• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Billig maling vs. kvalitetsmaling


Hvad er forskellen på Billig maling og kvalitetsmaling fra malermesteren?

Billig maling

Billig maling bliver typisk fremstillet med det formål at være prisbillig overfor slutbrugeren. Typisk en "gør det selv" kunde.

Når en producent af maling skal fremstille en billig maling, til eks. et lavprisbyggemarked, siger kunden til producenten, at en spand med 10 liter billig maling, må koste 200kr. i udsalg, ude i deres butikker.

Da kunden køber for rigtig mange penge, vil producenten jo gerne have ordren på den billige maling, så de begynder at kigge på hvor de kan spare i processen, med at fremstille den billige maling.

Det resulterer i at producenten er nødt til at spare på de ting, som gør at malingen dækker godt, (eksempelvis Titanhvid som er meget dyr) og det der kommer ud af dette, er en billig maling som dækker rigtig dårligt, men kun koster 200kr. i udsalg. Det svarer til ca. 80kr. eks. moms. i indkøb.
Hvis du tager producentens fortjeneste og omkostninger ud af den billige maling, er der nok noget der svarer til 3kr. tilbage pr. liter, til at fremstille den billige maling for.

Kvalitetsmaling

Kvalitetsmaling som typisk købes hos de danske malermestre og de professionelle farvehandlere, som eksempelvis: SKALA, Flügger, Beck & Jørgensen, Nordsjø, Jotun, for at nævne nogle af de store på det danske marked.

Når en producent af kvalitetsmaling skal fremstille maling, kigger de på hvordan de ønsker den skal opføre sig og hvordan de ønsker slutresultatet skal se ud, med hensyn til dækkeevne, rækkeevne, overflade, lugt, arbejdsegenskaber, rengørlighed, miljøforhold osv.

Gennemtestet kvalitets maling

Når de har fremstillet malingen og den er blevet gennemtestet, finder de ud af hvad prisen bliver og derud af, finder de så prisen for slutbrugeren, som typisk er malermesteren.

Derefter lægger malermesteren sin avance oveni prisen.
Derfor kan det godt se ud som om en kvalitetsmaling, er dyrere end en billig maling fra lavpris byggemarkedet.

Sagen er den, at du typisk skal male 1-2 gange mere, med den billige maling, for at opnå samme resultat og dækkeevne, end hvis du malede med kvalitetsmaling fra din malermester. Så har du jo brugt dobbelt så mange liter maling, som hvis du havde brugt malingen fra malermesteren.

Maling produceret til professionelle

De ovennævnte producenter, fremstiller maling til professionelle malere, som arbejder med malingen hver dag. Så de er nødt til at fremstille en maling, som de professionelle får et optimalt resultat ud af, i deres hverdag.

Kvalitetsmaling fra Beck & Jørgensen bruges dagligt på de danske tekniske skoler, til undervisning af nye malere, når de går på skole.

Beck & Jørgensen går forrest

Beck & Jørgensen går i forgrunden, når der skal tænkes på miljøet. De har fremstillet ikke mindre end 5 vægmalinger med miljømærket blomsten, og nu også træmaling med miljømærket blomsten, som er garant for, at der tages hensyn til miljøet både under fremstilling af malingen, men også når malingen skal bortskaffes. Altså malingen forurener ikke miljøet, så meget som ikke miljømærket maling.

Miljømærket vægmaling "stinker" heller ikke så fælt, som mange andre billige vægmalinger kan gøre.

Billig maling kan blive for dyrt

Tit kan det ikke betale sig at spare 200kr. på en billig loftmaling eller billig vægmaling, da du så skal male en ekstra gang, for at det dækker ordentligt, og dermed bruger du tilsvarende mere maling. Prisen kommer op på samme beløb eller måske mere, og det har taget en dag mere end, hvis du havde brugt en kvalitetsmaling fra din malermester.

Dette gælder selvfølgelig også for facademaling og murmaling, hvor du heller ikke har lyst til at bruge en billig facademaling, hvor du skal male hvert andet år, fordi facademalingen ikke er i en god kvalitet.

Kvalitetsmaling fra din malermester

Kvalitetsmaling fra din malermester, vil også kunne holde sig ren noget længere tid, end en billig maling fra lavprisbyggemarkedet.

Mange af de helt billige vægmalinger, som kan købes i lavprisbyggemarkederne, kan ikke engang tåle, at man tørrer væggen over med en fugtig klud. Så tørrer man malingen af igen. Det er jo ikke meningen, at man skal kunne det! Det kan du ikke med en kvalitetsmaling her fra shoppen, eller fra nogen af de andre professionelle malingmærker.

Beck & Jørgensen laver også en virkelig god kvalitets træbeskyttelse B3, den fås i både vandbaseret og oliebaseret.