• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Miljøvæv

Vil du gerne have et flot og ensartet resultat, når du sætter væv op, så kan du med fordel vælge miljøvæv fra AXO. Miljøvæv fra AXO er særdeles velegnet til nye som gamle vægge, uanset om dine vægge er af gips, pap eller beton. Miljøvæv er et godt valg, når du gerne vil skjule eventuelle ujævnheder på væggen. Hos maler-maling.dk har vi et stort udvalg af miljøvæv – eller skumtapet, som det også kaldes. Se det store udvalg her på siden. Her kan du også finde de produkter, du skal bruge, når du skal sætte miljøvæv op på dine vægge.

Den populære miljøvæv

Miljøvæv, også kendt under betegnelsen miljøfilt, er en form for skumtapet. Det består helt enkelt af en filt, der udgør bagsiden, og på forsiden er der limet et mønster på i et skum-materiale. Mønstret er ret tyndt, så det stadig er diskret. Hvor meget man ser mønsteret vil være afhængigt af, hvordan lysfaldet er i det pågældende rum, og det skifter derfor også med lysets skiften. Også direkte lys fra solen og diverse lamper vil give forskellige visuelle oplevelser af tapetet og rummet som helhed.

Hvor kan jeg bruge miljøvæv?

Miljøvæv findes i en del forskellige udgaver. Udvalget strækker sig hen over diverse mønstre og designs, ligesom der også er nogle tapeter, der har et væsentligt tykkere skum-mønster end andre tapeter. Nogle tapeter er særdeles velegnet til stuer, spisestuer og andre opholdsrum. Ikke mindst de tykke skumtapeter passer godt ind i rum, hvor man ikke kommer meget i berøring med væggene. Andre, tyndere skumtapeter kan bruges i alle rum, så det er kun et spørgsmål om smag og behag.
Hvis du rigtig godt kan lide pudsede vægge, kan du her på siden finde en miljøvæv med et mønster, der minder meget om rustikke mure, der er pudsede. Udvalget spænder vidt fra de meget grove mønstre til andre med et mere diskret udtryk som fx små penselstrøg.
Husk at du altid skal efterbehandle miljøvæv med vægmaling; - og gerne 2 lag maling. Dette er med til at gøre tapetet mere holdbart, og du kan derved også lettere tørre det af med en fugtig klud, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hvilken slags miljøvæv skal man vælge?

Miljøvæv fåes i mange forskellige slags. Herunder nøvnes de mest brugte:


Hvad er miljøvæv?

Miljøvæv er en skumtapet med en filtbagside, så miljøvæven armerer ret godt imod revnedannelser i væggen og er en stærk vægbeklædning.
Miljøvæv er meget slidstærk i overfladen. Du skal som oftest male miljøvæven efter opsætningen. Så du kan dermed selv bestemme farven på dine vægge, selvom det er en slags tapet.

Sådan kommer du godt i gang med miljøvæv

Miljøvæv er utrolig nemt og enkelt at arbejde med. Start med at måle dine vægge op, og skær dernæst tapetet ud i længder der er 10 – 15 cm længere end væggen. Du skal også her være opmærksom på, at nogle mønstre skal passe sammen i siden med den forgående bane. Du kan derfor blive nødt til at kassere et lille stykke på hver bane, så mønstret kan ”flyde” fra den ene bane og over i den næste. Når de første par baner er klar, kan du begynde at lime. Du kan bruge en stor og lodden malerrulle til at påføre limen direkte på væggen. Lim kun så meget ad gangen, at det passer ca. til en bane. Så sætter du banen direkte op på det ønskede sted, og slutter af med at skære det overskydende tapet af ved loftet og ved gulvet med en skarp hobbykniv. Når du limer de efterfølgende baner op, skal du blot støde dem ind mod den forgående så mønstret passer sammen. De må ikke lægges ind over hinanden, da samlingerne derved bliver tykkere og væggen får et uensartet udseende. Miljøvæv strækker eller udvider sig ikke, mens du arbejder med det eller efter opsætningen, så det gør det nemt og meget behageligt at arbejde med. Til sidst skal miljøvæven males, og herefter kan du læne dig tilbage og nyde dit fine resultat.

Derfor skal du vælge miljøvæv

Du har sikkert hørt om de førhen meget populære typer af vægbeklædning, som filt eller glasfilt og væv eller glasvæv, det kan alt sammen nogenlunde det samme, og kaldes ofte lidt forskellige ting. Miljøvæv kaldes af nogle også skum tapet, væv tapet eller struktur tapet. Miljøvæv er en nyere form for væv, der giver dig de samme fordele som ved andre typer af vægbeklædning, men som mindsker mange af de gener der kan være.

Hvad er miljøvæv og hvorfor er væv til vægge et godt valg

Miljøvæv er en type non woven tapet, som er nemt og enkelt at arbejde med. Non woven tapeter er nemlig lavet til at du kan male færdigblandet tapetklister direkte på den bare væg og lime tapetet direkte på. Opsætning af miljøvæv er derfor lige til og miljøvæv er yderst nemt at arbejde med. Fordi tapetet heller ikke strækker sig eller udvider sig når du arbejder med det og når det er opsat, og derfor er miljøvæv meget bekvem at arbejde med for brugeren.

Desuden er miljøvæv en form for skumtapet. Det vil sige at tapetvævet består af væv indlejret med små fibre. Bagsiden består af filt og forsiden består af et skummateriale, hvor der er limet et mønster på. Skumtapet skal oftest males et par gange efter opsætning, og på den måde kan du stadig bestemme farven på dine vægge, selvom du beklæder dem. Fordelen ved miljøvæv og skumtapet, er at de ekstra lag maling som tilføres efter påsætning, gør det nemt at tørre tapetet af og rengøre. På den måde kan du nemt holde væggene rene med denne type af vægbeklædning.

Miljøvæv skaber også en stærk overflade, og det gør at dine vægge er mere beskyttede mod revner, stød og eventuelt andre uheld, der kan ske i hjemmet. Miljøvæv er altså et yderst praktisk valg af vægbeklædning, samtidig med at der er mange muligheder at vælge mellem udseendemæssigt.

Lad miljøtapetet skabe et helt særligt udtryk

En anden fordel med miljøtapetet er dets unikke struktur. Tapetets opbygning gør det muligt at vælge mellem mange forskellige typer af designs, som er smukke og specielle. Det helt specielle med miljøtapet er at den strukturerede overflade skaber forskellige udtryk alt efter hvordan lyset falder ind på det. Der er virkelig mange valgmuligheder til hvilket udtryk du kan skabe med miljøtapet, og du kan blandt andet vælge mellem Miljøvæv vandskuret eller Skumtapet med mønster. Hos maler-maling.dk forhandles der AXO miljøvæv af høj kvalitet og du kan altid skrive eller ringe hvis du har behov for vejledning.

Her får du den bedste service

Hos Maler Maling er vi vilde med glade kunder. Vi vil derfor gerne hjælpe så meget, som det nu kan lade sig gøre. Så har du spørgsmål i forbindelse med bestilling på vores webshop, eller støder du på uventede udfordringer midt i tapetseringen, så er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vores medarbejder sidder klar ved telefonen på nr. 23 95 20 25 på alle hverdag fra kl. 9 til 17, og ellers kan du også maile til os på vores mailadresse: info@maler-maling.dk
Vi tilbyder desuden gratis levering for bestillinger på min. kr. 1.000.-