• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Epoxy maling

Hvad er epoxy maling?

Når du skal male gulve, er det langt fra ligegyldigt, hvilken type maling du anvender. Det skal være en modstandsdygtig type maling, som holder til det slid, der helt naturligt vil opstå på flader, hvor der er meget trafik.
2 komponent epoxy maling er en særdeles slidstærk gulvmaling, der kan modstå slid i masser af år, uden overfladen tager skade. Du kan bruge epoxymalingen til de såkaldte ”fugefrie gulve”. Det vil sige de gulve, hvor der ikke er store, dybe mellemrum eller riller. Derudover er det muligt at bruge malingen til vægge, hvilket mange boligejere vælger på deres badeværelser.
Det er blandt andet på grund af følgende fordele, at epoxy gulv i private hjem bliver mere og mere brugt:

Engang blev den slidstærke epoxy maling primært brugt i industrien, hvor det var essentielt, at gulvene kunne modstå slid fra passage og maskiner. I dag er malingen blevet populær hos private boligejer, der ønsker at skabe flotte, harmoniske gulve i hjemmet.
Epoxymalingen findes i forskellige nuancer, så du kan vælge dig den, som matcher stilen i din bolig. Om du er til et neutralt, blankt look, eller om du ønsker en moderne grå nuance i hjemmet, er op til dig og din boligstil.

Hvad kan epoxy maling bruges til?

Den eftertragtede epoxy maling kan bruges forskellige steder i hjemmet. Mange foretrækker at bruge malingen til rum, hvor der er meget trafik. Du kan bruge malingen til både beton- og trægulve.
Du kan blandt andet anvende epoxy malingen til følgende:

Uanset hvor i hjemmet du har epoxy gulve, kan du nyde godt af det stilrene udtryk i masser af år frem, og du får samtidig nem og ubesværet rengøring med de smukke, blanke overflader.
Epoxy bliver ofte brugt på beton, hvilket også har givet det navnet ”betonmaling”.
Epoxymaling er en 2 komponent maling, hvilket betyder, at den skal blandes op af 2 materialer, der tilsammen udgør massen. Dette er hhv. en base og en hærder.
I moderne hjem hvor stilen er minimalistisk, er epoxy gulve særlig populær. Et epoxy gulv skaber for det første et rent og harmonisk udtryk, samtidig med at det giver et industrielt og råt look i boligen, når den anvendes i stuen eller køkkenet.

Værd at vide om vandbaseret epoxy

Epoxy på vandbasis har den store sundhedsmæssige fordel, at den ikke afgiver farlige dampe. I praksis betyder det, at du ikke behøver bære maske, når du påfører epoxymalingen.
Uanset hvilken nuance af den populære epoxy maling du bruger, er det et krav, at dit gulv er rengjort og helt fri for sæberester og urenheder.
Når du vil male trægulv, skal du være opmærksom på, om gulvet er oliemalet. Olien er svær at fjerne helt, og dette kan forringe klæbeevnen. Når epoxymalingen er tørret, vil det stadig være muligt at se træets årer.
Du kan bruge den slidstærke, vandbaserede epoxy maling på fliser og klinker på blandt andet badeværelsesgulv- og væg. Både glatslebne og matlakerede fliser kan males med epoxy.

Epoxy gulvmaling - gør det selv
Det kræver forberedelse at arbejde med epoxymaling derhjemme. Det kræver rengøring af dine gulve med epoxy primer, og det kræver det rette udstyr.
Herunder finder du gode råd til at få succes med dit maleprojekt.

Brug altid handsker og heldragt når du arbejder med den slidstærke maling derhjemme. Hærder (den ene komponent) har ætsende egenskaber, hvilket kan skabe overfølsomhed på hud med direkte kontakt.

Priser på epoxy maling

Den slidstærke epoxy maling er dyrere sammenholdt med klassisk gulvmaling. Det kan svare sig både praktisk og økonomisk at investere i epoxy, da du opnår et elegant resultat, som du vil få glæde af i masser af år. Klassisk gulvmaling er mere porøst og har lavere slidstyrke. Derved vil der gå færre år, før slitage begynder at dominere på overfladen af din epoxy maling.

Du kan med fordel købe din slidstærke epoxymaling på nettet, når du vil have de bedste produktudgaver.

Her hos Maler-Maling.dk kan du købe dine epoxy produkter i forskellige udgaver og med forskelligt tilbehør. Det kan f.eks. være støvbinder, som skal anvendes, når du bruger maling til beton. Du opnår den bedste klæbeevne, når betongulvet er forbehandlet og fri for støvpartikler.

Stærkt og smukt med epoxy maling

Hvis du vil have et stærkt og smukt malet epoxy gulv, er løsningen epoxy maling. Epoxy gulvmaling kan bruges på de specielle epoxygulve, der også kaldes fugefri gulve. Epoxy maling kan også anvendes på epoxyvægge i for eksempel badeværelset.
I garagen er epoxymaling ideel, fordi den er meget slidstærk. Tidligere blev epoxymaling mest brugt på gulve i fabrikker og på værksteder, fordi den er nem at rengøre og kan klare store belastninger.
I dag bruges epoxy maling mere og mere i private hjem og garager på grund af malingens uovertrufne egenskaber.
Epoxy er utroligt slidstærkt og rengøringsvenligt, så du får med epoxymaling et gulv, som er nemt at holde, og som har en meget lang levetid.

Mange anvendelsesmuligheder med epoxy

Det er oplagt at bruge epoxy maling på dit garage- eller værkstedsgulv. Et gulv malet med epoxy gulvmaling er modstandsdygtigt over for stort set alle typer kemikalier, terpentin- og oliebaseret maling m.m. Du kan blot tørre spild op uden at efterlade spor eller pletter. Hvis du bruger epoxymaling i køkkenet, får du et ekstremt stærkt underlag, som uden problemer kan holde i mange år til den aktivitet, der er i et køkken med børn, madlavning og stor gennemgang.
Du kan bruge epoxymaling på både beton og træ. Selvom sliddet på et stuegulv ikke er så stort, kan det alligevel være en god idé at vælge epoxymaling i stuen. I løbet af nogle år vil man nemlig kunne se, at der er gået mere omkring spisebord og på vej til og fra døre. Det undgår du ved at male med epoxy maling. Dit badeværelse kan blive rigtig flot og praktisk med en gang epoxymaling. Du kan male direkte på vådrumssikringen på en pudset mur i brusenichen. Du kan også blande epoxysand i malingen, så gulvet bliver skridsikkert. Du kan sagtens male på tidligere malede fliser og lakerede gulve.

Epoxy maling i mange farver

Du kan som udgangspunkt få epoxymaling i tre farver, nemlig hvid, sort og lys grå, men også tone den i næsten alle andre farver. Vær opmærksom på, at epoxy maling i store mængder, ofte er en skaffevare. Det betyder, at der kan gå mellem to og seks dage, fra du bestiller epoxymaling, til du modtager det. Hvis du har ønske om en anden farve, kan vi tone epoxyen i næsten alle NCS og RAL farver.

To komponenter med epoxy gulvmaling

Epoxy maling består af to komponenter, som blandes til en masse, der påføres gulv eller væg. Den ene komponent er en base, der kaldes epoxyharpiks. Den skal blandes med den anden komponent, en hærder, før du kan begynde at male. Når base og hærder blandes, bliver materialet stift og ekstremt stærkt. UV-stråler kan nedbryde den kemiske sammensætning i epoxymalingen, så denne type maling egner sig kun til indendørs brug. Epoxymaling er noget dyrere end almindelig maling, men til gengæld får du et resultat, som holder i meget lang tid, og som ikke skal males igen foreløbigt.

God forberedelse giver et godt resultat

Dit underlag skal være i orden, inden du begynder at male med epoxy. Det skal være tørt, rent og fedtfrit, så malingen kan hæfte ordentligt. Hvis du har blanke flader, skal de slibes let, så epoxymalingen kan hænge ved. Beton sliber du med en diamantsliber, og træ slibes med slibepapir. Sugende flader skal stryges med en grunder, som er beregnet til epoxy. Er der revner i underlaget, skal de fyldes med epoxy spartelmasse. Når du blander de to komponenter, som tilsammen udgør epoxymalingen, skal du være meget omhyggelig. Basen og hærderen skal blandes i præcise mål for at hærde korrekt. Komponenterne skal vejes af og må ikke blandes baseret på volumen. Bland komponenterne grundigt. Du kan med fordel bruge et piskeris på din boremaskine ved lav hastighed og sørge for at komme helt ud i kanterne.

Mal med epoxy maling

Lad være med at blande mere, end du skal bruge. Du skal nemlig arbejde hurtigt, når først epoxymalingen er blandet. Du har typisk omkring et par timers arbejdstid foran dig. Sæt dig altid ind i blandingsforhold og forventet arbejdstid ved at læse den medfølgende vejledning. Underlaget skal have en temperatur på mindst 15 grader. Ellers kan malingen ikke hærde. Det er bedst at fordele malingen med en kortluvet malerrulle og at arbejde vådt i vådt. På den måde undgår du nuanceforskelle. Epoxy maling skal som regel påføres i to lag. Du kan påføre det andet lag, når det første lag er tørt efter cirka 20-24 timer. Efter endnu et døgn er gulvet gangbart, men undgå for hård belastning af gulvet, da det de første dage er modtageligt for ridser og skrammer. Efter en uge er gulvet gennemhærdet, og du kan bruge det uden restriktioner.

Pas på dig selv når du bruger epoxy

Epoxy maling er vandopløsning og indeholder ikke farlige opløsningsmidler. Selvom den ikke afgiver farlige dampe, er det alligevel vigtigt, at du beskytter dig godt. Sørg for, at der er god udluftning i lokalet, hvor du maler. Du bør bruge en god overtræksdragt, sikkerhedsbriller og gummihandsker, som er godkendt til brug med epoxy, når du arbejder med epoxymaling. Hvis du får epoxymaling på huden, skal du straks vaske det af med vand og sæbe. Hvis du ikke sørger for at fjerne malingen fra huden med det samme, kan du risikere en allergisk reaktion. Det er stærke sager, så du skal være meget bevidst, om hvad du laver, og hvem der kommer i kontakt med epoxymalingen, inden den påføres og hærder.
Du må som privatperson gerne arbejde med epoxy maling uden nogen form for uddannelse eller træning, men hvis du skal arbejde med epoxy på jobbet, skal du have et epoxykursus. Det er et krav i arbejdsmiljølovgivningen, at man ved erhvervsmæssig anvendelse skal have dette kursus, fordi epoxy ved hudkontakt kan være allergifremkaldende.

Nemt at vedligeholde et epoxy gulv

Gulve malet med epoxy maling er meget nemme at vedligeholde. Epoxy maling er utroligt slidstærkt og tager ikke imod, hvis der spildes på det. Du kan holde det rent ved almindelig fejning, støvsugning og vask. Du kan endda bruge en automatisk gulvvaskemaskine på epoxygulve. Anvend almindelige, milde rengøringsmidler, og undgå alkaliske grundrensemidler. Sidstnævnte indeholder natrium- og kaliumhydroxid samt natriummetasilikat, der kan mattere gulvet og gøre det svært at holde rent.