud med en bredspartel, efter du har rullet det på. Derved opnår du en mere glat overflade på din magnetiske tavle, og undgår alt for meget slibearbejde efterfølgende.

Du skal ikke være bekymret for, om du kan få væggen tilbage til sin normale farve, hvis du på et tidspunkt skulle blive træt af den mørkegrå farve. Du kan nemlig sagtens overmale en færdigmalet tavlevæg med en anden farve. Hvis du for eksempel bare gerne vil have den hvide farve tilbage og ikke længere har brug for magneteffekten, kan du blot male med hvid maling ovenpå.
Vil du derimod gerne have en farvet magnetvæg, er det også muligt – du skal blot arbejde lidt mere for det. Du kan som sagt nemlig sagtens overmale magnetmalingen, men du skal være opmærksom på, at jo flere lag der er mellem magnetmalingen og den farvede maling, des svagere bliver magnetismen. Du bør derfor altid forsøge at supplere med magnetmaling imellem lagene, så du får den stærkest mulige effekt.

Hvilke overflader kan du bruge magnetmaling på?


Magnetmaling kan bruges de fleste steder, men den egner sig allerbedst til en glat væg, låge eller dør, fordi du har meget nemmere ved at hænge sedler op med magneter, når fladen er glat. Desuden er det også meget nemmere at skrive med kridt på en glat overflade.
Du kan også vælge at bruge magnetmalingen på træ eller metal, men her er det vigtigt, at du husker at grunde først.
Du kan male lige præcis sådan en flade, du har lyst til og brug for, og du er kun begrænset af størrelsen af din væg. Du kan dog ikke bruge magnetmaling udenfor, da den ikke kan modstå kulde, regn og fugt. Indenfor har du frit valg mellem alle mulige forskellige overflader, hvad end det er gips, filt, beton, træ eller noget helt femte.

Hvad skal du være opmærksom på?

Ved hvert lag magnetmaling skal du helst lade malingen tørre i 12 timer, før du påfører et nyt lag. Du skal desuden huske at afslutte med at overmale væggen med minimum glans 7. Dermed får du også et super smukt udtryk på væggen, samtidig med at du bevarer holdbarheden.