• Fri fragt ved køb over 899 kr.
 • 30 dages returret
 • Hurtig levering til døren

Klar Epoxy

Klar epoxy

Der er mange praktiske og udseendemæssige fordele ved at bruge klar epoxy lak i boligen, hvilket får flere og flere boligejere til at vælge dette produkt, når gulvene i hjemmet skal gøres stilrene og slidstærke.
Epoxylakken skaber en jævn og ensartet overflade, der er modstandsdygtig over for slid, og som samtidig er nem at gøre ren og vedligeholde.
Her hos Maler-Maling finder du de bedste epoxy produkter i professionel kvalitet fra de bedste producenter.

Hagmans epoxymaling

Hagmans er et af de mest eftertragtede produktmærker, når det handler om at købe kvalitetsepoxy til hjemmet, hvorfor vi har valgt at forhandle dem her hos os. Samtidig med at du får professionelle produkter, kan du nyde godt af de konkurrencedygtige priser, som kendetegner malingen af den eftertragtede producent.
Hagmans leverer maling til både private og professionelle kunder, og med kvalitetsprodukter kan du opnå de bedste resultater med dit malerprojekt.
Epoxy i klar udgave er en eftertragtet produktudgave, der egner sig til alle rum i den private bolig. Du behøver ikke været uddannet maler for at anvende professionelle produkter derhjemme.
Det er en fordel at gå efter høj kvalitet, når du arbejder med specialmaling.
Med Hagmans skaber du de bedste arbejdsvilkår for dig selv, og du har størst chance for at opnå et jævnt og harmonisk udtryk med dine gulve.

Hvilke egenskaber har epoxy klar lak?

Engang blev epoxy gulve forbundet med industrien, hvor malingen blev påført gulve i lagerhaller og værksteder. Den høje slidstyrke gør malingen ideel til indendørs arealer, hvor der køres med maskiner, og hvor der meget trafik.
I dag anvendes den slidstærke maling i stigende grad af private boligejere, som har fået øjnene op for produktets mange egenskaber og kvaliteter. Ikke nok med at du får høj modstandsdygtighed på dine gulvareler, så kan du også opnå et moderne og råt udtryk i hjemmet med den populære maling.
Det er populært at bruge lakken direkte ovenpå beton i hjemmet for at opnå den elegante New Yorker stil.
Klar epoxy lak giver dig mange forskellige anvendelsesmuligheder:

 • Kan bruges som topcoat oven på epoxymaling med farve
 • Ideel til at skabe høj slidstyrke på dine gulve
 • Kan bruges på både beton- og trægulve
 • Skaber moderne New Yorker stil

Du kan bruge lakken flere steder i hjemmet. Det kan være i stuen og køkkenet, eller det kan være i en garage eller et værksted, hvor det har stor, praktisk værdi at skabe maksimal modstandsdygtighed på gulvene.
Det er en fordel at bruge klar epoxy lakken ovenpå farvemaling af samme type, eks. epoxymaling, da dette skaber et slidstærkt slutresultat. Som topcoat er det lakken, som med tiden bliver let ridset og ikke farvemalingen.

Gode råd til at bruge 2 komponent lak til gulv

Den slidstærke maling adskiller sig på flere måder fra klassisk maling. Det er en 2 komponent klarlak, der blandes sammen af en hærder og en base. Klar epoxy er en stærk, gennemsigtig lak, som er ideel til den private bolig. Du kan bruge lakken ovenpå både beton og træ og stadig nyde godt af f.eks. de levende træårer, når lakken er tørret.
Når du køber din maling, vil du få 2 produkttyper, som tilsammen udgør selve lakken. Disse skal blandes sammen i et bestemt blandingsforhold. Det er vigtigt, at du følger vejledningen, som står på produkterne, når du skal blande dem.
Som udgangspunkt må alle anvende lakken, når det er til privat formål. Det kræver god forberedelse at opnå et ensartet og stilfuldt resultat, og det er vigtigt at gøre brug af forhåndsregler, når du selv arbejder med produktet i boligen.

Herunder får du en række gode råd, du kan benytte dig af, når du vil have succes med dit malerprojekt:

 • Du skal altid blande maling efter vægt og ikke volumen
 • Brug altid handske og kropsdækkende dragt, når du arbejder med malingen
 • Vask og rengør grundigt overfladerne før lakken påføres
 • Brug sand i kombination med lakken hvis gulvet skal gøres slidstærk

Når du arbejder med vandbaseret, klar epoxy, behøver du ikke anvende maske. Dog anbefales det, at du sørger for god udluftning, når du påfører malingen.

Værd at vide om epoksy gulv og skridsikkerhed


Når du vil male klar epoxy gulv, er det vigtigt at være bevidst om, at lakken er glat, hvis gulvet er vådt. Vil du skabe et skridsikkert gulv, skal du bruge en særlig type sand, som kan anvendes i forbindelse med, at lakken påføres.
Som det også gælder med klarlakken, skal du altid følge instrukserne i forhold til brugen af dette sand, så du sikrer dig det mest ensartede resultat efter tørring.
Der er 2 forskellige måder at anvende sandet på. Det kan enten blive blandet i malingen eller lakken, eller det kan strøgs ud over gulvet, når du har malet det. Hvis du bruger sandet i lakken, skal du sørge for at røre rundt med jævne mellemrum, så sandet ikke bundfælder sig. Ønsker du at drysse sandet ud over guldet, anbefales det, at du maler med et ekstra lag lak, så sandet hærdes og fæstnes bedst muligt til dit gulv.

Klar epoxy gulv – gør det selv


Du kan bruge klar epoxy på stabile trægulve, parketgulve, ny og ældre beton samt indendørs fliser. Derudover kan du bruge lakken på tidligere malede gulve (så længe gulvene er malet med vandbaseret maling).
Herunder finder du en praktisk gør-det-selv-guide, du kan benytte, når du vil skabe den bedste arbejdsproces:

 1. Rengør gulv med specialmidler til formålet
 2. Base og hæder blandes sammen efter instrukserne om korrekt blandingsforhold
 3. Lakken påføres gulvet med en fnugfri malerrulle med langt skaft
 4. Brug sand for at skabe en skridsikker effekt
 5. Vent cirka 1 døgn før lag nummer 2 påføres

De første dage efter den klare lak er påført, vil gulvet være sårbart overfor slid. Efter cirka 1 uge er gulvet komplet hærdet, og du kan nu få glæde af dit smukke og modstandsdygtige New Yorker gulv.

Køb epoxy online hos Maler-Maling og få de bedste produkter
Hos os kan du nemt købe klar epoxy maling online og få alle produkter, som du får brug for til dit malerprojekt. Det har stor betydning, da du kun behøver at handle ét sted for at få produkter til gulvmaling i markedets bedste kvalitet.
Når du arbejder med denne type maling på betongulve, er der brug for støvbinder produkt, som skal anvendes i klargøringsfasen.
Du finder både forberedelsesprodukter samt materiale til at gøre dit stilrene gulv skridsikkert her hos os.