• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Akustikpaneler

Her finder du et stort udvalg af akustikpaneler i den bedste kvalitet og med super nem og hurtig montering. Se video her hvor nemt det er monteringsvejledning.

Akustikpaneler forbedrer akustikken

Akustikpaneler, akustikloft og akustikplader er af uvurderlig betydning for dit helbred. Akustikken påvirker nemlig i høj grad vores stressniveau og vores performance, og en god lydisolering kan derfor betyde bedre trivsel og mere succes. Læs mere her!

Du kender måske dét dér med, at man træder ind i et rum og nærmest bliver overvældet fra start. Det kan have meget at gøre med akustikken og lydisoleringen, for rumklang og ekko er drænende for vores hjerner og kroppe, som kommer på overarbejde. Hårde overflader kaster lyden videre og derved kan lyden påvirke dit øre flere gange på vejen rundt. Hvor imod bløde overflader som bløde møbler med stof, gardiner eller akustikpaneler, kan absorbere lyden, og virke som et lyddæmpende materiale. Akustikpaneler har synligt akustisk filt mellem trælamellerne, som absorbere lyden, og derved minimere rumklang og dårlig akustik i rummet.

God akustik, med fx akustik væg eller akustikloft, skaber derimod grundlag for at vi kan føle velvære, have god kommunikation, være nærværende og fokuserede. Derfor er akustikpaneler og akustikplader meget gavnlige i en række sammenhænge, og det gælder både på din arbejdsplads og i dit private hjem.

Akustikpaneler og akustikpanel med trælameller

Sådan påvirker akustikken din trivsel

Et akustikpanel kan gøre en verden til forskel for menneskers trivsel, hvor end det bliver sat op. Det lyder måske lidt dramatisk, men det er simpelthen fordi, at gode - og mindre gode - akustikløsninger har en stor indvirkning på dit humør, dit energiniveau og din evne til at være til stede.

Med en god og fejlfri akustik, som støjvæg, akustikloft eller akustikpaneler, bliver du understøttet snarere end modarbejdet af lyden. Din krop og dit sind har de bedste forudsætninger for at fungere optimalt, og din hjerne bliver ikke overstimuleret af unødig støj, ekko eller rumklang.

Få succes med akustikpaneler

God akustik og lydisolering giver overskud til at fokusere, tænke klart og være nærværende i en hvilken som helst sammenhæng. Det betyder, at man kan være til stede på en helt anden måde, end hvis der ikke er tænkt i akustikløsninger og støjdæmpende plader ind i dit projekt.

Akustikpaneler og akustikpanel med trælameller

Mere nærvær og fokus

Med akustikpaneler og akustikplader kan du altså koncentrere dig om det, du er i gang med uden at blive distraheret. Det kan være gavnligt i en vifte af forskellige situationer, hvad end det drejer sig om en samtale med et familiemedlem eller en opgave, der skal løses på kontoret.

Akustikken og lydisolering kan på den måde være afgørende for, om vi føler, at vi har succes med dét, vi foretager os – det kan være succes med vores parforhold, succes med vores familieliv eller vores arbejde.

God og lydhør kommunikation

Kommunikation er et nøgleord for os mennesker, og vi bruger vores evne til at omsætte tanke til tale både på arbejdet og privat. Hvis der hersker en følelse af, at nogen ikke bliver hørt, eller at der ikke er overskuddet til at føre de nødvendige samtaler, kan det faktisk skyldes dårlig lydisolering.

Akustikpaneler til akustik væg eller akustik loft kan redde det meste. Støjvæg og lydplader skaber rum for en mere lydhør kommunikation, uden støj på linjen. Når vi opsætter akustikpaneler og akustikplader, bliver der pludselig overskud og nærvær til at være til stede og høre, hvad der bliver sagt. Der er ingen grund til at hæve stemmen, eller ligefrem råbe, for man har ikke længere følelsen af, at det man siger drukner i dårlig akustik.

Akustikpaneler og akustikpanel med trælameller

Relationerne forbedres

Det vil sige, at kommunikationen kan forløbe langt mere gnidningsfrit med akustikpaneler, akustikloft eller akustikplader, og det danner grundlag for, at vi kan trives og være succesfulde i vores sociale sammenhænge og relationer. Derfor er akustikpaneler og støjdæmpning alfa og omega ikke bare på arbejdet, men også i hjemmet, hvor vi skal komme overens med kærester, ægtefæller og familie.

Hvor har du brug for akustikløsninger?

Akustikløsninger og lydisolering er gavnligt i ethvert rum, hvor man skal kunne trives og udfolde sig, performe og fokusere, kommunikere og socialisere. Det vil sige, at du med fordel kan installere akustik paneler i både dit hjem og på dit arbejde.

Trivsel og kommunikation i hjemmet

I hjemmet har en lyddæmpningsplade eller en støjdæmpningsplade en positiv indvirkning på din trivsel og på kommunikationen med din partner, dine gæster og dine familiemedlemmer. Det giver mening at tænke i akustikplader til væg eller støjdæmpning af loft i fx stue og køkken, hvor I måske ofte er flere til stede på én gang.

God nattesøvn og beroligende atmosfære

Men også i soveværelset er akustikregulering og lyddæmpende materialer en god idé, så atmosfæren er beroligende og understøtter en god nattesøvn, da de absorberer lyden. Her har vi en sjov idé til DIY sengegavl med akustikpaneler, og hylder til panelerne, som du kan læse mere om nedenfor.

Akustikpaneler og akustikpanel med trælameller

Få bugt med dårlig akustik i køkken alrum med akustikpaneler

Dårlig akustik i køkken alrum er en meget almindelig problematik i mange hjem. Et køkken alrum er et stort rum, hvor der tit er gang i forskellige aktiviteter på én gang, og derfor er lyddæmpning af vægge eller lyddæmpende loftplader altså meget anbefalelsesværdigt her.

Dårlig akustik i køkken alrum kan fx mærkes, hvis forældrene snakker over madlavningen i køkkenet, samtidig med at børnene laver lektier i stuen. Her kan det være svært for børnene at koncentrere sig, fordi lydniveauet hurtigt bliver ubehageligt højt, på grund af ekko og rumklang i det store rum.

Lydisoleringsplader til væg eller støjdæmpning af loft er en virkelig god idé i sådanne store rum, hvor der ofte er megen aktivitet. Det vil gøre det langt mere behageligt at befinde sig i køkken alrummet, hvis her er sørget for støjdæmpende plader og lyddæmpende materialer.

Akustikpaneler og akustikpanel med trælameller

Madro og hyggesnak

Det vil især kunne mærkes ved middagsbordet, hvor børnefamilier ofte oplever, at lydniveauet bliver vel højt. Man kan hurtigt blive stresset og komme til at skælde ud, hvis man oplever, at de glade børnestemmer skærer igennem rummet. Det er bare ikke sådan, man har lyst til at opføre sig, og det behøver man heldigvis heller ikke.

Med akustikplader til væg eller lyddæmpende loft bliver stemmerne bragt ned til at behageligt lydniveau, og man behøver ikke hele tiden sidde og tysse. Aftensmaden bliver et hyggeligt samlingspunkt på dagen, hvor der er overskud til at spørge ind til, hvordan dagen har været - og det er en stor lettelse for mange børnefamilier.

Lydplader til børneværelset

Hvis du har et barn med meget energi, kan det være, at lyddæmpende plader til væg kan få lidt ro på gemyttet. Det kan godt betale sig at indrette børneværelset med lydabsorberende plader, så dit barn har de bedst mulige forudsætninger for at trives og fungere.

En lydisolerende væg eller akustikpaneler til loft i børneværelset gør også, at det ikke bliver ren kagemand at have venner ovre til sjove lege. Børnene bliver hverken overstadige eller trætte i hovederne, fordi de må hæve stemmerne for at blive hørt. Det er en stor fordel for både deres fysiske og mentale helbred – og også for forældrenes.

Lydisolerende plader på arbejdspladsen

Lyddæmpende materialer er af den allerstørste vigtighed dér, hvor du skal udføre et godt stykke arbejde. Arbejdets kvalitet hænger uløseligt sammen med akustikken, og akustikpaneler, akustikloft eller akustik væg er uvurderligt vigtige her. Så uanset om du arbejder på hjemmekontor eller på en større arbejdsplads, kan det virkelig anbefales at finde nogle løsninger til akustik dæmpning.

Akustikpaneler og akustikpanel med trælameller

Bedre performance, effektivitet og produktivitet

Lydabsorberende materialer fås i mange forskellige afskygninger, men fælles for dem alle er, at de vil højne din performance, din effektivitet og produktivitet. Akustik plader, lyddæmpning af vægge eller lyddæmpende loftplader vil kunne mærkes på bundlinjen i enhver virksomhed, for et godt lydmiljø er faktisk også et godt arbejdsmiljø.

Akustikpaneler og akustikplader betaler sig

Medarbejderne vil trives og præstere bedre, og det skaber et arbejde af større værdi og kvalitet. Derfor vil det hurtigt betale sig tilbage, hvis man investerer i lyddæmpningsplader. Hvis du er leder, enten for dig selv eller andre, er det dig, der er ansvarlig for akustikken, og du kan med fordel få implementeret et lyddæmpende loft eller lydplader til væg.

Tag ansvar for akustikken

Er du omvendt medarbejder, og oplever du, at akustikken og lydisoleringen halter, kan det anbefales at henvende sig til ledelsen med problemet. Fortæl, hvad du ved, om lydabsorberende plader, og hvordan de kan have en positiv og meget mærkbar virkning på omsætningen - det vil sandsynligvis være meget motiverende for enhver leder.

DIY med akustikpaneler og akustikplader

Hvis du er gør-det-selv-typen, findes der mange sjove DIY-projekter, som du kan give dig i kast med for at forbedre akustikken. Lydisolering med gør det selv er nemt og hurtigt, men effekten er stor og langvarig. Derfor er det en god investering at anskaffe dig nogle akustikplader til gør det selv.

Lav DIY sengegavl med akustikpanel

Et oplagt projekt, som du kan give dig i kast med, er at fremstille en DIY sengegavl med akustikpaneler. Det er en fed idé, fordi det vil forbedre din nattesøvn og dit generelle velbehag i dit soveværelse. Du kan ret nemt montere en lyddæmpningsplade på din sengegavl. På den måde kommer sengen til at fungere som en støjvæg, og sengegavlens støjdæmpende vægbeklædning vil forbedre lydmiljøet i rummet.

Akustikpaneler og akustikpanel med trælameller

Lav skærmvæg til afskærmning af kontor

Et andet gør-det-selv-projekt med akustikpaneler, som du kan kaste dig ud i, er at lave en skærmvæg til afskærmning af kontor, ved at montere akustikpaneler på væggen eller lave en lille væg ud fra en anden væg, som et dekorativt element med panelerne. Denne slags DIY med akustik paneler er gavnlig, uanset om du er på hjemmekontor eller i et mere åbent kontorlandskab.

Akustikpaneler og akustikpanel med trælameller

Gør-det-selv-dag på arbejdspladsen

Ved at snedkerere en akustikvæg med lyddæmpningsplader får du god og effektiv støjdæmpning på kontoret, og du kan arbejde koncentreret, fokuseret og produktivt. På en større arbejdsplads kan du foreslå en gør-det-selv-dag med lydisolerende plader, hvor I alle kan fremstille jeres egen smarte skærmvæg. Og I kan nemt selv montere panelerne, da det er super nemt.

Som sagt vil det med garanti betale sig tilbage igen, fordi de lyddæmpende paneler højner effektiviteten og kommunikationen markant. Samtidig vil gør-det-selv-dagen knytte jer tættere og være en hyggelig og anderledes måde at være sammen på.

Akustikken i institutioner og organisationer

I store institutioner og organisationer, hvor mange mennesker færdes, og aktiviteten er høj, er det også en rigtig god idé med akustikpaneler, akustikloft eller akustikvæg. I f.eks. en børnehave eller en skole vil der være et højt lydniveau, og her er det altså af vital betydning for både børn og voksnes helbred, at der er tænkt i gode akustikløsninger.

Men også i forsamlingslokaler og lignende, hvor der skal afholdes større arrangementer med mange mennesker, er akustikken afgørende. God akustik skaber grobund for hyggelige møder og inspirerende samtaler, hvorimod ringe lydisolation gør folk øre i hovedet, så man mest af alt får lyst til at gå tidligt hjem.

Unik æstetik med akustisk design

Lyddæmpende plader til væg eller akustikloft behøver bestemt ikke være grimt. Tværtimod er lyddæmpende listeloft og listevæg yderst populært, fordi det har et smukt æstetisk udtryk. Hos os kan du fx få trælameller til væg i varmt valnøddetræ, hvilket giver et raffineret og eksklusivt udtryk.

Udover de organiske træpaneler kan vi også tilbyde lyddæmpende plader i filt, som har et flot arkitektonisk og grafisk udtryk. Du kan få filtplader i modige og stærke farver, og det vil give dit rum et helt nyt udtryk, samtidig med at du får forbedret akustikken med akustikpaneler. Det gælder selvfølgelig, uanset om du vælger en raffineret, akustisk trævæg eller arkitektoniske filtplader.

Akustikloft og akustikvæg - hvad skal du vælge?

Akustikloft og akustikvæg har samme funktion, nemlig at forbedre akustikken og give effektiv lydisolering. Om du skal vælge det ene eller det andet, afhænger egentlig af det specifikke rum og dets funktion. Det er op til dig og din personlige smag, om du er interesseret i listeloft eller listevæg, eller måske en grafisk filtplade i rød eller blå.

Pris på akustikpaneler og akustikplader

Generelt kan det siges, at det ikke behøver at være specielt dyrt at få opsat de populære akustikpaneler, akustikplader, akustikvæg, akustikloft eller hvilken akustikløsning, man nu måtte vælge. De lyddæmpende materialer findes i forskellige prisklasser og tilbud, og det er op til dig at afgøre, hvad der giver mening i netop dit tilfælde, så både funktion, æstetik og pris går op i en højere enhed.

Montering af akustikpaneler på væggen

Det er super nemt at montere akustikpanelerne selv, da de kan monteres med montagelim bagpå panelet, og så bare presses ind mod væggen.

Hvor meget dæmper akustikpaneler akustikken i et rum?

Akustikpaneler med akustikfilt, dæmper faktisk akustikken lige så godt som Troltekt lofter. Men hvor Troltektlofter giver et rustikt look, så giver akustikpaneler med trælameller, et mere nordisk, roligt og naturligt look. Begge løsninger dæmper lyden meget, så det er mere op til dig, hvilket look du ønsker i dit hjem.
Akustikpaneler monteres oftest på en væg, men du kan også sagtens montere panelerne på loftet. Alle vores akustikpaneler forbedre lyden i rummet når akustikken går amok, og du får hovedpine af at være i dit eget hjem. Så hvis du vil dæmpe støjniveauet og få en bedre akustik, skal kan du overveje om du ønsker akustikpaneler med lydabsorberende underlag, og så vælge akustikpaneler og montere dem på vægge og lofter.

Har du mange rum med et højt støjniveau, så kan det varmt anbefales at montere akustikpaneler på lofter og vægge i disse rum. Enten med professionel hjælp eller lave det som et gør det selv projekt.

Få en god pris på mange akustikpaneler

Skal du bruge mange akustikpaneler, giver vi gerne et godt tilbud på dem, og der er frit valg mellem alle akustikpaneler i vores udvalg.

Kan man lave flotte usynlige samlinger med panelerne?

Ja! Vores populære akustikpaneler er lavet på CNC maskiner, så de er fuldstændig lige og helt ens i begge ender. Så du vil ikke få problemer med at montere vore akustikpaneler fra I-Wood. Har du sat mange paneler op på vægge og lofter, vil du ikke kunne se samlingen og det vil ligne en hel sammenhængende plade med trælameller. Det eneste som skifter i udseende på panelet, er egefinéren som jo kommer fra forskellige egetræer fra FSC bæredygtigt skovbrug, så dér, vil man kunne se en vis forskel i strukturen, så man opnår lidt et rustikt look.


Prisen for et godt helbred og et lavt stressniveau

Akustikpaneler har en stor og positiv betydning for vores generelle trivsel i livet, og derfor kan det som regel betale sig at investere lidt i akustikken. Når alt kommer til alt, er det jo svært at sætte en pris på et godt helbred, et lavt stressniveau og følelsen af, at vi har succes med vores foretagender. Men i langt de fleste – hvis ikke alle - tilfælde må det siges at være det værd!