• Fri fragt ved køb over 899 kr.
 • 30 dages returret
 • Hurtig levering til døren

Vægmaling

Hos maler-maling har vi gjort valget nemt for dig, idet vi kun sælger den kvalitets vægmaling, som de professionelle malere benytter bare billigt. Derfor sælger vi Beck & Jørgensen væg maling, som både er en holdbar og slidstærk vægmaling med super god dækkevne og som samtidig har miljømærket EU-blomsten.

Indfarvet Spartelmasse 2,5L/25-30M2 - Køb spartelmasse i farver
Indfarvet Spartel 2,5LDKK 849,00
Fås i VariantJungle SPåfugl SBarolo Rosa SGrå Sienna SLys Ler SLys Grå SMellemgrå SGrå Safir SMørk Granit SS0500-NEgen farve

Hvilken vægmaling skal man vælge hvor?

Her er en lille guide til valg af vægmaling:

 • Stue

  I stuen vil de fleste gerne have matte eller semi-matte vægge.
  Matte vægge: Vælge følgende glans: glans 5 eller glans 6.
  Semi matte vægge: Vælg følgende glans: glans 7 eller 10.

 • Køkken

  I køkkenet vil man gerne have en slidstærk overflade som nemt kan vaskes af. Derfor vælger de fleste en højere glans, og dermed en blankere vægmaling.
  Vi anbefaler: Glans 10 eller glans 25.

 • Bryggers

  I bryggers vil man gerne kunne vaske af på væggene, så her bør du vælge en højere glans.
  Vi anbefaler: Glans 10, glans 25 eller vådrumsmaling.

 • Børneværelse

  De fleste vælger en vaskbar vægmaling til børneværelset.
  Vi anbefaler: Glans 6, glans 7 eller 10.

 • Gang

  I gangarealer kan der komme mere slid og mærker på væggene.
  Matte vægge: Vælge følgende glans: glans 5 eller glans 6.
  Semi matte vægge: Vælg følgende glans: glans 7 eller 10.

 • Badeværelse og vådrum

  I badeværelse og vådrum må vægmalingen gerne være fugtstabil.
  Vi anbefaler: Glans 25 eller vådrumsmaling.

F.A.Q. (ofte stillede spørgsmål)

 

Glans guide

Her kan du læse lidt om hvilken glans maling du bør vælge.

Matte vægge: Vælge følgende glans: Glans 0, glans 5 eller glans 6.
Semi matte vægge: Vælg følgende glans: glans 7 eller 10.
Blanke vægge: Vælg glans 25 eller vådrumsmaling.

Vi har også lavet en mere udførlig forklaring omkring hvad glans i maling er, og hvorfor du skal vælge en bestemt glans til din væg. Du kan læse guiden ved at klikke på dette link: Guide om glans i maling

Hvordan maler man med vægmaling?

Hvis du skal i gang med at male dine vægge og måske er lidt i tvivl om, hvordan du gør det bedst og nemmest. Så har vi lavet en lille guide om, hvordan du maler med vægmaling. Se guiden ved at klikke på dette link: Mal med vægmaling

Er der forskel på kvaliteten i billig vægmaling og kvalitetsvægmaling?

Hvis kvaliteten var ligemeget og dækkeevne heller ikke gav mening for de professionelle malere. Hvorfor skal den så gøre det for dig som privat D.I.Y. maler..? Selvfølgelig er der forskel på om du bruger en billig lavpris væg maling eller en kvalitets væg maling. Kvalitets vægmaling har bare en mere slidstærk overflade og bedre dækkevne end de helt billige vægmalinger.
Her har vi lavet en forklaring om, hvad forskellen er på en billig, og de lidt dyrere vægmalinger. Klik på dette link og læs: Guide om kvaliteten i maling

Online maling butik og farvehandel

Maler-maling.dk er din online maling butik og leverandør af billig væg maling i høj kvalitet. Vi gør det nemt for dig at købe billig væg maling på nettet, og da vi har haft malervirksomhed og maling butik gennem flere år, ved vi også at den væg maling vi sælger, er den bedste, har god dækkevne og at den holder rigtig godt.

Maling til væg

Hvid glans 10, er stadig den mest brugte maling til væg, i både farve og glans, og vil nok være det i rigtig mange år endnu. Glans 10 er en super god vægmaling til vægge i stuen, gangen og på børneværelser, og hvor du gerne vil have en semi mat væg, som er nem at rengøre. Vægmalingen er nem at arbejde med, og den er det rigtige valg for dig, som gerne vil skåne både dig selv og miljøet, når du maler. Den fåes selvfølgelig i mange forskellige farver som du kan vælge imellem i vores elektroniske farvekort, eller hvis du selv har en farvekode, indtaster du den i boksen, inden du ligger i kurven.

Udover billig vægmaling tilbud, har vi også alt det du skal bruge, når du skal gøre klar til at male væg. Vi har de rigtige pensler, ruller og så videre, så du kan bestille alt hvad du skal bruge, på ét sted. Og bestiller du for mere end kr. 499,- leverer vi det hele til dig, uden at du skal betale for fragt. Vi leverer i løbet af en til to hverdage, så du kan komme hurtigt i gang med at male væg.

Hvorfor købe billig vægmaling hos maler-maling.dk?

Når du har besluttet dig for, at du skal have malet dine vægge, opstår der selvfølgelig mange andre spørgsmål, som du skal tage stilling til. Et af dem kunne være, hvilken vægmaling du skal vælge. Hos maler-maling forhandler vi maling til væg fra bla. Beck & Jørgensen. Det gør vi fordi, vi ved, at det er den vægmaling, som vi som malere, selv bruger. Vi har valgt at bruge netop Beck & Jørgensens maling til væg, fordi vi ved, at den er nem at arbejde med, så dit malerarbejde bliver lettere.

EU-blomst mærket - en miljøgevinst for dig og mig

EU-Blomsten er et miljømærke, som kun gives til virksomheder, som kan leve op til nogle meget strikse krav til miljømæssig produktion. Beck & Jørgensens vægmaling er derfor produceret på en måde, så den er optimeret rent miljømæssigt i alle faser af malingens livscyklus. Det betyder, at du får et produkt, som skader både miljøet, dig og dine omgivelser mindst muligt. Ved at vælge at købe vægmaling hos os, vælger du altså samtidig en miljømæssig løsning til gavn for både din egen og dine børns fremtid. Dette sikrer dig et sundt indeklima i forhold til en vægmaling med en masse tilsætningsstoffer.


Når du køber din vægmaling hos os, får du ekstra tryghed med i prisen. Vi er nemlig en e-mærket webshop. E-mærket er din garanti for, at maler-maling er en pålidelig og troværdig samarbejdspartner for dig som kunde. Det fortæller dig, at vi lever op til al gældende lovgivning samt til de retningslinjer, som opstilles for e-mærkede webshops. Det betyder, at du trygt kan stole på vores håndtering af dine betalingsoplysninger, reklamations- og returret samt levering af de produkter, du bestiller.

Det rigtige valg af vægmaling

Men det er ikke kun E-mærket, der er med til at give dig tryghed, når du vælger at købe vægmaling online hos os. Vi giver dig også tryghed, når du skal beslutte, hvilken slags du skal vælge. Du kan både vælge en vandbaseret, en robust eller en ekstra robust vægmaling til væg. Men hvilken type passer bedst til dit malerprojekt? Det vil afhænge fuldstændig af, hvad det er for en type vægge, du skal male. Er det en køkkenvæg, hvor du skal kunne tørre eventuelle fedtstænk af igen, eller er det en væg i et børneværelse, som måske bliver udsat for fingre, som ikke altid er nyvaskede, skal du nok bruge en glans 10. Eller er det væggen i en stue, som måske ikke bruges så meget, som de øvrige rum i boligen, kan du vælge en mat vægmaling i glans 5.

Vaskbare vægge

Skal væggene kunne vaskes af uden at malingen vaskes med af? Skal du kunne vaske væggene ofte? Bliver væggene udsat for meget sod eller andet? Svarene på disse og mange andre spørgsmål er med til at afgøre, hvilken type glans, du skal vælge.
Ingen af Beck & Jørgensens vægmalinger kan vaskes af væggen med en klud, som du måske har oplevet hvis du har købt en meget billig vægmaling i et lavprisbyggemarked. Det vil du aldrig komme til at opleve med et produkt fra os! Beck & Jørgensen vægmaling giver en slidstærk overflade, og bliver på væggen!

Hvad betyder glansen i en vægmaling?

Når du skal vælge den rigtige vægmaling, vil du ofte støde på begrebet glans. Men hvad betyder det tal eller den procentsats, der ofte bruges til at angive glans i malingen? Procenten/tallet udtrykker, hvor mange procent lak, der er i malingen. Jo højere procent, jo mere lak er der i malingen. Det betyder også, at malingen er mere blank at se på, og nemmere at tørre af med en fugtig klud.

Hvilken vægmaling skal man vælge?

Noget andet som har betydning for, hvilken vægmaling du skal vælge er, om det er gipsvægge, spartlede vægge, eller en anden type vægge, du skal male. Eller om du har behov for at male væg med en allergivenlig væg maling til væg. Og der er naturligvis også forskel på malingen, afhængig af om du skal bruge den til at male vægge ude eller inde.

Du skal også vælge din væg maling til væg ud fra dens dækkeevne, rækkeevne, lugt, arbejdsegenskaber, samt hvor miljørigtig den er. Og husk, hos maler-maling står vi altid klar til at hjælpe dig med at vælge præcis det produkt, der passer til dit behov. Du kan altid kontakte Michael på telefon 23 95 20 25, eller du kan skrive til ham på info@maler-maling.dk. Men du finder også masser af råd og vejledning her på siden.

Hvordan vælger du den rigtige farve til din væg?

Der kan være flere faktorer, der kan spille ind, når du skal vælge farve til væg. Ved valget af farve på din væg maling, skal du i første omgang tænke på, hvilke funktion rummet du skal male, har. Hvis det er et rum, som I opholder jer meget i, skal farverne være afdæmpede og rolige. Forskning viser, at vi ikke føler os tilpasse, hvis vi gennem længere tid opholder os i rum med meget markante farver. Hvorimod rum, hvor I kun opholder jer i kort tid af gangen, kan bære et mere markant farvevalg uden at skabe problemer.
Dog skal du altid huske, at der skal være harmoni i farverne i rummene. Og hvis man kan se fra det ene rum og videre ind i det næste i din bolig, er det vigtigt, at farverne også harmonerer med hinanden rummene imellem. Men til gengæld kan du skabe en markant oplevelse, hvis du holder de første rum, man ser, i afdæmpede farver, og det sidste rum i rækken males i en markant farve. Det giver en god effekt, når du står og ser fra det ene rum til det andet, at der er lidt forskellige farver.

billig vægmaling

Hvor hurtigt tørrer vægmaling og hvornår er maling tør?

Når du har givet første gang ny maling på din væg, skal det have lov til at tørre, inden du kan give væggen en ny omgang maling. Det tager gennemsnitlig 4 timer, før maling er tørt nok til at blive overmalet igen. Istedet for at sidde og se på at væggen tørre, kan du jo svinge penslen på dine karme eller fodlister eller en helt anden væg.

Hvilken hvid vægmaling dækker bedst?

Hvis du gerne vil have en meget lys nuance af hvid på dine vægge, er det er bedre at male sine vægge med en hvid nuance der er tonet lidt sort i, end en helt ren hvid farve. Hvid vægmaling dækker knap så godt som eksempeltvis brækket hvid, modehvid, S0500-N, Ral9010 eller kalkhvid. Når malingen gerne skal være hvid, kan det være en god idé at vælge en af disse hvide toninger. Du vil få en rigtig god dækkeevne samt kun få en meget lidt mørkere farve som resultat.

Hvordan vælger man den rette vægmaling?

Når du skal vælge type vægmaling til dit projekt, skal du kigge på dit behov. Har du brug for en stærk maling med god dækkeevne, så bør du vælge en kvalitetsmaling fra din malermester. Når du har valgt den rette type maling og rette glans, er du klar til at svinge penslen. Er du i tvivl, kan vi hjælpe med at finde den rigtige maling.

Leg med farver til væg og loft

Hvis du har et rum med lavt til loftet, kan du med fordel vælge at male loftets farve et stykke ned på væggene også. Det trækker væg og loft sammen på en måde, så der skabes en effekt, der får rummet til at se højere ud. Du kan også bruge dit farvevalg til at bløde op på kontraster i rummene. Hvis du vælger farven på din vægmaling med omhu, kan du med kontraster skabe bløde og behagelige rum til ophold. Og vælger du derefter en mørk farve til en enkelt væg, eller måske endda kun en del af en væg, der hvor jeres opholdsmøbler som f.eks. sofa og lænestole står, kan du give dit rum et ekstra hyggeligt udtryk, som vil gøre det mere behageligt at opholde sig i den del af rummet.

Hvis du vælger at male dine vægge med to forskellige farver, kan du skabe en god effekt, hvis du f.eks. vælger at male en mørk farve på den nederste halvdel af væggene i hele rummet, og desuden vælger en hvid eller anden lys farve til den øverste halvdel af væggene i det samme rum. På den måde får dit rum en effekt, som kan minde om gamle vægge med høje paneler, og det giver dit rum mere dybde. På samme måde kan du skabe spændende effekter ved at male en hvid farve som kant på dine farvede vægge. Det kan være en kant på 10-15 cm. hele vejen rundt langs med vægge og lofter.

Hvad skal du gøre, inden du går i gang med at male?

Hvis du syntes dine vægge trænger til en omgang vægmaling, så skal du først have valgt, hvilken slags maling til væg du vil bruge, samt hvilken vægmaling dine vægge skal have, inden du i gang med at gøre klar til at male væg.
Du skal allerførst sikre dig, at du har alt, hvad du skal bruge både til forberedelse, og til når du skal i gang med selve maling af væggene. Du skal også have regnet ud hvor meget maling du skal bruge og du skal have valgt den rette farve vægmaling. Det kan komme lidt an på væggens overflade, om væggen suger meget, om dine vægge trænger meget eller det bare er en opfriskning af en tidligere malet væg. Er væggen en nyspartlet væg, skal du huske at grunde med forankringsgrunder inden du svinger penslen, så du ikke ender med løstsiddende maling.

 • I første omgang skal du have gulvet dækket af. Det kan du gøre med afdækningsplast, og hvis ikke du har tømt rummet for møbler, inden du giver dig til at male, skal du nok også dække dem til.
 • Herefter skal du gøre væggene klar.

 • Du skal have alle skruer, søm og lignende fjernet, og alle huller skal fyldes ud, der skal slibes efter, og du skal muligvis gentage den behandling, hvis væggene ikke er helt tilfredsstillende efter første behandling.

 • Når det er gjort er tiden inde til at få gjort væggene rene. Men er det nu også nødvendigt, når de alligevel skal fyldes med vægmaling? Ja, det er det. Hvis du ikke har gjort dine vægge ordentligt rene, inden du maler dem, holder det ikke i længden, og så skal du i gang med at male igen, inden du får set dig om.

 • Når du påfører din væg ny maling, så start altid med at male kanterne med en pensel, og når du skal i gang med malerrullen, så brug rigeligt med maling på rullen. Det er nemlig vigtigt at der er en vis mængde fugt i malingen, så den selv kan flyde pænt sammen og give et ensartet resultat. Vægmalingens glans, vil nemlig afsløre penselstrøj og rullestruktur i overfladen.


Vægge er ofte fyldt med sod, fedt og andet skidt, som vi ikke nødvendigvis ser i det daglige. Du skal vaske væggene med en god grundrens, eller et andet effektivt rengøringsmiddel, som sikrer, at du også får al fedtet vasket af. Herefter er det altid en god ide at dække lister, karme, stikkontakter og andet af med tape, så du er sikker på, at du ikke får vægmaling på alle de ting, som ikke skal males.

Hvordan er det nemmest at male dine vægge?

Når du skal male dine vægge, og du er blevet færdig med al det forberedende arbejde, er det første du skal gøre at male langs med loftet. Du skal simpelthen bruge en pensel, som er velegnet til at kante af med, og male helt op til kanten. Måske har du endda valgt at sætte tape på loftet, så du kan male helt op, uden at du behøver at bekymre dig om, at du kommer til at male loftet også. Herefter maler du ud i alle hjørner og langs med alle lister og andre kanter. Igen kan du med fordel sætte malertape på alle kanter og lister, så du undgår at få vægmaling de forkerte steder.

Til slut kan du nu male de store flader, der er tilbage, med malerrulle. Og nu vil du kunne mærke, at det går langt hurtigere, end da du malede kanterne. Men alle dele er lige vigtige, hvis du vil have et smukt og fuldendt resultat at se på, når du er helt færdig med at male væg.

Når væggene er tørre, skal de formentlig males en gang mere, men når du har valgt en af vores gode kvalitets vægmalinger, vil det ofte være rigeligt at male dine vægge to gange, medmindre der er helt særlige forhold ved dine vægge, som kan gøre en ekstra omgang vægmaling nødvendig.
Du kan i øvrigt læse mere om, hvordan du griber maling af væg an i vores trin-for-trin guide, som du finder under Råd & Vejledning.

Spørgsmål og hjælp til valg af vægmaling

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til os på info@maler-maling.dk eller ringe på 23 95 20 25. Vi er klar til at hjælpe dig.

Køb vægmaling online her hos os og få fri fragt ved køb over 899kr. og 30 dages returret på uåbnede spande.
Bestil maling til væg inden middag og få det leveret efterfølgende hverdag med fragtmanden.