• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Spartel & Fugemasse

Her på siden finder du hele vores udvalg i spartelmasse og fugemasse. Vi har blandt andet sandspartel, vådrumsspartel, træspartel, filler og spartelmasse til udendørs brug.

Derfor er spartel og fugemasse vigtig

Inden du skal male eller tapetsere din væg, har du som regel behov for at have en pæn, glat og ensformet overflade, da resultatet ellers vil se sjusket ud. Det får du ved hjælp af en spartel og fugemasse. Du får en pæn væg ved helt præcis at spartle væggen. Det er bedst altid at have mindst to forskellige spartler, en bredere spartel til at fordele spartelmassen og en mindre en til, når du skal være præcis.

Sådan vælger du den rette spartel & fugemasse

Der findes et utal af forskellige typer spartel og fugemasser, og det er ikke ligegyldigt, hvad du bruger. Vær opmærksom på, at det typisk vil stå på produktet, hvad du kan bruge den enkelte spartel eller fugemassen til. Dit valg af den enkelte spartel og fugemasse afhænger nemlig af opgaven, materialerne og ikke mindst rummet, som spartel eller fugemassen skal bruges i.

Til vådzoner i vådrum er det for eksempel meget vigtigt, at du bruger en vådrumsspartel, som beskytter væggen mod vand og fugt. Skal du derimod spartle i et almindeligt rum, er der mange forskellige typer spartel at vælge imellem. Du kan bruge bredere spartler til at fordele spartelmassen på overfladen, imens du kan benytte dig af mindre spartler til de spartelprodukter, hvor du har behov for at være mere præcis.

Ved valg af fugemasse, skal du se på, om fugemassen skal bruges indendørs eller udendørs, idet indendørs fugemasser ikke kan tåle vejr-påvirkninger ligesom udendørs fugemasser er beregnet til at kunne. Herefter kan man groft sagt dele fugemasser op i tre hovedgrupper:

  • Akrylfuge. En traditionel akrylfuge er til indendørs brug, enkelte kan også bruges udenfor. Den er bedst til fugning mellem loft, gulv og vægge af forskellige materialer. Den er nem at overmale.

  • Silikonefuge. Silikonefuge bruges som regel til badeværelset. Den beskytter godt mod mug og svampespore. Den kan typisk ikke overmales.

  • Byggefugemasse. Denne fuge er en god blanding af akrylfuge og silikonefuge. Den hæfter godt på de fleste materialer. Der er flere typer af byggefugemasse, hvoraf nogle kan bruges indendørs og andre kan bruges udendørs.

Bestil spartel og fugemasse hos Maler-maling

Uanset hvilken type projekt, du skal i gang med, finder du den rigtige spartel og fugemasse her. Hvis du er i tvivl om, hvad der passer bedst til lige netop dine behov, står vi klar til at hjælpe og rådgive dig. Når du har fundet den spartel eller fugemasse, du kan vil have, kan du let bestille det her hos os.

Du sparer 30-50 % på spartelmasse hos Maler-Maling.dk i forhold til hos farvehandleren, og vi leverer fra dag til dag. Fragten er gratis ved køb over 499kr.