• Fri fragt ved køb over 899 kr.
 • 30 dages returret
 • Hurtig levering til døren

Hvad er forskellen på heldækkende, laserende og transperant træbeskyttelse?

 

Hvad er forskellen på heldækkende, halvdækkende, laserende og transperant træbeskyttelse?

 • Laserende og transperent
  Laserende og transperant træbeskyttelse farver træet så man stadig kan se træet og træets åretegninger igennem træbeskyttelsen.
 • Halvdækkende
  Halvdækkende træbeskyttelse ligger en god tyk gennemsigtig overflade ovenpå træet, og beskytter træet imod vand, vind og vejr.
 • Heldækkende
  Heldækkende træbeskyttelse dækker træets overflade, uden at sløre træets struktur.


Er der så noget træbeskyttelse, som er bedre end andet?

Svaret er nej, alle vore træbeskyttelser indeholder fugicider mod råd og svamp og indholdet af olie, som er meget vigtigt, er stort i alle træbeskyttelserne. Men der kan være forskel på grunding og opbygning af dit træbeskyttende lag på dit udendørs træværk.

Har du nyt træ som aldrig har fået træbeskyttelse før, vil det være en rigtig god idé, at bruge en grundingsolie først, og derefter en transperent træbeskyttelse, da den trænger bedre ind i træet og derved beskytter træet bedre indefra. Når du har givet træet transperent træbeskyttelse, vil det være fint at gå videre året efter, med en halvdækkende eller heldækkende træbeskyttelse. Alt efter hvilket slutresultat du ønsker. Dækkende effekt eller om du ønsker en gennemsigtig overfladebeskyttelse, så man kan se træet igennem, så vælger du halvdækkende eller heldækkende.

Optimal genbehandling af træbeskyttelse

Jo mindre dækkende en træbeskyttelse er, jo oftere kræver dit træ behandling, man kan i grove træk inddele træbeskyttelser således:

 • Laserende og transperant træbeskyttelse max. 2 år
 • Halvdækkende træbeskyttelse max. 4 år
 • Heldækkende træbeskyttelse max. 8 år

Dette er ikke antal år en træbeskyttelse kan holde, men hvor ofte du bør behandle dit træværk med nyt træbeskyttelse, for at vedligeholde dit træværk på bedste vis.
Man kan derfor sagtens have en træbeskyttelse på sit træværk, som kan hold i 12 eller 16år, uden at træet går til. Men hvis du ønsker den bedste behandling af dit træværk og udhæng på huset, bør du følge ovenstående retningslinjer, for behandlingen af træværk med træbeskyttelse.

Syntes du det stadig er svært at finde ud af, om du skal vælge den ene eller den anden træbeskyttelse, til netop dit træværk. Så tøv ikke med at kontakte os her hos maler-maling.dk på enten telefon eller email.