• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Fodlister

Du finder hele vores udvalg af fodlister, fodpaneler og høje paneler her på siden, og har du brug for fleksible fodlister, som tilpasser sig en ujævn væg, så finder du også dem i vores sortiment.

Mange fordele ved billige fodlister

Der findes mange gode grunde til at vælge almue fodlister eller fodpaneler af stuk eller hårdt sammenpresset polyurethan. For nemhedens skyld, og for at hjælpe dig med overblikket, lister vi her nogle af de mange fordele ved at vælge en stuk fodliste:

  • Fodlister af stuk er altid ensartede, lige tykke og lige høje
  • Fodlisterne er hvide og formalede fra fabrikken, så de er ens i udtrykket
  • Fodlister fra maler-maling.dk er fremstillet i materialer, som er hårdere end træ
  • Skal du have fodlister i et rum med høj fugt eller vådt gulv, kan du med fordel vælge en fodliste af polystyren
  • Fodlister af polystyren fra maler-maling.dk kan benyttes i fødevareindustrien
  • Polyurethan fodlister kan desuden limes op ad vægge uden brug af søm, som ofte giver fodlisterne et mindre pænt udtryk. Sømhuller der spartles op efterfølgende kan sagtens se pæne ud, men hvorfor overhovedet gøre det, når du kan lade være?
  • Fodlister af polyurethan har huller på bagsiden, som du kan benytte til at trække kabler i. Dermed kan du skjule kablerne og give lokalet et pænere udseende, end hvis der ligger kabler overalt

Fodlister til hjemmet

Fodlister i hjemmet er med til at få et rum til at se færdigt ud. Fodlisterne skjuler overgangene mellem vægge og gulve, og så pynter de rent faktisk. Det er sikkert de færreste der tænker over det, men gulvlister kan gøre meget for udtrykket i et rum. Ikke nok med at rummet oftest ser ufærdigt ud uden gulvlister, så kan du også få gulvlister, der fremhæver stilen i dit hjem.

Her på siden har vi et stort udvalg af fodlister i alle prisklasser og forskellige materialer. Vi har også masser af billige fodlister at vælge mellem, hvis du ikke gider at ofre alt for mange penge på lister.

Forskellige typer af fodpaneler

Når du skal ud og finde nye fodpaneler, så er det vigtigt at panelerne passer til dit hjem. Gamle huse eller lejligheder er oftest en smule skæve og måske er væggene også lidt ujævne, så kan det være en fordel med fleksible fodlister, som tilpasser sig en ujævn væg. Med fleksible fodlister er det lettere at skjule at væggen er skæv, og du kan få lister der sidder helt ind på væggen, uden at der er luft mellem liste og væg.

Almue fodlister fremhæver charmen

Bor du i hus eller lejlighed af ældre dato, så har vi et stort udvalg af almuelister, som kan fremhæve charmen ved at bo i en ældre bygning. Almue fodlister er klassiske og stilrene uden at være alt for simple. Hvis du har et rum med stuk eller anden form for herskabelig charme, så vil en almue fodliste helt sikkert passe rigtig flot ind i dit hjem. Vores almuelister tåler fugt og rådner ikke, og de egner sig derfor også til vådrum som eksempelvis badeværelse eller bryggers, hvor listerne bliver udsat for fugt. Vi har et bredt udvalg af almuelister her på siden.

Fodlister med rene linjer

Er du mere til rene linjer og et minimalistisk udtryk, så har vi også firkantede fodlister, som passer ind i det moderne hjem. Vores firkantede gulvlister passer perfekt ind i det moderne nyopførte hjem, hvor der sættes pris på skarpe kanter og rene linjer.

Hvad enten du vælger almue fodpanel eller firkantede lister, så er du garanteret hvidmalede fodlister, som er behandlet så knaster og lignende ikke trænger gennem malingen. Hvide paneler passer til alle vægfarver, men hvis du ønsker at dine paneler skal have samme som væggen, så kan det sagtens lade sig gøre at male fodlister.

Fodliste med ledningsskjul

Selvom gulv lister har det formål at skjule overgangen mellem vægge og gulve, så behøver det ikke at være deres eneste formål. Næsten alle vores gulvpaneler har et hulrum på bagsiden, hvor der er plads til at føre ledninger og kabler igennem. Med fodlister til ledninger er det nemt at skjule de ledninger, som de færreste alligevel ikke gider at kigge på.

Når listerne alligevel skal monteres, hvorfor så ikke skjule ledninger og kabler i samme omgang. Fodlister med ledningsskjul har plads til at gemme tynde kabler såsom højtaler-ledninger. Hvis det er et større kabel som eksempelvis et TV-kabel, der skal gemmes væk, så har vi også fodpaneler til kabler, som kan skjule et større kabel.

Montering af fodpaneler

Opsætning af fodpaneler og fodlister, behøver ikke at være svært. Den mest almindelige måde til opsætning af fodlister er med søm eller skruer, men hvis du vælger fodlister af Polyurethan, så kan det også lade sig gøre at montere fodlister med lim. Montering af fodlister med lim kræver at overfladen, hvor fodlisten skal monteres, er forholdsvis jævn, så listen har noget at blive limet fast på. Montering af gulvlister med lim giver et pænt resultat, og du slipper for at spartle huller efter søm. Hvis du har hvidmalet fodlister er det en god idé at købe en hvid spartel, som kan dække hullerne efter søm, for at få et ensartet resultat.

Hvad enten du vælger at lime dine gulvpaneler på eller du monterer dem med søm, så skal du først og fremmest starte med at måle op, der hvor panelerne skal sidde. Start med at måle de lange længder, så du undgår mest muligt spild. Derefter skal din gulvliste skæres til, så den passer til målene. Når du har sat de lange sider på, så kan du begynde på de korte sider. Det kan være svært at få hjørnerne, hvor listerne mødes, til at se pæne ud. Hvis du bruger en skærekasse til fodlister, så er du sikker på at vinklerne passer, når listerne skal skæres til. Det er praktisk og nemt at bruge en skærekasse, og du undgår hjørner hvor listerne ikke mødes.

Hvis du benytter dig af søm, så kan du starte med at give listerne en gang stuklim eller montagelim, så de sidder bedre fast. Hvis du har fodlister med kabelskjuler, skal du sørge for at have kablet på plads, inden du sømmer listen fast.

Fodlister af et hårdt materiale

Fodlister og fodpaneler er lavet af de samme materialer som kvalitets stuklister. Det er hårde materialer, der benyttes til stuk- og fodlister, og kender du stuklisterne fra Wallstyl, LUXXUS og AXXENT, så ved du at kvaliteten er i top, når vi taler om fodlister og fodpaneler fra Maler-maling.dk.

Fodlister med hulrum

De fleste af vores fodlister har et hulrum bagpå listen, så der er plads til at føre ledninger og kabler bag fodlisten, så de ikke skal monteres udenpå gulvlisterne.
De fleste af vores fodlister er hvide almue fodlister eller almue fodpaneler om du vil. Men vi har også helt firkantede fodlister med et minimalistisk udseende, så de kan passe ind i det moderne hjem.

Fodlister til vådrum

Netop disse almue fodlister tåler fugt og rådner ikke, så de er særdeles langtidsholdbare og vil være perfekte i badeværelse, bryggers og vådrum m.m.

Flexible fodlister

LUXXUS og AXXENT fodlister fås desuden som flex fodlister, hvilket betyder, at de kan benyttes, hvis du har en væg med en runding eller hvis du bor i et hus af ældre dato, så kan væggen være decideret skæv. Her hjælper en flex fodliste, da den kan tilpasses krumningen.

Skal du bruge en større mængde af hvide almue fodlister eller fodpaneler, så giver vi gerne et godt tilbud på alt hvad du skal bruge, eller har du spørgsmål vedrørende fodlister eller fodpaneler, er du altid meget velkommen til at kontakte os på 23952025 eller på mailen info@maler-maling.dk

Find dine nye almue fodlister her hos maler-maling.dk. Vi har et stort udvalg i alle prisklasser, og vi tilbyder fodlister i mange forskellige materialer. Find også fodlister til vådrum og fodlister med hulrum til ledninger og andet, der skal skjules.