• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Indendørs Maling

Vi har et bredt udvalg af indendørs maling til alle rum

Giv ethvert rum nyt liv med indendørs maling.

Hvis du ønsker at friske et rum op, så er maling tit det eneste, der skal til. Indendørs maling kan ændre stemningen, udtrykket og skabe sammenhæng i din bolig. Derfor er det vigtigt, at du er velinformeret og kan vælge den rigtige indendørs maling, når du skal male din bolig, arbejdsplads eller måske dit sommerhus. Her på siden kan du finde indendørs maling til alle behov såvel som gode råd om indendørs maling. Klik dig igennem vores menu og bliv klogere på både loftmaling, vægmaling, green screen maling, projektor maling, vådrumsmaling og epoxy maling.

Vi har hurtig levering, og har du spørgsmål til din ordre, kan du altid skrive til os.

Hvad er forskellen på udendørs og indendørs maling?

Man kan godt komme til at undre sig over, hvorfor der findes termer som indendørs maling og udendørs maling. Det er der dog en vigtig grund til. Udendørs maling indeholder nemlig skrappere kemiske midler der eksempelvis skal beskytte overflader for at blive ramt af skimmelsvamp. Udendørs materialer er påvirket af vejret i en højere grad end indendørs, hvoraf fugt giver de største problemer.

På grund af de skrappe midler i udendørs maling, kan det derfor være skadeligt for miljøet indendørs såvel som beboerne i huset, hvis man benytter udendørs maling i vægge eller lofte i ens hjem. Det er det, fordi malingen selvfølgelig afgiver de farlige stoffer i miljøet. Sørg derfor altid for kun at benytte dig af indendørs maling, når du maler i hjemmet.

Sådan vælger du den rette indendørs maling til dit projekt

Der er flere ting, du skal have for øjet, når du vælger dit indendørs maling. Hvis du blot vil have en kort oversigt over, hvad du skal huske, inden du gør dig et køb, så har vi en lille liste til dig her.

  • Vær opmærksom på at vælge en maling, der passer til den slags overflade, du skal male. Der findes bestemt maling til enhver materialetype.

  • Undersøg om det rum og overflade, som du vil male har behov for grundmaling. Grundmaling sikrer malingen hæfter sig bedre til overfladen.

  • Sikre dig at malingen har den rette glans til dit projekt. Hvis du er usikker på, hvad glans er, kan du læse nærmere om det længere nede.


Dette skal du gøre, inden du går i gang med projekt indendørs maling

Noget af det tungeste ved indendørs maling er faktisk selve forarbejdet, som typisk tager 75 % af tiden. Sørg derfor for at bruge rigelig tid til slibning, afrensning, afdækning og spartling. Husk også at dække alle flader til, der ikke skal males. Dæk lister og paneler med malertape, hvis de ikke skal males. Gør brug af afdækningspap på gulve og fjern møblerne eller dæk dem over med plastik, så de er godt beskyttet.

Indendørs maling - hvor meget skal jeg bruge til at male?

Når du skal male et rum, kan det være rart at vide, hvor meget maling du skal bruge til vægge eller maling af paneler. De fleste vægmalinger rækker til ca. 8 m²/ltr. Altså 8 kvadratmeter væg, som kan males med en liter maling. Hvis du har dette i baghovedet, så går det aldrig helt galt.

Pas dog på med at sammenligne indendørs maling fra lavpris supermarkeder eller lavpris tømmerhandel, og den maling du køber hos en malermester og en professionel producent af kvalitetsmaling. For der er stor forskel på dækkeevne og rækkeevne. De helt billige malinger til vægge rækker langt. De dækker bare ikke nær så godt, så du skal male de samme vægge over 3-4 gange for at få samme dækkeevne som en kvalitets maling. Kvalitetsmaling er nemlig produceret til at dække rigtig godt, og i de fleste tilfælde første gang.

Hos maler-maling.dk finder du billig kvalitetsmaling fra Beck og Jørgensen - med rødder tilbage til 1892 og erfaring fra 3 generationer.  

Hvilken betydning har glanstrinnet for valget af indendørs maling?

Du kommer helt klart til at støde ind i begrebet ‘glans’, når det kommer til indendørs maling. Begrebet dækker over, hvor mange procent lak, der er i malingen og står som et procenttal. Maling glans 10 er for eksempel maling med 10% lak, og maling glans 50 er maling med 50% lak. Man vælger glans efter, hvilket udtryk og formål man ønsker, at malingen skal have.

Maling med et højt lakindhold tåler mere slitage og aftørring end maling med et lavt lakindhold. Derfor vil en maling med høj glans egne sig godt til for eksempel maling til køkken, hvor man tit benytter en maling med op til 25% lak.

Gratis tip til valg af hvid indendørs maling

Hvid indendørs maling er ikke bare hvid. Der findes utrolig mange nuancer af hvid maling, derfor er det vigtigt at du vælger den helt rigtige nuance. Typisk vil man også vælge en lidt lysere hvid til loftmaling, og en lidt mørkere hvid til væggene.

Der er hovedsageligt to nuancer af hvid, der er populære til indendørs maling er vores erfaring i maler-maling.dk, derfor anbefaler vi dem:

  • Brækket hvid som vægmaling, farvekode: 0502-R eller Ral 9010
  • Iglo hvid som loftmaling, farvekode: S0500-N


Ved at benytte brækket hvid maling eller Ral 9010 til vægge og Iglohvid til lofter sikrer du et fint spil mellem lofter og vægge. Loftet fremstår lidt hvidere end væggene, og det løfter loftet. Har du hvide møbler, bør du ikke vælge en ren hvid maling. Gør du det, vil dine møbler fremstå beskidte og nogle gange endda lidt gullige. Ved at vælge de to ovennævnte farvetoner vil dette problem ikke opstå.

Køb din indendørs maling ved os og få fri fragt ved samlet køb for blot kr. 499,-. Vi har hurtig levering, og har du spørgsmål til din ordre, kan du altid skrive til os.

Grå er det nye hvid, når det gælder indendørs maling

Hvid vægmaling er som nævnt et populært valg til indendørs maling, men der er kommet en afløser, der også i kombination med hvid, er blevet meget populær. Der er tale om grå vægmaling.

Årsagen til, at den er blevet så populær som indendørs maling er, at det er en farve, som er nem at kombinere med andre farver ,og den skaber en smuk, men neutral base for din indretning. En lys grå væg indendørs maling har en fantastisk egenskab til at skabe varme i et rum uden at stjæle lys, modsat dybere farver som sort maling eller blå maling, Antracitgrå maling er blevet populært de sidste år, da den giver ethvert rum et meget, stilrent særegen og moderne præg.

Få tekstur i rummet med den rette indendørs maling

En fin måde at introducere mere tekstur i et rum, er ved at gøre bruge af enten indendørs strukturmaling eller indendørs sandmaling. Du kan altså gøre dine hvide vægge mere levende ved hjælp af enten sandmaling eller strukturmaling.

En anden flot måde at skabe tekstur på i et rum er ved hjælp af indendørs panelmaling. Du bevarer den smukke tekstur fra panelerne, men kan selv vælge farve og få teksturen til at blive en mere glidende overgang til resten af rummet. Det samme gælder for betonmaling og træmaling indendørs. Det er overflader, der har en farve, der ikke passer til resten af indretningen.

Indendørs maling til vådrum

Hvis du skal vælge maling til vådrum, så er det relevant at vælge en indendørs maling med en meget høj glans. Et vådrum bliver nemlig udsat for meget fugt og damp, og du skal derfor være påpasselig med at vælge en maling, der kan holde til dette. Højglans maling egner sig til rum med meget damp og fugtighed, og i rum der eventuelt bliver udsat for meget slitage og spild.

Sådan starter du med at male med indendørs maling

Alle har naturligvis deres egen proces, når de maler. Hvis du er en erfaren maler, behøver du måske ikke at læse dette. Er du dog første gang, du skal i gang med at male et rum, så har vi et godt tip til dig. Hos maler-maling mener vi, at man altid starter udefra og ind i alle indendørs maling projekter. Det vil sige, at hvis man maler et rum, så starter man først med at male langs kanter og hjørner med en pensel. Når man har færdiggjort kanterne, bruger man malerrullen på væggene. For at få en ensartet struktur, skal man male så langt ud til kanterne med malerrullen som muligt.

Hvor kommer vores indendørs maling fra?

Vi forhandler indendørs maling fra den anerkendte leverandør Beck & Jørgensen, der har fremstillet maling og lak siden 1892. Dette er et mærke, vi benytter os af i det daglige i vores maling firma. Vores erfaringer i det daglige arbejde viser, at Beck & Jørgens indendørs malingen både dækker godt og er nem at arbejde med. Vi kan derfor skrive under på, at kvaliteten er i højsædet.
Hos Maler-maling.dk har vi fokus på gode priser, kvalitet i alle led såvel som miljøet. Vi er derfor stolt af at have en leverandør i Beck & Jørgensen, som fremstiller indendørs maling med tanke på miljø, så det er mindre belastende for miljøet.

Vores indendørs maling er allergivenlig

Vores leverandør Beck og Jørgensen producerer vandbaseret maling. Dette er en stor fordel for allergikere, der gerne vil have allergivenlig maling. Beck og Jørgensen har faktisk som de eneste producenter af maling lavet en vægmaling, som har fået "den blå krans" mærket fra Astma og Allergiforbundet.

Dette mærke er noget, man tildeles og ikke noget, man kan købe sig til. Vi er derfor stolt af at sælge indendørs maling, som alle kan tåle.