• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Indfarvet spartel

Vægge behandlet med indfarvet spartel er blevet utrolig populær for tiden. Man kan med indfarvet spartelmasse skabe en betonlignende væg i stuen og få en fed new yorker stemning ind i hjemmet. Vi kan tone indfarvet spartel i lige dine farver og ønsker.

Indfarvet Spartelmasse 2,5L/25-30M2 - Køb spartelmasse i farver
Indfarvet Spartel 2,5LDKK 849,00
Fås i VariantJungle SPåfugl SBarolo Rosa SGrå Sienna SLys Ler SLys Grå SMellemgrå SGrå Safir SMørk Granit SS0500-NEgen farve

Indfarvet spartel i mange farver

Satinato fra Caparol er en indfarvet spartel som fåes i mange forskellige farver, til at spartle op på væggen og give farve og liv på væggen.
Satinato spartelmasse i farver, giver din væg en mat og fløjlsagtig overflade, med et varieret sparteludtryk.

Du kender sikkert indfarvet spartelmasse fra Kabe spartel. Denne indfarvet spartel masse, rækker en del længere end Kabe, og er meget nem at påføre væggen.

Lav din egen betonvæg eller granitvæg

Du kan også lave din egen betonvæg eller sorte granitvæg med indfarvet spartelmasse.

Arbejdsbeskrivelse:
Væggen skal være helt jævn og glat inden du går i gang. Det kan gøres ved at spartle væggen et par gange med en medium sandspartel masse, og derefter slibe væggen med sandpapir.
Så grunder du den spartlede væg med microdispers (blå vand)
Derefter maler du væggen med BJ5 vægmaling glans 5, med en meget korthåret malerrulle, uden synlige rullespor.

1. Spartel lag.
Satinato påføres væggen i et tyndt ensartet lag, med en begrænset materialemængde (ikke tykt lag) vådt i vådt. Spartelmassen påføres bedst med en dobbeltbladet spartel i diagonale bevægelser (skråt på kryds og tværs) i små pletter/små portioner.
Lad overfladen tørre.

2. Spartel lag.
Toppe og eventuelt små krater, fjernes med spartlen, ved at køre den hen over overfladen.
Satinato påføres væggen, ligesom ved første spartel lag, til en ens dækkende overflade/udseende.

Forbrug ved rigtig påføring: 80-100ml./M2 pr. lag. Altså rækker en spand med 2,5 liter spartelmasse til 25-31M2 væg pr. lag. Hvis du giver din væg de 2 anbefalede påføringer, vil du kunne behandle en væg på ca. 12,5-15,5M2 med en spand Satinato, indfarvet spartelmasse.

Se video med spartelteknik her

Væggen får et nyt udtryk med indfarvet spartel

Indfarvet spartel er en perfekt måde at skabe nyt liv i et rum. Det der gør indfarvet spartel så specielt, er at den giver både farve og liv til en væg. Satinato fra Carparol kan fås i mange forskellige farver, og giver tekstur til en ellers livløs væg. Satinato spartelmasse til væg giver en fløjlsagtig, mat overflade, hvor du nemt kan variere sparteludtryk.
En spartlet væg giver et flot udtryk i et hvert rum og skaber både tekstur og atmosfære.

Brug farvet spartel til at lave en beton- eller granitvæg

En anden ting der gør at du kan bruge farvet spartel til at transformere et rum er, at du også kan bruge spartelmasse med farve til at lave en beton- eller granitvæg. Dette giver et moderne og tekstureret udtryk til en helt almindelig væg og skaber liv og farve i rummet. Beton look væg er særdeles populært, og en af de trender fra de sidste år, der med sikkerhed er kommet for at blive.

Sådan gør du:

Hvis du vil lave et beton look på din væg, skal du bare følge denne opskrift. Du skal spartle på en helt glat og jævn væg. Derefter skal du sørge for at spartle med en medium sandspartel masse. Sandspartel af væg skal efterfølges med at slibe væggen med sandpapir. Derefter skal væggen males med glans 5 vægmaling, og du skal sørge for at der ikke kommer synlige rullespor på væggen.

Så er du klar til at lægge det første spartellag. Det gør du ved at påføre Satinato i et tyndt lag over væggen, og vær opmærksom på ikke at bruge for meget materiale. Spartel din væg i skrå strøg/bevægelser og brug små portioner farvet spartelmasse.

Det andet spartellag kan begynde nu. Du skal først fjerne små krater og toppe med spartlen. Påfør det andet lag som det første, med små portioner vægspartel til overfladen er ensartet og dækkende.

At fuldspartle væg giver et nyt og spændende udtryk til din væg, enten om du vælger at bruge beton farve eller spartel med farve. Det er utroligt så meget en ny væg kan gøre, og struktur og farve kan udgøre hele forskellen. Her kan du for eksempel bruge Capparol stucco satinato der giver en mat og rå overflade. Dette er en indfarvet spartel maling der er særligt populær til kontorer og butikker, fordi den giver et eksklusivt udtrykt.

Bland flere farver

En farvet væg kan altså ændre og forbedre et rums visuelle udtryk drastisk. Uanset om du vil have en mere hjemlig følelse eller et industrielt look, kan en farvet væg være lige præcis det du mangler. Spartelmasse til væg med farve kan give fede strukturer og effekter i dit hjem, eller måske friske op et kontor der har brug for modernisering. En betonvæg kan for eksempel give et meget moderne og stilrent udtryk, mens en farvet tekstureret væg, selv om den er rå, kan virke varmende i et koldt og upersonligt rum.

Du kan også blande flere farvetoner for at få en farvet væg med et endnu mere personligt udtryk. Spartel væg med to farver og få en fantastisk effekt og farvespil. Det kan for eksempel være forskellige gråtoner af spartelmasse farve, der i samspil skaber endnu mere struktur til en væg med granit- eller beton look.

Uanset om du skal bruge indfarvet spartelmasse til dit hjem, et kontor eller måske en butik, så er det en nem og effektiv måde at skabe liv i et rum og lege med fede effekter. Du behøver ikke at få en professionel til at gøre det, følg vores guide og lav din egen beton look væg med indfarvet spartel.

Skab fede effekter med spartelmasse med farve

Du kan skabe fede effekter på væggen med den indfarvede spartelmasse, ved at anvende to farvetoner, og blande de to farver i to lag. Eks. lys grå og mellemgrå eller mellemgrå og mørk granit.

Hvad er spartel maling?

Spartel maling er en form for spartelmasse som er meget tynd, og som nærmest kan males på med en pensel. Spartel maling kaldes også for indfarvet spartelmasse.

Hvorfor bruge spartel maling?

Spartelmaling kan bruges til at udfylde små revner og huller i væggen, og den kan også bruges til at glatte ujævnheder af. På den måde kan spartelmaling give væggen et mere jævnt og ensartet udseende.

Hvordan bruger man spartel maling?

  1. Først skal man sørge for at rengøre og forberede væggen, så der ikke er støv eller andre former for snavs samt fjerne plugs i væggen.

  2. Så skal du sørge for at væggen er helt glat og uden store ujævnheder eller huller. Dette gøres ved at spartle væggen evt. med sandspartel eller polyfilla, til den er helt glat.

  3. Så skal overfladen grundes med enten en mat vægmaling eller en hvid væggrunder/forankringsgrunder, så din spartel maling kan hæfte godt fast og væggen ikke suger fugten ud af din spartel maling.

  4. Derefter skal man påføre spartelmassen med en pensel eller en mindre spartel, og arbejde den godt rundt i et ujævnt mønster. Når massen er jævnt fordelt, kan man glatte den over med en bred spartel, for at tage toppen af evt. kanter i spartlen.

  5. Herefter skal massen tørre.

  6. Når væggen er tørret, skal du give den en omgang indfarvet spartelmasse igen, på samme måde som første gang.

Herefter skulle du gerne stå med en flot spartlet væg, som ligner en stenvæg eller en betonvæg, alt efter hvilken farve du har valgt at få din spartel maling tonet i. Spartel maling kan nemlig tones som en almindelig vægmaling, i mange flotte farver.

Husk at når du går i gang med spartling af din væg, at spartel maling skal spartles på væggen i papirtynde lag. Tryk godt til med din spartel, så det bliver helt tynde lag. Derved får du et flot mønster på væggen som sten eller beton.

Hvad skal man bruge til at spartle maling?

Det mest brugte er faktisk at påføre den indfarvede spartelmasse med en mellemstor spartel. Man kan dog også godt rulle det op på væggen, med en speciel malerrulle som er beregnet til rullespartel, og så trække efter med en spartel bagefter. Men det er måske lidt svært at stå med alene, og man skal være hurtig, da det kan gå hen og tørre for hurtigt, inden du får spartlet det over.

 

Her hos maler-maling.dk får du fri fragt ved køb over 899kr,- samt 30 dages returret, på utonede varer.