• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Malerruller

Malerruller

Hvis du skal male større overflader som vægge, facader, loft eller gulv, er det nødvendigt med en god malerrulle. Hos Maler-Maling.dk finder du et bredt udvalg af malerruller til fornuftige priser. Vi bestræber os på altid at have et stort udvalg med varer, der egner sig til enhver maleropgave.

Der findes forskellige typer af malerruller. Skal du male en stor facade med facademaling, er det en god idé at vælge en bred malerrulle med en stor dækningsflade. Det er dog værd at huske på, at jo større malerrullen er, desto flere kræfter skal du bruge for at male med den. Du bør derfor udelukkende vælge en stor malerrulle, hvis der er behov for det.

Malerrullen skal passe til overfladen

Uanset opgave, bør du vælge en malerrulle, der passer til den overflade, du skal male. Malerruller fås i mange forskellige varianter. Dog er det ikke kun den overflade, du skal male, der har indflydelse på valget af malerrulle – du skal også overveje, hvilken type maling du skal bruge til at male med.

Hvis du skal male dit loft, skal du bruge en malerrulle, der har et teleskopskaft, så det er nemt at nå. Det samme gør sig gældende for andre overflader, der er placeret over jorden, og derfor kræver ekstra højde.

Sådan vælger du den rigtige malerrulle

Er du i tvivl om, hvilken malerrulle du har brug for? Så fortvivl ikke. Det er slet ikke så svært, som man skulle tro. Du kan som udgangspunkt bruge dette som pejlemærke: Hvis du skal male på et ru underlag, skal du bruge en rulle, der har en lang luv. Skal du derimod male på et glat underlag, skal du anvende en malerrulle med en kort luv.

Hvis du skal male på et ru underlag som vandskurede vægge, ru træbeklædning, murværk eller lignende overflader, skal du vælge en rulle, der har en luv på omkring 18-22 cm. Når du vælger en rulle, der har så lange fibre, sikrer du, at malingen kommer ind i alle kroge på den ujævne, ru overflade. På den måde dækker malingen bedre.

Skal du male et jævnt, men ikke helt glat underlag, skal du bruge en malerrulle, der har en luv-længde på omkring 8-18 mm. Det kan eksempelvis være spånplader, savsmuldstapet, glasfilt eller lignende.

MDF-plader, skabslåger og andre jævne og glatte overflader kræver en kort luv-længde på omkring 5-8 mm. Du kan også vælge en skumrulle, men her skal du være varsom, for den efterlader hurtigt bobler i overfladen af malingen, som gør, at den ikke bliver helt glat.

Har du spørgsmål angående, hvilken malerrulle du skal vælge, er du naturligvis velkommen til at kontakte os, så vi kan guide dig i den rigtige retning.