• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Sokkelmaling

At male husets sokkel ser både pænt ud og er beskyttende. En god sokkelmaling modstår både vand og skidt. Hos maler-maling finder du kun sokkelmaling i god kvalitet, som giver et godt og beskyttende lag og som samtidig findes til en billig pris.
Vil du give huset de bedste forudsætninger, så skal du desuden vælge en diffusionsåben, og samtidig vandafvisende, maling til soklen.

Sokkelmaling

Hvis du gerne vil have ydersiden af dit hus til at se pænt ud og på samme tid være godt beskyttet, er det en god idé at sørge for at male husets sokkel.

Sokkelmaling kan være en almindelig akrylmaling til udendørs brug. Du kan dog også anvende en facademaling eller en sokkeltjære. Det vigtige er, at malingen både er vandafvisende og diffusionsåben, så du undgår vand- eller fugtskader i soklen.

Der er altså mange muligheder, når det kommer til sokkelmaling, og her på siden, er vores udvalg af udendørs maling til sokkel blevet samlet, så det er nemt for dig at få et overblik og finde frem til netop den sokkelmaling, du har brug for.

Diffusionsåben sokkelmaling

Hvis du bruger udendørsmaling som for eksempel noget, der er lavet til maling af facade, er der gode chancer for, at malingen er lavet til at være diffusionsmaling. Facade- eller murmaling er derfor et fint valg, når du skal male din sokkel.

Diffusionsåben maling er vigtigt til maling af sokkel. For at få den bedste sokkelmaling, skal det nemlig være en, der gør det muligt for den malede overflade at ånde, hvilket er lige præcis det, en diffusionsåben maling gør. Dette er vigtigt for, at du undgår vandskader. Soklen bliver nemlig udsat for fugt både ude- og indefra, og her er det nødvendigt, at fugten kan komme ud gennem laget af maling.

Hvis ikke malingen er diffusionsåben, kan fugten begynde at ophobe sig under malingen, og det kan lede til, at puds og maling kan ende med at løsne sig. Det vil du selvfølgelig gerne undgå, da det bare vil betyde, at du skal starte forfra med malingen. Hvis du allerede har en pudsskade på din sokkel, så er det en god idé at sørge for at reparere denne, inden du begynder på maling af sokkel.

Selvom du bruger en diffusionsåben maling til din sokkel, som for eksempel en facademaling, kan åbenheden stadig påvirkes. Hvert lag af maling gør nemlig, at åbenheden bliver nedsat, og det er derfor en god idé at købe en maling af god kvalitet, så du ikke behøver at give din sokkel for mange lag.

Vandafvisende maling af sokkel

Udover at være diffusionsåben, skal din sokkelmaling også være vandafvisende. Dette giver sig selv, da soklen selvfølgelig skal kunne holde til regn, sne og slud uden, at du ender med at få skader i din sokkel. Der er dog flere gode grunde til at bruge en vandafvisende maling. Det er nemlig ikke kun regn, den hjælper mod, da en vandafvisende maling også generelt hjælper med at holde fugt ude. Det vil altså sige fugt, der er i luften omkring dit hus, ikke siver ind i din sokkel.

Find den rette farve

Oftest er soklen på en måde en ramme eller et fundament for resten af den udendørs facade, og det er derfor sjældent, at man vælger en iøjnefaldende farve, når man skal male sokkel. Ved at vælge en mindre voldsom farve som for eksempel en sort sokkelmaling eller grå sokkelmaling, giver man sin face et mere roligt udtryk.

Hvis du gerne vil have en murmaling i en iøjnefaldende farve, som for eksempel gul, er det især en god idé at vælge sokkel maling i en mere nedtonet farve, da det giver mulighed for at vælge mellem stort set alle farver til din facade, uden at det kommer til at se dumt ud sammen med din malede sokkel.

Når det kommer til sokkelmaling farver er antracitgrå sokkelmaling ofte et populært valg. Det giver ikke et nær så tungt udseende som sort maling og kan tåle mere snavs og skidt end hvid sokkelmaling. Det er dog helt op til dig og din smag, og mange forskellige farver kan sagtens ende med at se rigtig gode ud på en sokkel.

Brug den rigtige fremgangsmåde

Når du skal male en overflade som for eksempel en sokkel eller en facade uden på dit hus, er det enormt vigtigt, at du følger de rette trin for at få et godt resultat. Dette indebærer blandt andet at lave grundigt forarbejde, der giver din maling de bedste forudsætninger for at binde og holde i lang tid. Hvis du springer forarbejdet over, kan det i høj grad komme til at gå ud over dit resultat og dets holdbarhed, også selvom du har købt en god og dyr maling.

Sørg for, at du har renset din sokkel og udbedret skader på den, inden du går i gang. Sørg desuden for, at den er helt tør. Derudover er det vigtigt at bruge de rigtige redskaber til påførelsen af malingen, så du får et godt og pænt resultat.

Sokkelmaling tilbud

Ligesom med maling til alle andre overflader, er det vigtigt at vælge en af god kvalitet. Pris og kvalitet plejer normalt at følges ad, og at vælge en billig maling kan derfor betyde, at du får et noget dårligere resultat.

Du kan dog være sikker på at finde rigtig gode priser her på siden, så du får god maling til din sokkel uden at ødelægge budgettet.

Hvad betyder diffusionsåben?

At en maling er diffusionsåben, betyder at indefra kommende fugt kan komme ud gennem laget af maling i stedet for at lægge sig som en ophobning under malingen.

Kan fugten ikke slippe ud, bliver resultatet formentlig at maling og puds løsner sig, og så kan du starte forfra.

Vær opmærksom på at selvom du vælger en diffusionsåben maling, så nedsættes åbenheden for hvert lag maling, der påføres. Dette gælder også for facademaling.

Sokkelmaling bør være vandafvisende

At sokkelmalingen bør være vandafvisende giver sig selv. Ikke mindst i regnvåde Danmark, men det er ikke kun på grund af regn, at den skal være vandafvisende. Det hjælper også med at holde fugt ude.

Her på siden har vi samlet alt det sokkelmaling, vi sælger, og du har derfor det nemme overblik, når du skal købe billig maling til soklen på dit hus.

Vælg din billige sokkelmaling, og læg din bestilling. Du skal kun købe for blot kr. 499,- før vi betaler fragten, og du har 30 dages returret, hvis du skulle ombestemme dig.

Har du spørgsmål om sokkelmaling, så kontakt os meget gerne. Skriv til os på info@maler-maling.dk eller ring på telefonnummer 23952025.