• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Glasfilt

Køb glasfilt i god kvalitet hos maler-maling. Vi tilbyder dig den bedste kvalitet, og du får samtidig en glasfilt, der er miljømærket, så du både skåner miljøet og dig selv, når du bruger vores glasfilt. Brug glasfilt fra maler-maling til både lofter og vægge, men husk at sørge for, at din overflade er helt glat, inden du påbegynder opsætningen. Se vores store udvalg af glasfilt samt de produkter, du skal bruge til opsætningen her på siden. Har du spørgsmål til produkter eller til opsætning af glasfilt, hjælper vi dig meget gerne, og du er velkommen til at kontakte os.

Glasfilt og filt til vægge og lofter

Er du i gang med en større renovering af vægge eller lofter i din bolig, eller skal du vælge tapet eller filt til et nyt byggeri? I alle tilfælde kan glasfilt være den helt rette løsning for dig og dit projekt. Når glasfilten er sat op og malet færdig, fremstår den meget flot og elegant, og den er helt jævn og glat. Filt egner sig derfor også godt til at blive kombineret med stuklister og rosetter på både vægge såvel som på lofter. Glasfilt indeholder desuden glasfibre, som armerer dine vægge eller lofter, hvilket kan være en nødvendig løsning på fx gamle porøse lofter.

Sådan kommer du i gang med glasfilt

Glasfilt er noget af det flotteste til dine vægge og lofter, hvis du gerne vil have en jævn og glat overflade. Inden du går i gang, er det dog vigtigt, at du sikrer dig, at underlaget er rent og ensartet. Hvis der er ujævnheder på væggen eller fx gamle tapetrester, vil du også efter opsætning af glasfilten kunne ane, at overfladen ikke er jævn. Så det er en god idé at få væggene og loftet spartlet op, inden du går i gang med tapetseringen.

Opsætning af glasfilt

Glasfilt sættes op med én bane ad gangen. Du smører ganske simpelt lim på væggen eller loftet og sætter derefter en bane op. Den skal gerne gå lidt ind over den forgående bane, så det kommer til at ligge dobbelt. lav ca en overlapning på 5-6cm. i denne overlapning, skærer du igennem begge lag af filt, fra loftet ned til gulvet eller fodlisten. Så fjerner det lille stykke fra den første bane filt, og glatter samlingen over med en spartel. På den måde bliver overgangen pæn og glat, og du får et flot resultat, med næsten usynlige samlinger, når du har malet glasfilten over med loftmaling eller vægmaling et par gange.
Hvis filten du bruger, ikke er grundet eller formalet, skal du være opmærksom på ikke at bruge for meget lim. Med for meget lim i forbindelse med opsætningen af glasfilt kan du risikere, at limen vil trække ud gennem filten, og at den så lægger sig oven på filten. Når limen derefter tørrer op, vil filten have fået en ru og uens overflade, som ikke kan skjules med maling.
Hvis du vælger en filt, der ikke er grundet, kan du selv grunde den, efter at du har sat den op. Brug gerne en filtfylder glans 5. Den fylder glasfilten og lukker små huller. Når den er tørret op, kan du evt. slibe filten med fint sandpapir for at fjerne ujævnheder fra grunderen eller rullespor efter rullen.

Grundet glasfilt

En anden mulighed er at vælge grundet glasfilt, som er formalet eller grundet. Det betyder, at filten er forbehandlet med maling dispersion, som ”mætter” filten og forhindrer den i at suge så meget maling, når du maler det første gang. På denne måde sparer du både tid, maling og penge. En glasfilt, der er formalet eller grundet, fremstår ofte også med en mere jævn og glat overflade.

Glasfilt i topkvalitet

Glasfilt fås i svingende kvaliteter, men den filt, vi forhandler, er noget af det bedste, der findes på markedet. Producenten er Vitrulan, som holder til i Tyskland. Firmaet har næsten 100 år på bagen og lægger sig i selen for at producere kvalitetsprodukter. Vitrulan har fået deres glasfilt mærket med det kendte miljømærke ”Tiltro til tekstiler”, som giver dig en garanti for, at filten ikke afgiver kemikalier, som kan optages i kroppen via indånding.

Få gode råd og vejledning

Vores faste medarbejderstab står altid til rådighed for at hjælpe dig med dit aktuelle projekt. De har stor erfaring i opsætning af glasfilt, og de kommer gerne med gode råd og vejledning til dig. På hverdage kan du ringe til vores kundeservice på telefon: 23 95 20 25 mellem kl. 9 og 17. Du er også velkommen til at maile til os på denne adresse: info@maler-maling.dk