• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Skimmel

Fjern og forebug skimmelsvamp effektivt

Skimmelsvamp forårsage ikke kun ødelæggelse af bygningen og materialer, men det kan også have alvorlige konsekvenser for helbredet. Skimmelsvamp trives i fugtige miljøer og kan ofte ses som pletter af forskellige farver på vægge, lofter, hjørner i brusekabiner og vinduer eller andre overflader. Det kan også have en karakteristisk muggen lugt, der kan være en indikation på at der er skimmel til stede, selvom den måske ikke er synlig.

Effektive fjernelse af skimmel

Når skimmel er blevet identificeret, gælder det om at få fjerne den og sikrer at den ikke spreder sig yderligere. Brug fx skimmelfjerne på sprayflaske, så du fjerner skimmel og bakterievækst. Efterfølgende kan du også bruge midler til forebyggelse af skimmelsvamp.

Ventilation: Sørg for god ventilation i hjemmet eller arbejdspladsen - det kan hjælpe med at reducere fugtigheden og forhindre skimmelvækst. Brug af udsugningsventilatorer i køkken og badeværelser kan være særligt gavnligt.

Fjern kilden til fugt: Identifikation og reparation af lækager eller andre kilder til fugt kan være med til at forhindre fremtidig skimmelvækst. Dette kan fx være reparation af utætte rør, tætning af revner i fundamentet eller forbedring af tagafvanding. Fjerner du ikke kilden til skimmel, vil den blot komme igen.

Hold varmen: Sluk ikke helt for varmen i et rum om vinteren, så der kommer under 16-18 grader. Hvis der kommer kolde flader i boligen, vil der kunne skabes kondens her - og dermed også risiko for skimmel. 

Forebyggelse af skimmel

Det er selvfølgelig altid bedre at forbygge.

Hyppig rengøring og inspektion af potentielle skimmelhotspots som brusekabiner, køleskabets bund og vindueskarme kan hjælpe med at opdage og håndtere skimmel tidligt.

Sørg for tilstrækkelig ventilation i hele hjemmet ved at åbne vinduer regelmæssigt. Udluft boligen kortvarigt, men flere gange om dagen.