• Fri fragt ved køb over 899 kr.
 • 30 dages returret
 • Hurtig levering til døren

Epoxy maling

Her finder du et stort udvalg af epoxy maling, epoxy lak samt epoxy resin i professionel kvalitet, hvis du skal lave dit eget epoxy gulv.
Når du skal købe epoxy gulvmaling er det værd at vide, at  vores epoxymaling er vandopløseligt.
Se udvalget igennem, køb i dag, eller spørg for rådgivning.

Hvad er epoxy maling?

Når du skal male gulve, er det langt fra ligegyldigt, hvilken type maling du anvender. Det skal være en modstandsdygtig type maling, som holder til det slid, der helt naturligt vil opstå på flader, hvor der er meget trafik.
2 komponent epoxy er en særdeles slidstærk gulvmaling, der kan modstå slid i masser af år, uden overfladen tager skade. Du kan bruge epoxymalingen til de såkaldte ”fugefrie gulve”. Det vil sige de gulve, hvor der ikke er store, dybe mellemrum eller riller. Derudover er det muligt at bruge epoxyen til vægge, hvilket mange boligejere vælger på deres badeværelser.
Det er blandt andet på grund af følgende fordele, at epoxy gulv i private hjem bliver mere og mere brugt:

 • Høj slidstyrke
 • Nem rengøring
 • Simpelt vedligehold
 • Kan bruges mange forskellige steder i hjemmet
 • Modstandsdygtigt overfor pletter og slid
 • Skaber et stilrent og moderne udtryk

Engang blev den slidstærke epoxy primært brugt i industrien, hvor det var essentielt, at gulvene kunne modstå slid fra passage og maskiner. I dag er et epoxygulv blevet populær hos private boligejer, der ønsker at skabe flotte, harmoniske gulve i hjemmet, med et epoxy gør det selv projekt.

Vores vandbaseret epoxy, er som standard hvid, men kan tones i mange forskellige farverer, så du kan vælge dig den farve, som matcher stilen i din bolig. Om du er til et neutralt, blankt look, eller om du ønsker en moderne grå nuance i hjemmet, er op til dig og din boligstil.

Hvad kan epoxy gulvmaling bruges til?

Den eftertragtede epoxy gulvmaling kan bruges forskellige steder i hjemmet. Mange foretrækker at bruge epoxymalingen til rum, hvor der er meget trafik. Du kan bruge malingen til både beton- og trægulve.
Du kan blandt andet anvende epoxy malingen til følgende:

 • Garagegulv
 • Værkstedsgulv
 • Badeværelsesgulv
 • Stue og køkken

Uanset hvor i hjemmet du har epoxy gulve, kan du nyde godt af det stilrene udtryk i masser af år frem, og du får samtidig nem og ubesværet rengøring med de smukke, blanke overflader.
Epoxy bliver ofte brugt på beton, hvilket også har givet det navnet ”betonmaling”.
Epoxy gulvmaling er en 2 komponent epoxy, hvilket betyder, at den skal blandes op af 2 materialer, der tilsammen udgør massen. Dette er hhv. en base og en hærder.

I moderne hjem hvor stilen er minimalistisk, er hvide epoxy gulve særlig populær. Et epoxy gulv skaber for det første et rent og harmonisk udtryk, samtidig med at det giver et industrielt og råt look i boligen, når den anvendes i stuen eller køkkenet.

Værd at vide om vandbaseret epoxy

Epoxy på vandbasis har den store sundhedsmæssige fordel, at den ikke afgiver farlige dampe. I praksis betyder det, at du ikke behøver bære maske, når du påfører epoxymalingen.
Uanset hvilken nuance af den populære epoxy gulvmaling du bruger, er det et krav, at dit gulv er rengjort og helt fri for sæberester og urenheder.
Når du vil male trægulv, skal du være opmærksom på, om gulvet er oliemalet. Olien er svær at fjerne helt, og dette kan forringe klæbeevnen. Når epoxymalingen er tørret, vil det stadig være muligt at se træets årer.
Du kan bruge den slidstærke, vandbaserede epoxy på fliser og klinker på blandt andet badeværelsesgulv- og væg. Både glatslebne og matlakerede fliser kan males med epoxy.

Epoxy gulv - gør det selv

Det kræver forberedelse at arbejde med epoxy derhjemme. Det kræver rengøring af dine gulve, og det kræver det rette udstyr til dit gør det selv epoxy gulv.

Herunder finder du gode råd til at få succes med dit epoxy gulv.

 • Fyld ujævnheder ud
  Er dit betongulv ujævnt, eller har det dybe ridser, skal disse fyldes ud, eller gulvet skal spartles. Brug evt. epoxyspartelmasse.

 • Rengøring af overflade
  Det er afgørende for succesen med dit malerprojekt, at du sørger for at rengøre hele overfladen på gulvet grundigt. Dette skaber den bedste klæbeevne for epoxymalingen.

 • Brug sand til skridsikring
  Et vådt epoxygulv er glat, hvis ikke der er brugt et materiale til skridsikring, da malingen blev påført. Du skal bruge en særlig type epoxysand til formålet, og du skal altid følge anvisningerne på produktet.

 • Brug pisker til din boremaskine
  Når de 2 komponenter til malingen skal blandes, skal du bruge en pisker til din boremaskine, som effektivt kan blande hærder og base optimalt sammen. Læs altid på bøtten hvordan og hvor længe.

Brug altid handsker og heldragt når du arbejder med den slidstærke epoxy derhjemme. Hærder (den ene komponent) har ætsende egenskaber, hvilket kan skabe overfølsomhed på hud ved direkte kontakt.

Priser på epoxy gulvmaling

Den slidstærke epoxy gulvmaling er dyrere sammenholdt med klassisk gulvmaling. Men det kan svare sig både praktisk og økonomisk at købe epoxy gulvmaling, da du opnår et elegant resultat, som du vil få glæde af i masser af år. Klassisk gulvmaling er mere porøst og har lavere slidstyrke. Derved vil der gå færre år, før slitage begynder at dominere på overfladen af almindelig gulvmaling i forhold til epoxy gulvmaling.

Du kan med fordel købe din epoxy på nettet, når du vil have de bedste produktudgaver.

Her hos os, kan du købe dine epoxy produkter i forskellige udgaver og med forskelligt tilbehør. Det kan f.eks. være støvbinder, som kan anvendes, når du bruger maling til beton. Du opnår den bedste klæbeevne, når betongulvet er forbehandlet og fri for støvpartikler.

Epoxy maling til garage gulv?

I garagen er et epoxy gulv ideel, fordi den er meget slidstærk. Tidligere blev epoxymaling mest brugt på gulve i fabrikker og på værksteder, fordi den er nem at rengøre og kan klare store belastninger.

I dag bruges epoxy mere og mere i private hjem og garager på grund af malingens uovertrufne egenskaber.
Epoxy gulve er utrolig slidstærke og rengøringsvenlige, så du får med epoxymaling et gulv, som er nemt at holde, og som har en meget lang levetid.

Er epoxy maling diffusionsåben?

Epoxy maling er faktisk meget diffusionsåbent, selvom det er en meget slidstærk gulvmaling. Så du kan roligt lave et epoxy gulv i din kælder. Så epoxy på et betongulv er faktisk ikke et dumt valg.

Mange anvendelsesmuligheder med epoxy

Det er oplagt at bruge epoxy på dit garage- eller værkstedsgulv. Et gulv malet med epoxy gulvmaling er modstandsdygtigt over for stort set alle typer kemikalier, terpentin- og oliebaseret maling m.m. Du kan blot tørre spild op uden at efterlade spor eller pletter. Hvis du bruger epoxymaling i køkkenet, får du et ekstremt stærkt underlag, som uden problemer kan holde i mange år til den aktivitet, der er i et køkken med børn, madlavning og stor gennemgang.

Du kan bruge epoxymaling på både beton og træ. Selvom sliddet på et stuegulv ikke er så stort, kan det alligevel være en god idé at vælge epoxymaling i stuen. I løbet af nogle år vil man nemlig kunne se, at der er gået mere omkring spisebord og på vej til og fra døre. Det undgår du ved at male med epoxy.

Dit badeværelse kan blive rigtig flot og praktisk med en gang epoxymaling. Du kan male direkte på vådrumssikringen på en pudset mur i brusenichen. Du kan også blande epoxysand i malingen, så gulvet bliver skridsikkert. Du kan sagtens male på tidligere malede fliser og lakerede gulve.

Epoxy i mange farver

Du kan som udgangspunkt få epoxy i tre farver, nemlig hvid, sort og lys grå, men også tone den i næsten alle andre farver. Vær opmærksom på, at epoxy i store mængder, ofte er en skaffevare. Det betyder, at der kan gå mellem to og seks dage, fra du bestiller epoxymaling, til du modtager det. Hvis du har ønske om en anden farve, kan vi tone din epoxy i næsten alle NCS og RAL farver. Vi anbefaler at du giver dit gulv et lag klar epoxy til sidst, ovenpå en farvet epoxy gulvmaling. Klar epoxy lak, giver et ekstra slidlag, og forsegler farven.

To komponenter med epoxy gulvmaling

Epoxy består af to komponenter, som blandes til en masse, der påføres gulv eller væg. Den ene komponent er en base, der kaldes epoxyharpiks. Den skal blandes med den anden komponent, en hærder, før du kan begynde at male. Når base og hærder blandes, bliver materialet stift og ekstremt stærkt. UV-stråler kan nedbryde den kemiske sammensætning i epoxymalingen, så denne type maling egner sig kun til indendørs brug. Epoxymaling er noget dyrere end almindelig gulvmaling, men til gengæld får du et resultat, som holder i meget lang tid, og som ikke skal males igen foreløbigt.

God forberedelse giver et godt resultat

Dit underlag skal være i orden, inden du begynder at male med epoxy. Det skal være tørt, rent og fedtfrit, så malingen kan hæfte ordentligt. Hvis du har blanke flader, skal de slibes let, så epoxymalingen kan hænge ved. Beton sliber du med en diamantsliber, og træ slibes med slibepapir. Sugende flader skal stryges med en grunder, som er beregnet til epoxy. Er der revner i underlaget, skal de fyldes med epoxy spartelmasse. Når du blander de to komponenter, som tilsammen udgør epoxymalingen, skal du være meget omhyggelig. Basen og hærderen skal blandes i præcise mål for at hærde korrekt. Komponenterne skal vejes af og må ikke blandes baseret på volumen. Bland komponenterne grundigt. Du kan med fordel bruge et piskeris på din boremaskine ved lav hastighed og sørge for at komme helt ud i kanterne.

Mal med epoxy

Lad være med at blande mere, end du skal bruge. Du skal nemlig arbejde hurtigt, når først din epoxy er blandet. Du har typisk omkring et par timers arbejdstid foran dig. Sæt dig altid ind i blandingsforhold og forventet arbejdstid ved at læse den medfølgende vejledning. Underlaget skal have en temperatur på mindst 15 grader. Ellers kan malingen ikke hærde. Det er bedst at fordele malingen med en kortluvet malerrulle og at arbejde vådt i vådt. På den måde undgår du nuanceforskelle. Epoxy skal som regel påføres i to lag, og til sidst kan man med fordel give et lag klar epoxy lak. Du kan påføre det andet lag, når det første lag er tørt efter cirka 20-24 timer. Efter endnu et døgn er gulvet gangbart, men undgå for hård belastning af gulvet, da det de første dage er modtageligt for ridser og skrammer. Efter en uge er gulvet gennemhærdet, og du kan bruge det uden restriktioner.

Pas på dig selv når du bruger epoxy

Epoxy er vandopløseligt og indeholder ikke farlige opløsningsmidler. Selvom den ikke afgiver farlige dampe, er det alligevel vigtigt, at du beskytter dig godt. Sørg for, at der er god udluftning i lokalet, hvor du maler. Du bør bruge en god overtræksdragt, sikkerhedsbriller og gummihandsker, som er godkendt til brug med epoxy, når du arbejder med epoxymaling. Hvis du får epoxymaling på huden, skal du straks vaske det af med vand og sæbe. Hvis du ikke sørger for at fjerne malingen fra huden med det samme, kan du risikere en allergisk reaktion. Det er stærke sager, så du skal være meget bevidst, om hvad du laver, og hvem der kommer i kontakt med epoxymalingen, inden den påføres og hærder.
Du må som privatperson gerne arbejde med epoxy uden nogen form for uddannelse eller træning, men hvis du skal arbejde med epoxy på jobbet, skal du have et epoxykursus. Det er et krav i arbejdsmiljølovgivningen, at man ved erhvervsmæssig anvendelse skal have dette kursus, fordi epoxy ved hudkontakt kan være allergifremkaldende.

Epoxy resin til borde

Du har sikkert set en masse videoer, med folk der har lavet flotte borde af træ, hvor de har lagt epoxy resin i midten af to træplanker. Til dette formål skal du bruge epoxy resin, som er en epoxylak, der kan liggess på i tykke lag, uden at hærde grimt op. Vores epoxy resin kan ligges på i ca. 2 cm. tykkelse af gangen. Skal du bruge et tykkere lag, kan du efter nogle timer, ligge et nyt lag epoxy reisn ovenpå det første, og fortsætte sådan, til du er oppe på den tykkelse du ønsker.

Epoxy resin er en kunststof, der består af to komponenter, der hærder ved stød eller luftens fugtighed. Resin og hærder findes i mange forskellige former, men fælles for alle er, at de to komponenter skal blandes i forvejen. Når blandingen er fuldstændig, har den en bestemt levetid, inden den begynder at hærde. Hærdetiden kan variere fra et par minutter til flere timer, afhængigt af blandingens sammensætning.

Nemt at vedligeholde et epoxy gulv

Gulve malet med epoxy maling er meget nemme at vedligeholde. Epoxy er utroligt slidstærkt og tager ikke imod, hvis der spildes på det. Du kan holde det rent ved almindelig fejning, støvsugning og vask. Du kan endda bruge en automatisk gulvvaskemaskine på epoxygulve. Anvend almindelige, milde rengøringsmidler, og undgå alkaliske grundrensemidler. Sidstnævnte indeholder natrium- og kaliumhydroxid samt natriummetasilikat, der kan mattere gulvet og gøre det svært at holde rent.