• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Diffusionsåben maling


Hvad betyder diffusionsåben maling?

Eller modstanden mod gennemgang af vanddamp i et materiale måler man i noget der hedder PAM-værdi (eller en Zp-værdi, som er det halve af PAM-værdien).
Skalaen går fra 0 til 100, hvor 0 er helt åben, mens 100 er vandtæt.

De fleste malingtyper ligger mellem 1 og 15. Silikone facademaling har en PAM-værdi på ca.1 - altså meget lav. Den er vandtæt i den forstand, at fx. regnvand ikke trænger gennem den, men samtidig så diffusionsåben, at frie vandmolekyler frit diffunderer ud.

Plast- og akrylplastmaling så som vores vægmalinger har normalt en PAM-værdi på 5-7. Men en alkydoliemaling som Pari-dan 50 oliemaling er typisk helt oppe på en PAM-værdi på 30, og så er plastmalingen betydelig mere åben.
Derfor kan det være en fordel at male med en tæt oliemaling på vinduers inderside og plastmaling så som vinduesmaling på vinduernes yderside. Man kan også bruge heldækkende træbeskyttelse på ydersiden af vinduerne.

Diffusionsåben maling til kælder

I en kælder er det rigtig godt at bruge en meget diffusionsåben vægmaling, da den bedre kan lade fugt og vanddampe passere gennem væggen eller soklen. Her er en silikatmaling det optimale valg. Silikatmaling tillader heller ikke skimmel at vokse på sig.