• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Akustikplader

Akustikplader vinder mere og mere indpas i de Danske hjem og kontorer, da akustikken bliver dårligere med de minimalistiske byggemetoder vi anvender i dag. Søger du efter billige akustikplader, så finder du dem her på shoppen. Her har du muligheden for, at købe flotte lyddæmpende plader med en filtagtig overflade, i forskellige farver, som bryder lyden i dit hjem eller på kontoret, så lyden ikke kører rundt i rummet.

Akustikplader bryder lyden

Eftersom vi anvender gipsplader på både lofter og vægge i vores nybyggerier i dag, så kommer der mere og mere resonans i rummene, og lyden når vi taler eller snakker sammen, vil flyve rundt i rummet, og ikke blive brudt eller afskåret. Så lyden kører rundt i rummet, og det til gene for alle som er i rummet.
Man kan faktisk sidde lige overfor en anden person, og slet ikke forstå hvad personen siger, fordi lyden flyver rundt og kommer tilbage igen, så det bliver en værre volapyk man hører. Det kan lyddæmpende akustikplader eller akustikpaneler ændre på!

Akustikplader af PET filt

Akustikplader af filt

Akustik plader er hårde plader lavet af et sammenpresset PET-genbrugsmateriale, med en blød filt overflade, som bryder lyden når lyden rammer overfladen, så den ikke flyver tilbage til dig igen.

Her på siden forhandler vi flere løsninger indenfor lyddæmpende akustikplader.
Vi har eks.:

  • Akustikplader til montering på skrivebordet
  • Akustikplader til at montere på væggen
  • Akustikplader til at hænge ned fra loftet
  • Akustikplader som skillerumsplader
  • Akustikplader til at lave flotte dekorationer på væggen
  • Akustikplader i mange forskellige farver
  • Akustikplader hjælper mod forstyrrende støj

Akustikplader kan også hjælpe på den forstyrrende støj, fra kollegaer på din arbejdsplads, som måske sidder lige overfor dig, på kontoret, for at spare plads. Firmaet du arbejder for, har tænkt at det er en god idé at placere alle medarbejdere lige overfor hinanden, med computerskærme, som det eneste der adskiller flere arbejdspladser fra hinanden.
Dette resulterer i, at når du selv taler med en kunde i telefonen, så kan din kunde høre lyden fra din kollega, når han eller hun taler med sine kunder. Og det er ikke særligt smart, for din kunde vil ikke tage dig særlig seriøs, når det lyder som et af de fup firmaer, vi ofte hører om i medierne, som sidder og snyder folk, med at sælge abonementer til div. fiktive hjælpe organisationer.

Ved at montere en lyddæmpende akustikplade på bare et af skrivebordene mellem to arbejdspladser, kan du reducere støjen mellem flere kontorpladser. Vælger du samtidig at montere flere akustikplader i loftet og måske ved siden af hver skrivebord, vil støjen blive endnu mere reduceret, og det vil måske dæmpe støjen så meget, at hver medarbejder føler, at de har hvert deres lille kontor.

Akustikplader af PET filt

Akustikplader i mange farver

Vi har akustikplader i mange forskellige farver. Og du kan selv vælge hvilke farver du vil have på begge sider af pladerne. 
Mange firmaer har et logo med flere farver, og med disse akustik plader, kan du kombinere farverne, så det spiller godt ind i jeres firmas logo og stil.

Har du ikke farver i dit firmalogo, så kan det være super hyggelligt at bruge en grå på den ene side og så en grøn på den anden side, for at skabe en stemning af natur og få lidt grønt ind i kontoret. Så kan du spare lidt på blomsterne eller palmerne.

Akustikplader af PET filt

Akustikplader skaber et bedre miljø

Støj og dårlig akustik kan være med til at skabe et stressende arbejdsmiljø, som belaster medarbejderne mere end nødvendigt. Mange oplever også dårlig akustik hjemme hos sig selv, specielt i moderne huse med højt til loftet, store flader og minimalistisk indretning. Lyddæmpende akustikplader kan være løsningen, for at få en roligere og mere behagelig hverdag, om det er på arbejdspladsen eller i hjemmet.

Akustikplader af PET filt

Lyd eller støj?

Lyd er defineret som svingninger eller bølger, som breder sig igennem luften eller andre stoffer, og som mekanismer i vores ører opfanger. Et menneske kan høre lyd i frekvensområdet 20-30.000 Hertz, altså antallet af svingninger i sekundet. Støj kan defineres, som der hvor lyden skader, irriterer eller forstyrrer os. Det er derfor at det som for nogen er fantastisk musik, for andre lyder som den værste støj. Høje stemmer under en hyggelig aftensmad med vennerne, kan også blive til støj, hvis stuen man sidder i, har dårlig akustik.

Heldigvis kan man selv være med til at regulere akustikken i et rum, ved at etablere støjdæmpende materialer.

Forstyrrende støj og dårlig akustik

En af de værste former for støj, er den som kommer, når flere mennesker er samlet i et rum med dårlig akustik. Faktisk kan det blive så slemt, at man ikke engang kan høre personer som sidder lige ved siden af en og taler, når lyden runger i rummet. Problemer med akustikken er et velkendt problem for mange arbejdspladser, f.eks. på et af de mange åbne kontorlandskaber, hvor mange medarbejdere er placeret tæt ved siden af hinanden, med kun en computerskærm som skillevæg. Faktisk kan det for mange arbejdspladser være lønsomt at bruge penge på lydisolering, og støjdæmpende tiltag, da det kan få stress-niveauet på arbejdspladsen ned, og være med til at øge trivsel og arbejdseffektiviteten.
Et andet sted, hvor støj kan være problematisk, er i institutioner, og i klasseværelset. Vi kender alle sammen til lydniveauet af 30 børn samlet i et rum! Tænk hvis dette rum så oveni har dårlig akustik. Én ting er sikkert - hvis det er tilfældet, vil både børn og voksne føle lyden som overvældende, og blive unødvendigt belastede igennem en lang dag.

Akustikplader af PET filt

Støj- både ude og hjemme

Generende støjproblemer, og åbne kontorlandskaber, er noget mange af os kender til. Men det er faktisk ret udbredt med støjgener og dårlig akustik i de moderne hjem. Grunden til at det er blevet nødvendig med lydisolering, og brug af lyddæmpende plader i vores hjem, er måden man bygger huse på i dag. I dag anvendes der gipsplader både på lofter, og vægge i vores nybyggeri, noget som betyder at der kommer mere resonans i rummet. Lyden vil derfor flyve rundt i rummet, når vi taler sammen, til gene for alle som er i rummet. De store hårde overflader, vil også føre til at efterklangen af lyden vil blive længere. Heldigvis findes der løsninger på dårlig akustik, både til arbejdspladsen og til hjemmet.

Akustikplader kan være løsningen på dine støjgener

Akustikplader er hårde plader lavet af et sammenpresset PET-genbrugsmateriale, med en blød filtoverflade, som bryder lyden når den rammer overfladen, så den ikke flyder tilbage igen. Der findes mange forskellige akustik plader, det kan være lyddæmpende plader, lydabsorberende plader, lydisolerende plader eller støjdæmpende plader. Uanset hvad vi kalder dem, så er formålet at dæmpe efterklangen i rummet, og forbedre akustikken.

Akustikplader af PET filt

Akustikplader i firmaets farver

Hvis du skal bruge akustikplader på din arbejdsplads, så kan farverne tilpasses firmaets logo og stil. Lyddæmpende plader behøver derfor ikke at fylde specielt meget på arbejdspladsen, de kan f.eks. få en grøn side, og på den måde fungere som en moderne plante. Mange virksomheder vælger at integrere akustikplader på kontoret, som en del af virksomhedens logo. Lyddæmpende akustikplader kan, på denne måde forstærke virksomhedens logo, samtidig med at de er med til at øge produktivitet og skabe et bedre arbejdsmiljø.

Akustikplader af PET filt

Akustikplader- en nødvendig del af indretningen på kontoret

Mange virksomheder sparer plads ved at indrette store kontorlandskaber, hvor medarbejderne sidder sammen i et stort rum. For mange kan dette skabe støjgener. Specielt på call-centre, og steder hvor medarbejderne bruger tid ved telefonen, kan det være udfordrende. Ingen virksomheder vil virke uprofessionelle, og have medarbejdere som har svært ved at høre kunden i telefonen. I værste fald kan virksomheden tabe kunder på dårlig akustik. For de fleste virksomheder er det derfor lønsomt at optimere arbejdsforholdene, med en gennemgang af støjniveauet, og finde nogle fornuftige akustikløsninger.

Ved at montere en akustikplade, som skillevæg mellem skrivebordene på arbejdspladsen, kan virksomheden reducere støjen mellem flere kontorpladser. Det kan også være nødvendigt at montere lyddæmpende plader til loftet, for at opnå en bedre akustikregulering på kontoret. Man kan også opsætte lyddæmpende plader til væg.

Nogle gange kan det være en god løsning at benytte sig af en rumdeler, for at få et mere akustik dæmpende rum. Der er flere flytbare skillevægge på markedet, som kan bruges til at afskærme kontoret. På denne måde, kan hver medarbejder føle de har fået sit eget lille kontor, samt at støjdæmpningen af akustikken vil give mindre sygefravær, samt større effektivitet på arbejdet.

Vi kan hjælpe med rådgivning i forhold til hvilke støjdæmpende tiltag, der passer til din virksomhed. Du vælger selv om du ønsker en akustik væg som indgår naturlig i virksomhedens logo, eller om de skal forsvinde ind i det eksisterende interiør. Uanset hvad du vælger, så har vi billig lydisolering, som passer til din virksomhed.

Akustikplader af PET filt

Støj i det åbne kontorlandskab, og i venteværelset

Lyddæmpningsplader kan være gode at bruge for at dæmpe støjen, i venteværelser. Det kan være hos en læge, eller tandlæge, hvor man ikke har brug for at høre alt hvad der sker, og gerne vil skabe en rolig og afslappet atmosfære, mens man venter. På venteværelset kan en rumdeler, eller støjdæmpende plade til loft og væg, være det der skal til for at skabe den venteatmosfære man ønsker. Heldigvis er der mange muligheder til en nem lydisolering, som kan varieres, f.eks. ved brugen af en flytbar skillevæg, lavet af lydabsorberende materiale som en akustikplade er.

Åbne kontormiljøer er efterhånden meget almindelige i Danmark, og over hele Europa. Men de manglende vægge, som åbner op for sociale rammer, samt inviterer til øget samarbejde mellem medarbejderne, kan også skabe støjgener som forstyrrer medarbejdernes hverdag. Mennesker er forskellige, nogen arbejder endnu bedre ved at sidde sammen med sine kollegaer, andre har brug for mere ro og fred for at koncentrere sig om arbejdet. Fælles for alle er, at vedvarende støj, måske som man ikke engang er bevidst omkring, skaber mere stress, samt nedsætter effektiviteten på arbejdspladsen.
Et andet problem med åbne kontorlandskaber, og de støjgener det medfører, er at man bliver forstyrret i sin arbejdsproces, flere gange i løbet af en arbejdsdag. Hver gang du oplever at blive forstyrret i et arbejdsflow, så tager det dig helt op til 25 minutter for at komme tilbage til det samme flow. Dette vil påvirke enhver virksomheds produktivitet, og effektivitet i arbejdsopgaverne. Det er derfor godt givet ud, at få sin virksomhed til at undersøge muligheden for at støjdæmpe kontorlandskabet, for at skabe de bedst mulige arbejdsforhold.

Støj kan komme fra aktiviteter, men også fra tekniske løsninger på kontoret. Det kan derfor også være en ide at placere tekniske løsninger omringet af lydisolerende skillevægge, eller lave en rumopdeling med en akustikplade som skærmer medarbejder og teknik.

Akustikplader af PET filt

Akustikplader- en nødvendig del af et moderne hjem

Et moderne dansk hjem, er ofte indrettet med fokus på ro for øjet. Det er ofte minimalistisk, med store flotte rum. Desværre er det også rum som inviterer lyden til larmende fest. Lyden får nemlig lov til at arbejde uforstyrret. Når familien taler ud i rummet, vil lyden runge, med lang efterklang. Dette skaber støj, og uønskede problemer med dårlig akustik. Den største overflade i et hjem hvor lyden arbejder uforstyrret, er i loftet. Ofte kan det derfor være en god ide i akustik udfordrede hjem, med et lyddæmpende loft. Der findes mange gode akustik plader og lyddæmpende akustikpaneler til loftet.

Mange lyddæmpningsplader kan leveres i flere forme og farver, og de kan derfor indgå som en naturlig del af husets indretning. Et støjdæmpende loft giver mulighed for at opholde sig uforstyrret af lyd, i sit eget hjem. Noget som måske skulle være en selvfølgelighed, men i dag giver den minimalistiske indretning af huse, lyden gode muligheder for at danse rundt i rummet, og forstyrre den fred og ro som der skulle have været. Med etableringen af lyddæmpningsplader i loftet, vil dit hjem igen være det naturlige samlingssted for vennerne, hvor man kan grine sammen under aftensmaden, og faktisk høre hinandens sjove historier. Faktisk så kan det skabe indre ro, at lydisolere sit hjem. Man kan komme hjem fra en potentielt larmende arbejdsdag, og heldigvis finde en kilde til ro i sit eget hjem.

I gamle dage var et hjem typisk indrettet med tæpper på alle gulve, store gardiner samt masser af overpolstrede møbler. Der var derfor masser af materiale til at absorbere og dæmpe lyden. I dag foretrækker mange enkle linjer, rene overflader, og uden alt for mange tekstiler. En fordel er også at det er praktisk, samt nemt at gøre rent. Men den moderne indretning kan skabe rum med dårlig akustik. Hvis du er en af de mange som bor med åben planløsning, og rum i åben forbindelse, bliver det endnu mere udfordrende med akustikken. Lyd skal absorberes og forhindres, for ikke at blive til støj i hjemmet. Heldigvis findes der gode løsninger for lydisolering og lyddæmpende materialer, for ethvert hjem.

Lydisolering i børnehaven

Et typisk sted hvor mange mennesker er samlet under samme loft, er i klasseværelser og i institutioner. Der er derfor mange udfordringer med dårlig akustik, der hvor vores børn opholder sig, mange timer hver eneste dag. Det er derfor et meget vigtigt sted at sørge for at placere lydplader som virker støjdæmpende på rummet.

Vi kender alle til det; lyden af trampende fødder, glade børneskrig og de vilde lege i børnehaven. En kort aflevering i børnehaven, kan føles som et stressende besøg i en larmende hule. Børnenes hverdag er nemlig fyldt med lyde. I en børnehave er der utallige lyd kilder. Udover at der er mange børn samlet på få kvadratmeter, er der larmende legetøj, sang, råb og skrig. Dette betyder selvfølgelig at støjniveauet i børnehaven stiger, og kan ende op med at være en belastning for både børn og medarbejdere. Hvis det ikke bliver taget de rette hensyn, hvor man får skabt et rum, med fokus på at dæmpe lyden, så kan det på sigt være skadeligt. Stress er selvfølgelig den mest kendte konsekvens af at blive udsat for støjgener over længere tid, og stress kan ramme både store og små.

Det er også vigtigt at tænke på, at for meget rumklang, og dårlig akustik, gør at vi ubevidst skruer op for lyden. En konsekvens af dette er at både voksne og børn kommer til at tale for højt. Hvis institutionerne har fokus på lydisolering, og vælger at montere akustikplader på loft, eller vægge, så kan man regulere akustikken, og automatisk få børn og voksne til at tale mere dæmpet.

Lyddæmpende rumdeler og flytbar skillevæg

Der er også andre muligheder, som mange børnehaver allerede har implementeret, nemlig at tænke kreativt i forhold til rumopdeling, og brugen af skillevægge. I en institution, som børnehaven, vil en flytbar skillevæg, lavet af akustikplade, være en rigtig god løsning, da den kan skabe nye rum for børnene at være i, samtidig med at den er med til at absorbere lyden.

Mange børnehaver og institutioner, har heldigvis ikke samme minimalistiske indretning som de moderne hjem. Det er oftest masser af gulvtæpper, legesager og møbler spredt rundt i rummet. Dette er med til at afbryde og absorbere lyden, da den i sin dansen igennem rummet hele tiden møder forhindringer.

Akustikplader af PET filt

Lyddæmpning i klasseværelset

Et klasseværelse er ofte indehaver af dårlig akustik. De hårde, glatte materialer på væggen, er med til at forstærke støjen, det samme med tavler og træmøbler. Dette gør at akustikken bliver dårlig, og lyden forbliver i rummet længere end nødvendig. I et klasseværelse er det rigtig mange børn, samlet under samme loft, og dette forringer muligheden for et behageligt lydklima.

Et hårdt rum, som klasseværelset ofte er, kan forstærke virkningen af generende støj, fordi støj fra ét sted i rummet kan brede sig til hele rummet, og fordi lyden er lang tid om at forsvinde igen. Dette medfører at rummet får en lang efterklangstid. God akustik kan opnås i rum, hvor en stor del af rummets overflader dæmper lyden. Hvis dette er tilfældet, vil rummet få en kort efterklangstid.

De lange skoledage, gør at lydisolering og støjdæmpende initiativer er enormt vigtige, for at skabe de bedst mulige rammer, for at den næste generation får muligheden for at lære det som de skal.

Støjdæmpning med akustikvæg giver ro

Studier viser at støj, kan have den konsekvens at koncentration og tankevirksomhed reduceres med 20%. En god sprogforståelse og tilstrækkeligt med ro, er afgørende for at undervisningen i skoler skal lykkes. Det at samle så mange børn i et lille firkantet klasselokale, kan være udfordrende nok, i forhold til at holde ro, og få alle elever til at koncentrere sig igennem en hel dag. Hvis der i tillæg skal være unødvendig støjbelastning, så gør det underviserens stræben næsten umulig. Lavere støjbelastning over tid, skåner hørelsen, og fremmer sundheden, både fysisk og psykisk.

Vi kan tilbyde akustikplader som kan lydisolere både klasseværelser eller auditorium. Vi har akustikplader til loft, akustikplader til væg som akustikvæg, lydabsorberende plader og lydabsorberende skillerumsplader samt andre lydabsorberende materialer, til gode priser og i top kvalitet.

Lydisolering- gør det selv

Hvis du har hænderne godt skruet på, er der ikke noget i vejen for at du selv kan sætte dine lydisolerende materialer op. Du køber dem bare i webshoppen, og så sender vi dig dine lydisolerende plader hurtigst muligt, sådan at du og din virksomhed kan få en bedre hverdag. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til hvilken akustikplade eller akustikpaneler som passer dig, og hvilke muligheder du har, for at få en nem lydisolering af dit rum, evt. med en akustikvæg.
Vi er også behjælpelige ved information om pris på akustikplader og paneler, sådan at du finder den billigste støjdæmpning som er på markedet.
Vi har lige præcis den akustikløsning som imødekommer dit behov. Vi har også akustikplader til gør-det-selv typen, i flere forskellige farver.

Du finder al den information om akustikplader og lyddæmpende akustikpanel løsninger, som passer dit behov hos os. Hos maler-maling.dk har du mulighed for at købe flotte akustikplader, med farverige filt overflader, som kan hjælpe med støj begrænsningen i dit hjem og dæmpe akustikken i rummet. Helt uden at forstyrre den indretning du ønsker i hjemmet.

Vi mener nemlig at man godt kan have et moderne hjem, og bibeholde sin minimalistiske stil, men samtidig forbedre akustikken. Om du vælger at gøre det selv, eller få professionelle til det, så tilbyder vi den helt rigtige lyddæmpning til dit hjem.