• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Træolie

Skal du bruge træolie til udendørs træ, så er du havnet det helt rette sted. Maler-maling.dk sælger træolie, som er perfekt til træterrasser, vinduer, døre, hegn og meget mere.

Træolie oliebaseret - Køb træolie til træ terrasser og andet udendørs træ
Træolie oliebaseretDKK 119,00
Fås i Variant0,9L2,7L9L
Træolie vandbaseret - Køb træolie 752 på vandbasis online her
Træolie vandbaseretDKK 219,00
Fås i Variant0,9L4,5L

Træolie, oliering af terrasse og udendørs træværk

Olie giver liv til dit træ. Behandling af træ er nemlig med til at fremhæve træets årringe og karakter. Oliebehandling af træ er desuden med til at bevare træværket. På den måde kan du forlænge levetiden af din træterrasse og havemøbler.

Træterrasse olie – pas godt på din træterrasse

En træterrasse er en væsentlig del af en have. Tager træterrassen sig ikke ordentlig ud, kan det derfor være svært at nyde haven i fulde drag. Med oliering af træterrasse har du mulighed for at holde din terrasse flot og i god stand.

Ved at bruge træterrasse olie jævnligt kan du forlænge din terrasses levetid væsentligt. Det kræver blot, at du har styr på behandling af træ. Det er for eksempel ikke uvæsentligt, om du vælger olie til lærketræ, olie til mahognivinduer eller oliebehandling af fyrretræ.

En god grundregel er, at du skal give din træterrasse olie hvert andet år, og hvert år gå den igennem for råd og løse skruer eller søm. På den måde kan du passe godt på din træterrasse. For behandling af træterrasse trykimprægneret skal træet tørre i mindst en sæson inden behandling.

Rengør din træterrasse som det første

Når du skal i gang med behandling af træ, er en rengøring altid en god idé. Ved hjælp af trærens og en grov skurebørste, kan du fjerne den olie, maling og træbeskyttelse, som din terrasse i forvejen er behandlet med. Herefter bør terrassen tørre i minimum seks timer.

Sommetider sker det, at træet rejser sig enkelte steder. Hvis dette er tilfældet, kan du blot slibe disse steder med sandpapir. Når du har renset din terrasse, kan du tjekke den for råd samt gennemgå skruer og søm. Så er du klar til at gå videre med din teaktræsolie udendørs. Eller måske mørk olie til træ? Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du får fat i den rette olie til terrasse.

Behandling af træ på din terrasse

Når du har renset din terrasse, er det blevet tid til terrasse olie. Det har naturligvis stor betydning, at du vælger den rette olie træterrasse. Dels bør der være tale om en olie, der egner sig til udendørs brug. Og dels bør du vælge en olie, som egner sig til det træ, som din terrasse er lavet af.

Træterrasse olie eller træbeskyttelse bør først påføres, når vejret og træet er tørt. Normalvis er det ideelt at påføre olie til terrasse mellem maj og september, når det ikke har regnet i en uge. Når dette går sig gældende, er det bare om at påføre terrassen et lag olie til træterrasse.

Det er en god idé at bruge en bred pensel til påførelsen. Du bør desuden ikke spar på din olie til terrasse. Dog er det heller ikke en god idé at bruge så meget olie træterrasse, at der bliver dannet plamager.

Sioo:X et naturprodukt til terrasser og andet træ

Sioo:X er en premium træbeskyttelse baseret på kisel-kalium. Sioo X er et vandbaseret træbeskyttelsesprodukt fra Sverige, som er miljøtilpasset, med en unik, patenteret sammensætning baseret på kisel-kalium. Produkterne trænger derved særdeles godt ind i træet og går i naturlig forbindelse med træet. Det gør det muligt at anvende Sioo:X på de fleste træsorter. Både nye træsorter og gamle overflader på træ, som eks. terrasser, havemøbler, træbeklædninger på huse eller på dækket på din båd.

Ved at behandle dit træværk med Sioo X, får du friske, bløde og naturlige sølvgrå træ overflader, som holder i meget lang tid.

Sioo:X giver følgende fordele:

Styrker og miniraliserer træet, hvilket giver:


Sioo:X er meget let at anvende

Første skridt er at afrense træet, evt. din terrasse. Det gøres med en træfrisker eller rensemidlet fra Sioo:X (Sioo:X forvask)
Når terrassen er afrenset, skal du behandle med "Terrasse" Premium træbeskyttelse, som er den beskyttende del, som åbner træet op og trænger ind. Ved at danne et multi-beskyttende kiselskjold, beskytter det træet i op til 12år.
Efter ca. 2 timer gived denne behandling igen, og give gerne rigeligt på endetræ og ikke trykimprægneret træ.

Efter yderligere 4 timer giver du terrassen en omgang mere med "Premium overfladebeskyttelse". Lad væsken trænge godt ind i nogle minutter og stryg den derefter godt ud.
Terrassen er brugsklar efter ca. 1 time.

Efter 12-18 måneder, typist året efter, giver du endnu en gang overfladebehandling, hvilket forsegler overfladen så den holder i mange år fremover.

Efter ca. 7 uger, vil træet blive sølvgråt. Kan du ikke vente de ca. 7 uger, kan du give din terrasse vand, som vil fremme processen med at blive sølvgrå.

Rigtig mange kan godt lide den sølggrå farve i en træterrasse eller på havemøbler af fræ. Det kan du nu få, samtidig med, at du beskytter dit træværk i mange år frem.

Olie til havemøbler – havemøbelolie

Ligesom din træterrasse har godt af en oliebehandling af træ, gør det samme sig naturligvis også gældende for dine havemøbler. Havemøbelolie er en god idé, hvis du gerne vil gøre dine havemøbler klar til sommeren. På den måde kan de nemlig få en lækker overflade.

Rigtig mange havemøbler er lavet af teaktræ. Er dette også tilfældet med dine havemøbler, er det en god idé at finde en teaktræsolie udendørs. Du kan naturligvis også gå efter den bedste træbeskyttelse til lærketræ, hvis det er denne træsort dine havemøbler er lavet af. Ved at vælge den rigtige træolie, kan du komme godt i mål med din oliebehandling af træ.

Terrasseolie tilbud

Skal du gøre terrassen lækker, er det naturligvis altid en god idé at kigge efter træterrasse olie tilbud. På denne måde har du nemlig mulighed for at spare en hel del penge. Terrasseolie tilbud findes på alle typer af træterrasse olie.

Du kan blandt andet finde tilbud på mørk olie til træ og olie til lærketræ. Ved at kigge online, når du skal købe olie til træterrasse, har du muligheden for at finde et godt tilbud. Hvis du er ekstra heldig, kan det endda være, at du ligeledes finder et tilbud med olie til træbord. Det er i hvert fald ikke til at vide, om du har heldet med dig, før du kigger. Derfor er det bare om at komme i gang, så din terrasse kan blive lækker.

Gode fordele ved at bruge træolie udendørs

Nogle af fordelene ved træolie er, at det giver træet sin flotte glød tilbage og samtidig beskytter træet imod indtrængning af vand og svindrevner i træet. Træolien lægger sig, så vandet ikke kan trænge ind og gøre skade. Træolie trænger også dybere ind i træet end alm. træbeskyttelse gør, og dermed giver det en bedre beskyttelse af træet.
Man skal aldrig bruge heldækkende træbeskyttelse på vandretliggende træ, hvor der kan ligge vand i længere perioder, da vandet kan få træbeskyttelsen til at falde af. Træolie evt. tonet lidt, er helt klart det bedste til en terrasse af træ.

Spar penge ved at købe din træolie online

Når du køber træolien her, så sparer du typisk mellem 30 og 50% i forhold til, hvis du vælger at købe det hos din lokale farvehandler, og vi leverer fra dag-til-dag, hvilket betyder, at du hurtigt er i gang med at få f.eks. vinduesrammer til at se flotte ud igen.

Har du spørgsmål vedrørende brug af træolie udendørs, så kontakt os meget gerne. Vi er klar til at besvare dine spørgsmål på info@maler-maling.dk og 23952025.