• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Akustikloft

Akustiklofter med trælameller til støjdæmpning i accuwood med egefinér, er blevet utroligt populært. Her finder du vores akustikpaneler med fingersamlinger, så du får flotte samlinger på loftet og et flot loft at se på i mange år.

Akustikloft

Her på siden finder du al den information, du skal bruge omkring, hvad et akustikloft er for noget. Du kan få et overblik over de fordele, som et akustikloft giver dit hjem, samt hvad du skal kigge efter, hvis du overvejer at få et akustikloft installeret i dit hjem. De fås nemlig i mange slags materialer og varianter, så læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan forbedre din akustik derhjemme.

Få bedre akustik derhjemme med et akustikloft

Har du overvejet, hvordan din akustik er derhjemme? Hvis det runger meget, når der tales, og du synes, lyden er dårlig, så kan et akustikpanel, akustikplader som et decideret akustikloft være noget for dig. Ofte er dårlig akustik skyld i stress eller lignende helbredsproblemer, og derfor kan lyddæmpningsplader i loftet eller på siderne af væggen være en rigtig god investering, for et bedre hverdagsmiljø.

Du kender det måske godt, hvis du sidder på et kontor derhjemme eller på arbejdet. Lydende fra computere og telefoner runger mellem væggene, lydene af dine børn bølger frem og tilbage igennem huset. Det kan være rigtig svært at koncentrere sig, hvis først støjen får lov at dominere. Derfor er støjdæmpende plader blevet en vigtig del af de danske hjem, fordi den fjerne den værste larm, som der findes i mange moderne hjem fyldt med liv.

Og meget tyder på det ikke bliver bedre. Vi er kommet langt siden larmende faxmaskiner, TV-apparater og irriterende ringetoner, men til gengæld får vi mere og mere udstyr i hjemmene. Derfor bør du tage din akustik alvorligt allerede i dag, da det kan være med til at sikre den overordnede sundhed derhjemme.

Hvad er et akustikloft?

Et akustikloft er kort og godt et nyt loft eller lydloft som sikrer en god akustik i rummet, om man vi. Det absorberer dårlig akustik, og efterlader rummet i en rolig atmosfære. Sådan et akustikloft består ofte af akustikpaneler eller akustikplader, der er sat op under loftet, som sørger for, at støjen ikke bevæger sig rundt mellem væggene. Akustikplader til loftet fungerer lidt som en svamp, der suger vand til sig. Her suger den bare støj til sig i stedet for.

Et akustikloft består som sagt af akustikplader eller akustikpaneler, hvilket består af eksempelvis trælameller, træbeton eller mineraluldsplader, der sættes op under loftet. De er designet på sådan en måde, at de fungerer som lyddæmpende plader.

Hvad kræver det for at få installeret et akustikloft?

Først og fremmest skal du overveje med dig selv, hvad I har behov for i hjemmet. Lyddæmpende plader til loft kræver ofte en del arbejde, men der er selvfølgelig stor forskel på, om I skal have hele huset dækket med et lyddæmpende loft, eller om det blot skal være et enkelt rum eller to.

Akustiklofter i private hjem er blevet populære de senere år. Den bedre akustik, som man får med et akustikloft af trælameller, er nemlig utrolig meget værd. Og når du samtidig kan få et akustikloft til en pris, der er billig og til at betale, så kan man jo spørge sig selv, om det ikke er besværet værd.

En lyddæmpning af loftet kræver en større installation, men hvis du får den rette fagmand til at gøre det, kan du godt regne med, at det tager noget kortere tid, end hvis du kaster dig ud i det selv. For at få sat et akustikloft af træ ordentligt op i sit hjem i ordentlig tid, så anbefales det, at man får professionelle til at gøre det. Så er du sikker på, det bliver gjort efter bogen, og det fungerer, som det skal.

Hvilke muligheder er der med akustikloft?

Når du så får et akustikloft installeret for en bedre akustik derhjemme, så findes der forskellige måder, du kan gøre det på. Du kan få lyddæmpende lofter over det i hele huset, så hele loftet er dækket. Men du kan også få listelofter op og hænge der, hvor det kan gøre den største forskel.

Et akustikloft gør selvfølgelig den største forskel, hvor der er støj. Så har du et støjende TV eller en fitnessmaskine, der gør opmærksom på sig selv, så kan du få akustiklofter, der er tilpasset, så det hænger lige over de støjende apparater eller genstande i huset. På den måde går du lige til kilden selv frem for at tapetsere hele huset med akustiklofter.

Hvad er fordelene med et akustikloft bestående af akustikpaneler?

Roen, som du får ved en god akustik listeloft, er uvurderlig. Det absorberer nemlig meget af den støj, som et moderne liv kan indeholde. Alt lige fra opvaskemaskinen, der kører, til TV’et, der bimler og børn, der render rundt og leger. Der er masser af forstyrrelser i hverdagen, særligt hvis du arbejder hjemmefra. Så er det nemlig vigtigt, du kan få den ro til at arbejde, som det kræves for at følge med.

Akustik loftplader kan give dig den ro i hovedet, som gør, at du lige kan koncentrere dig lidt bedre. Og det kan faktisk øge din produktivitet, så du præsterer bedre på jobbet, og når alt det, du skal i løbet af en arbejdsdag. Listelofter med god akustik sørger for, at din performance er helt i top. Der er intet, der kan forstyrre dig i samme grad som før.

Samtidig skal du heller ikke undervurdere den æstetiske værdi ved et listeloft eller akustisk loftpanel. Et akustikpanel kan nemlig være en flot tilføjelse til din indretning. Det gælder uanset, om det er stue, børneværelse eller måske endda soveværelset, I gerne vil have lydisoleret. I dag kan man få masser af flotte akustik paneler af træ, der supplerer en rustik stil til perfektion.

Hvilke rum skal du lydisolere med et akustikloft?

Som sagt er det værd at overveje, hvor du kan få hængt akustikpaneler op. Som nævnt kan børneværelser og stuer være gode. Men faktisk er gange og andre ikke-værelser også værd at overveje. Noget af det, der absorberer mest støj er faktisk gængse ting, som sofaer, stole, reoler og borde, og derfor oplever du oftere støj i gange, hvor der ikke står så mange møbler.

Derfor er det en god idé at overveje, om ikke dine gange i huset trænger til at blive lydisoleret med akustikpaneler. På den måde har lydene af dine skridt ikke samme mulighed for at resonere rundt i hele huset; de kommer såmænd ikke længere end til væggen, hvor de bliver absorberet af en akustikplade; eller i loftet, hvor et akustikloft trofast tager sig af støjen.

Har du et værksted ude i garagen, der er notorisk kendt for larm, så kunne akustikpaneler også være en mulighed her. Det er umuligt at fjerne al støjen fra et værksted, men du kan forhindre lydbølgerne i at nå meget længere end ind til væggen eller loftet og på den måde spare andre for et ubehageligt støjniveau. Samtidig kunne det måske også klæde væggene lidt med et akustikpanel af træ.

Det kan du gøre for at mindske støjen i dit hjem

Som nævnt tidligere, så har du faktisk muligheder for at dæmpe støj og larm og forhindre lydbølgerne i at sprede sig. Også uden et akustikloft. God akustik kommer ikke af sig selv. Du vil uden tvivl kunne høre forskel på et umøbleret værelse og et værelse fyldt med møbler, ragelse og andet tingeltangel. Her er lydene nemlig ikke så rungende og forstyrrende. Det kan de godt være i et umøbleret hjem, hvor man kan høre en knappenål falde til jorden.

Derfor kan du lydisolere dit eget hjem ved at fylde det op med møbler, reoler og andre ting, der kan fange lydbølgerne, inden de slår mod væggene. Har du en sofa af stof, så kan store og tykke puder hjælpe med at fange støjen. De fungerer nemlig som små akustikpaneler af stof, hvor lyden ikke kan svinge tilbage og ud i rummet.

Det samme gælder for billeder og kunst på væggene. Så længe dine vægge ikke er fuldstændig blanke, så bliver akustikken mere til at holde ud. Du vil kunne høre forskel med det samme, hvis hænger noget op på væggen. Det kunne også være hylder eller lignende.

Ligesom du kan få lydloft eller lyddæmpning af loft, så er det også muligt at få lydisolerende vinduer. Det hjælper mest til, hvis du bor i nærheden af en trafikeret vej eller en børnehave med masser af larmende, legende børn. Denne type vinduer er gode til at holde støjen ude, så det ikke får lov at trænge indenfor.

Det bedste du kan gøre, når du skal indrette dit hjem, er at tænke i bløde flader. Knagerækker og stumtjenere kan også hjælpe på det, da jakker og andre bløde tøjgenstande kan tage rigtig meget af den støj, som normalt findes i gange og entréer.

Faktisk hjælper håndklæder også, så hvis du har et badeværelse med blanke og flade klinker, så kan et håndklædestativ være en rigtig god idé at installere, så lydene ikke får lov at flyve rundt mellem væggene.

I det store hele lyddæmpning af loftet en rigtig god idé, hvis støjen i dit hjem er dominerende og gennemtrængende. Derfor vil det altid være en god investering på længere sigt, når du skal skabe de bedste rammer for dig selv og din familie.