• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Glasfilt & Væv

Har du en væg med mange revner og ujævnheder, så er glasfilt eller glasvæv en god løsning for dig. Sæt det op, inden du maler væggen. Se vores store udvalg i glasfilt og glasvæv samt alt det, du skal bruge til opsætningen.

Derfor skal du gøre brug af glasfilt og glasvæv

Glasfilt og glasvæv bruges til at styrke overfladen på væggen, så væggen er mindre modtagelig for revner og ujævnheder. Samtidig gøre brugen af glasfilt og glasvæv dine væg mere modtagelig for maling. Valget af glasvæv og glasfilt kan afhænge af, hvilke rum der skal males i, og hvilke materialer væggene i de rum er i.

Hvad er forskellen på glasfilt og glasvæv?

Det er vigtigt at kende forskellen på glasfilt og glasvæv, da de to beklædningstyper har hver deres fordele og ulemper.

Glasvæv skaber en mere synlig og rå struktur. Det er et beklædningstype, der er sammensat af lodrette og tværgående tråde i fiberglas og vævet sammen til ét sammenhængende klæde, hvilket gør den stærkere og mere fleksibelt. Det er en fordel at bruge glasvæv, da den kræver mindre vedligeholdelse.

Glasfilt minder meget om glasvæv, men er sammensat anderledes. Det har en helt glat overflade behandling, imens der er er mere struktur i glasvæv. Det er muligt at male mere jævnt med glasfilt end glasvæv. Det er mere moderne end glasvæv i manges øjne. Desuden er glasfilt en tyndere tapet end glasvæv.

Forskellige typer af glasfilt og glasvæv

Når du skal vælge, hvilken type glasfilt eller glasvæv, du vil have på dine vægge, skal du først kigge grundigt på dem med et kritisk blik. Er dine vægge ret ujævne, eller sidder det forrige tapet stadig på? I så fald skal du gøre op med dig selv, om du vil fjerne det gamle tapet og få væggene spartlet op, så de bliver jævne og pæne. Der findes flere forskellige glasfilt og glasvæv.

  • Almindelig ugrundet glasfilt
  • Grundet glasfilt
  • Varmebehandlet glasfilt
  • Problemløser filt (Udjævn ujævnheder med problemløser filt)


Hvis du gerne vil springe det lidt besværlige trin over med fuldspartling af væggen inden opsætning af filt, er “problemløseren” en fantastisk løsning. Det er en kraftig glasfilt med en let struktureret overflade, som er i stand til at dække mange ujævnheder.

Problemløser filten opsættes med en tyk vævlim, direkte på den ujævne væg, og derved vil den udjævne væggen og gøre den mere ensformig at se på. Væggen vil aldrig blive helt glat, som ved en fuldspartling, men det bliver et okay resultat for de fleste.

Der kan være behov for en efterbehandling efter problemløseren med en ny tapet, glasvæv eller glasfilt. Men det er et spørgsmål om, hvad du selv syntes. Problemløseren filt kan også sagtens bare males over med vægmaling.

Grundet glasfilt kan gøre opsætningen lettere, da filten skal males en gang mindre med loftmaling eller vægmaling end ellers.

OPSÆTNING AF GLASFILT OG GLASVÆV

Du skal starte med at spartle alle ujævnheder og huller og derefter rengøre væggen. Mål derefter alle baner op, inden du begynder at komme klæber eller lim på. Ved opsætning skal limen påføres væggen med en stor rulle og pensel i kanterne, og du sætter så blot én bane op ad gangen og støder den ind mod den foregående. Glasfilt og glasvæv strækker sig ikke, mens du sætter det op, og det rives desuden ikke så let. Så hvis du har mod på at gå i gang, kan du sagtens selv sætte det op, så du får et flot og tilfredsstillende resultat.

Glasfilt og glasvæv i top kvalitet

Vi har hos Maler-maling.dk et godt udvalg af kvalitetsfilt og glasvæg fra de store fabrikker i verden og importører i danmark af den bedste kvalitet af glasfilt og glasvæg. Vi ved med vores erfaring fra malerbranchen, at kvaliteten på glasfilt og glasvæv, kan svinge meget fra fabrik til fabrik. Derfor sælger vi kun den gode kvalitet, som vi selv vil stå og montere hos vores kunder.


Tag et kig rundt på siden her, hvor du finder de forskellige typer af væv og filt. Og har du brug for hjælp og vejledning til at vælge, hvad der er det helt rigtige for dig, er du velkommen til at kontakte os på telefon: 23 95 20 25, hvor vi sidder klar ved telefonen på alle hverdage fra kl. 9 til 17. Du kan også maile til os på info@maler-maling.dk. Så vil vi forsøge at besvare dine spørgsmål så godt som muligt.