• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Vægpaneler

Hvis der skal ske noget nyt i din bolig, kan vægpaneler være lige det, som du har brug for. På trods af at vægpaneler mest er kendt fra gamle herskabsvillaer og ældre lejligheder, er de smukke beklædninger af træ nemlig på vej tilbage i de danske hjem.

Vægpaneler kan være en utrolig god opgradering til boligen. Alt efter hvordan du styler panelerne, har du nemlig mulighed for at finde den perfekte balance mellem klassisk og moderne indretning. Der findes mange forskellige vægpaneler, og derfor kan du garanteret finde en type, der passer ind i din stil.

Fuldend rummet med vægpaneler

Mangler du lige det ekstra, der kan binde rummet sammen, kan vægpaneler være en utrolig god løsning. Ved hjælp af vægpaneler kan du nemlig skabe sammenhæng i rummet, så indretningen virker mere fuldendt.

Har du i forvejen stuk lister ved loftet og almue fodlister ved gulvet, vil en vægpanel passe rigtig godt ind i stilen.

Der findes mange forskellige typer af vægpaneler, som du kan vælge i mellem. Blandt andet kan du købe høje vægpaneler, der går fra gulvet til vindueskarmen, men du kan også vælge lister, der løber langs loftet eller blot dekoration til væggen et enkelt sted.

Opsætning af dine vægpaneler

Køber du vægpaneler, behøver du ikke at frygte for en besværlig installation. Fra vores hjemmeside kan du nemlig købe færdige vægpaneler, og det betyder, at de er klar til at blive sat op ved hjælp af montagelim og skruer.

Vægpanelerne modtages slebet og grundmalet. Efter at du har sat panelerne op, er de altså klar til at blive malet med en vandbaseret maling i lige den farve, som du ønsker. Er du ikke frisk på at montere dine egne vægpaneler kan du naturligvis også betale en tømrer for at bygge vægpaneler til dig. I mange tilfælde vil dette dog blive en langt dyrere løsning, end når du køber panelerne færdigbygget.

Giv resten af boligen et løft med høje paneler

En af fordelene ved at sætte høje paneler op i boligen er, at resten af dit interiør ligeledes bliver fremhævet. Forstil dig eksempelvis en lænestol i hjørnet af stuen. Her vil det gøre en utrolig stor forskel, om den står foran en bar væg, eller den står foran en væg beklædt med vægpaneler.

Dine vægpaneler vil således gøre en stor forskel for hele boligens udtryk. Panelerne kan nemlig bidrage med en smuk og klassisk stil. Hvis du føler, at din indretning bliver kedelig og flad, kan vægpaneler være en rigtig god løsning evt. sammen med stuklister og almue fodlister.

Vælg den rette farve til dine vægpaneler

Når du har fået installeret dine vægpaneler, er det tid til at finde den helt rigtige farve. Du kan naturligvis være kreativ, når du maler dine vægpaneler, men en af de helt store trends er at male paneler og væggen i samme farve.

På den måde skabes der ikke den store kontrast mellem væg og panel, men til gengæld tilføres rummet et element af dybde og elegance. Skal du bestemme dig for den endelig farve, kan det være en god idé at lave en farveprøve. På den måde har du mere end idé om, om du har valgt rigtigt.

Vægpaneler; mange muligheder for styling

Er du ikke fan af idéen om at male væg og vægpanel i samme farve, er der naturligvis mange andre muligheder for at style dine vægpaneler. Du kan blandt andet vælge at have væggene hvide og male vægpanelet i en vild farve.

Hvis du er mere til den klassiske idé om vægpaneler, er det oplagt at male vægpanelerne hvide og væggene i en anden farve. På den måde bliver der på samme tid skabt en spændende og klassisk kontrast. Prøv dig frem, hvis du vil finde en løsning, som du er tilfreds med – du kan altid male over med en anden farve, hvis du ombestemmer dig.

Bliv klogere på din stil med vægpaneler

Er du i tvivl om vægpaneler passer ind i din bolig, er det en rigtig god idé at søge inspiration udefra. Ved at kigge i magasiner og på nettet kan du nemlig blive meget klogere på din egen stil. Her vil du sandsynligvis også opdage, at vægpaneler passer ind i mange forskellige typer boliger.

Der er ingen, der siger, at du nødvendigvis skal have vægpaneler fra gulvet til vindueskarmen. Det kan nemlig også se rigtig flot ud med lavere paneler. Ved at undersøge markedet, kan du få mere viden om, hvad dine muligheder er inden for vægpaneler.

Dine vægpaneler beskytter væggen

I rigtig mange tilfælde er vægpaneler et spørgsmål om mode og stil, men de kan faktisk også være med til at beskytte dine vægge. Har du for eksempel små børn, kan vægpanelerne beskytte væggen mod hakker fra gåvogne og legetøj. Desuden kan vægpaneler beskytte mod ridser fra møbler, der støder ind mod væggen.

Derudover kan vægpaneler være brugbare i køkkenet. Her er det nemlig svært at undgå, at det sviner, når man laver mad. Derfor kan du med fordel sætte vægpaneler op. På denne måde kan du nemlig blot tørre efter med en våd klud, og så er snavset væg.

Hvor skal dine vægpaneler være?

Vægpaneler kan naturligvis opsætte i alle boligens rum. Dog er der nogle rum, der er mere oplagte end andre. Her handler det meget om, at væggen skal være relativt fri for møbler og at rummet helst skal have en vis størrelse.

For eksempel kommer vægpaneler ofte mere til sin ret i stuen, end de gør i soveværelset. Dette skyldes dels, at der ofte står senge og andre møbler op ad væggen i soveværelset, men også fordi at stuen ofte er et større rum.

Alsidig indretning med vægpaneler

Hvis du er blevet vild med vægpaneler, kan du vælge at bruge dem på mange forskellige måder i din bolig. Det kan for eksempel være, at du har lyst til at have én type af vægpaneler i din stue og én type af vægpaneler på dit badeværelse.

Stylingen af vægpanelerne har utroligt meget at sige i forhold til, hvordan det endelige udtryk bliver. Derfor kan du med fordel eksperimentere med, hvad der passer godt ind i de forskellige rum. Sandsynligvis vil du blive overrasket over, hvor stor en forskel det kan gøre, hvis du pynter din bolig med smukke vægpaneler.