• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Jern & Metalmaling

Jern- og metalmaling

De fleste ting af jern og metal har det med at ruste igennem før eller siden, og så er det tid til at genbehandle dem, inden rusten tager rigtigt fat og breder sig. Det synes måske nok at være en lang og besværlig proces, men fortvivl ikke. Det er slet ikke så vanskeligt, som man nogle gange hører. Det kræver lidt tålmodighed, og at man er grundig med både sandpapir og grunder, inden man giver sig i lag med den egentlige maling. Når først alle processer er gennemført, og du står med det færdige emne, vil du opleve, at overfladen efter behandlingen nu er hård og robust. Den glatte overflade betyder også, at den er nem at gøre ren.
Vi vil gerne gøre det enkelt for dig at komme i gang med jern- og metalmaling, så vi har sammensat et udvalg af forskellige produkter til formålet. Og så har vi oven i købet sænket prisen, så du sparer mellem 30 % og 50 % på disse typer maling i forhold til, hvad du skulle have givet hos den lokale malermester.

Indendørs brug af metalmaling

Har du at gøre med metal, er det naturligvis vigtigt at passe godt på det. Overfladebehandling af jern har især stor betydning udendørs, hvis du vil beskytte metalværket mod rust. Dog kan indendørs brug af metalmaling også sagtens være vigtigt!

Hvor maling til jern udendørs primært bliver brugt som rustbeskyttelse maling, opfylder indendørs metalmaling i højere grad et æstetisk formål. Inden døre bliver metallet nemlig ikke udsat for samme vind og vejr, og risikerer derfor ikke at ruste i samme grad. Derimod kan indendørs brug af metalmaling give dig lige præcis den finish, som du er på udkig efter.

Mange af vores møbler består delvist af metal. Det kan for eksempel være stellet på et spisebord, eller et sæt stole. Desuden er små detaljer som håndtag på køkkenlåger ofte af metal. Mange mennesker har en tendens til at affinde sig med metallets look, men dette behøver ikke at være tilfældet.

Ved hjælp af maling til metal, har du nemlig mulighed for at ændre metallets udseende på alle mulige måder. Metalmaling kommer ligesom alt mulig andet maling i mange forskellige toner og glans. Derfor er det bare om at finde den metalmaling, som passer ind i din stil.

Spraymaling – metal maling spray

Skal du for eksempel male et møbel, kan det være smart at benytte dig af metal spraymaling. Med metal maling spray, kan du nemlig få et flot og ensartet udtryk. Den helt store fordel ved metal spraymaling er, at det ikke er et problem at komme ind i revner og buer.

Metal maling spray er smart, hvis du skal male et møbel med en mere udfordrende facon. Er det kun en del af møblet, der skal males med metalmaling, er det dog vigtigt, at du sørger for at dække resten af. Det er nemlig nemt at opnå et flot resultat med metal maling spray, men det er ikke altid let at begrænse, hvor din metalmaling rammer.

Oliebaseret maling er primært til udendørs metal

Skal du i gang med maling til metal, er der ikke den store forskel på fremgangsmåderne, hvad enten du skal male indendørs eller udendørs. Dog er der en væsentlig forskel på den maling, som du bør bruge. Når det gælder udendørs metal, bør der nemlig være tale om olie maling. Dette kan for eksempel være alkydmaling.

Skal du derimod finde maling til metal indendørs, kan du sagtens bruge en vandbaseret metalmaling. Her er der nemlig ikke brug for den samme rustbeskyttelse maling.

Fjernelse af gammel maling på jern og metal

Hvis du vil give dine møbler et nyt og friskt look, kan det være nødvendigt at fjerne maling fra metal. Ved at fjerne den gamle maling, kan du nemlig male over med ny og frisk maling til stål eller maling til aluminium – eller hvad der nu passer til dit metalværk!

Fjernelse af maling på metal kan ske på mange forskellige måder. For eksempel kan du benytte brun sæbe. Ved at søge online kan du blive bekendt med et væld af forskellige metoder til at fjerne maling fra metal. Således kan du vælge den metode, der tiltaler dig mest.

Metalmaling kan give gamle møbler nyt liv

Hvis du er med på moden, er det sandsynligvis ikke fremmed for dig at købe brugte møbler. Det er nemlig enormt populært at handle i genbrugsbutikker eller hos private forhandlere – blandt andet fordi dette er mere bæredygtigt.

Skal du komme i mål med et møbel, der passer til din stil, kan det dog være nødvendigt at opgradere møblet en smule. Her er metal maling oplagt. Maling af metal tager nemlig kun ganske kort tid, men det gør en enorm forskel for det æstetiske udtryk!

Er du også vild med genbrug og gør det selv?

En af de største modediller man har set i mange år er uden tvivl interessen for genbrug. Tanken om at genbruge, upcycle eller gøre i stand tiltaler rigtig mange mennesker. Dagligt bombes vi af nyheder om klodens tilstand, mængden af plastik i verdens have og vores store forbrug af stort set alting. Måske er dette medvirkende til, at vi prøver at finde tilbage til noget mere jordnært, hvor vi kan mærke os selv. Og det at finde eller købe nogle gamle ting, som ikke længere bliver brugt og så skabe noget ud af det, giver en fantastisk fornemmelse, der minder om lykke samt en følelse af at have gjort noget godt. Og midt i alt dette genbrug opstår der et behov for ting til at reparere med, til at sætte sammen med og til at pynte med.

Mange af de ting, man gerne vil upcycle, finder man i uopvarmede lader og genbrugsbutikker, hvilket ofte også har forringet kvaliteten af tingene. Især ting, der er fremstillet af metal eller har metaldele, lider under at stå i fugtige og kolde lokaler, og de er derfor tit ret anløbne af rust. Med sandpapir, grunder og jern- og metalmaling og en god portion grundighed kan man dog sagtens få bugt med rusten og få et fint resultat ud af sine anstrengelser.
Inden du starter op på maleprocessen, er det vigtigt, at du undersøger, hvilken slags metal eller jern det drejer sig om. De fleste typer kan males, men der er dog nogle få imellem, som man ikke kan male. Herefter går du i gang med at rense overfladen, som skal være ren og tør. Det er vigtigt at være grundigt med sandpapir og stålbørste, så der ikke sidder rust tilbage, som igen vil brede sig. Inden emnet begynder at ruste igen, skal du i gang med at grunde det. Her kan du evt. vælge en grunder, som er fugttæt, og som effektivt spærrer mod gennemslag af rust på metal og jern. Slut af med en behandling med fx træmaling eller emalje. Og så er der bare tilbage at nyde det flotte resultat.

Har du spørgsmål om jern og metalmaling?

Du er altid velkommen til at tage kontakt til vores servicecenter, hvis du har brug for råd og vejledning med dit projekt.