• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Polyurethan (PU)

Her kan du købe den gode kvalitet kaldet polyurethan eller PU stuk, som ligger helt i top af kvaliteten i stuk. Klik ind nu og se det store udvalg.

Hvad er Polyurethan stuk?

Polyurethan skuk er en stuk som bliver støbt i en form, ved an man kommer 2 komponenter ned i formen i form af to flydende komponenter. Disse to komponenter skummer op når de kommer i berøring med hinanden, og bliver til en hård fast skum.
Når så stukken har stået og hærdet op i noget tid, tages stukken ud af formen. Stukken slibes til og pudses hvor den nu trænger til det, og derefter sprøjtemales den med en hvid grunder maling.

Polyurethan stuk i en klasse for sig selv

Polyurathen stuk er i en klasse for sig selv, eller måske i samme klasse sm gips stuk, som jo også støbes, bare kun med 1 komponent, nemlig gips.

Polyurethan stuklister og stuk rosetter er det man kalder "slagfaste" og er hårde, næsten som træ. Polyurethan stuk er nemt at save i med en fukssvans eller kap-geringssav. Du kan lave rigtg flotte snit i en stukliste lavet af polyurethan (PU) skum.

Polyurethan stuk et flot håndværk

Polyurethan stuk er en håndværksmæssig fremstilling, ligesom gips stuk eller Velux ovenlysvinduer. Velux ovenlysvinduer lavet i den hvide udgave, som ikke er træ. Disse vinduer er også formstøbt polyurethan som er lavet i en form, ligesom polyurethan stuklister og stuk rosetter.

Det er polyurethan man bruger, når man vil lave de flotte stuklister med enten tænder/takker eller tunger og flotte blomsterdekorationer hen ad stuklisten. Med formstøb stuk i PU, kan man nemlig lave alle de flotte detaljer, som man ikke kan få frem i en flamingo stuk eller duropolymer stuk, som bliver sprøjtet ud af en maskine, som én lang "pølse" og skåret op i 2 meters længder.

Store stuklister af polyurethan (PU) skum

Det er oftest også polyurethan man bruger til de helt store stuklister og stuk rosetter, da man ikke kan styre en varm smeltet flamingo (polystyren) skum, som kommer ud af en maskine. Men formstøbt stuk af polyurethan, kan man have store forme med flotte små detaljer, som står og hærder langsomt op, og først tages ud af formen, når de er hærdet helt op.

Selvom stuk af polyurethan skum (PU) er formalet fra fabrikken, så skal den stadig males over med en maling, efter opsætning og fugning. Oftest bruger man loftmalingen til at males sine stuklister med også. På denne måde "løfter" man rummet en smule, da det så ser ud til at der er højere til loftet.