• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Tilbehør

Skal du i gang med et malerprojekt, så er det en god ide at have styr på såvel maling, som malertilbehør og -værktøj. Her på siden finder du et stort udvalg af malerværktøj og -tilbehør, som kan gøre dit projekt meget nemmere at komme igennem.

Du finder blandt andet afdækningsmateriale, malertape, sandpapir, sikkerhedsudstyr, fugemasse og kit samt spartler og skrabere.

Vælg det rigtige malerværktøj og –tilbehør

Når du skal i gang med at male, ved du sikkert, at det er vigtigt, at du køber den rigtige type maling. Men det er mindst lige så vigtigt, at du vælger det rigtige malerværktøj, så du opnår det ønskede resultat. Læs med her, så finder du en række gode råd til, hvordan du kan gøre dit malerprojekt meget nemmere for dig selv og opnå det bedste resultat.

Pensler

Du kan finde pensler i alle prisklasser på markedet. Men hvilken pensel der er bedst til dit projekt, kommer helt an på, hvad det er, du skal male. Hvis du skal male facademaling på dit hus, eller du skal male et hegn, kan du med fordel købe en pensel, der kan smides ud, når du er færdig. Desuden er en bred, flad pensel på 100 – 120 mm god til facader og hegn. Penslen må gerne have en vinkel, så du ikke skal vride i dit håndled, når du maler.
Skal du derimod male vinduer, skal du vælge en pensel af yderst god kvalitet, så du er sikker på, at der ikke kommer hår fra penslen i malingen, mens du maler. Når du skal male meget præcist, er en rund pensel det bedste. Derfor anbefaler vi også en rund pensel til vinduer.
Håret på en pensel består enten af naturhår eller syntetiske hår. Dog ses der også pensler, som har en blanding af disse. De syntetiske pensler er meget slidstærke, og de er dermed gode, når du skal male på en ru overflade. Den syntetiske pensel efterlader heller ikke mærker efter hårene i malingen. Vælger du en pensel med naturhår, får du en pensel, der holder godt på malingen. Det giver den fordel, at penslen ikke drypper, og at du ikke skal dyppe malingen så ofte i malingen. Samtidig giver de bløde naturhår en flot overflade. Når du benytter en pensel med en blanding af de to slags hår, får du fordelene fra begge typer.

Malerruller

Når du skal male vægge og andre større overflader, kan du med fordel benytte dig af en malerrulle. Det gør dit arbejde både lettere og hurtigere. Malerruller er lavet af organiske materialer såsom filt eller velour, eller de kan være lavet af syntetiske materialer som nylon eller skumgummi. Malerrullen af organisk materiale kan indeholde mere maling, men du skal dog passe på, at du ikke trykker for hårdt, når du maler, da du i givet fald trykker malingen ud af malerrullen og dermed får et uens resultat. Skal du male almindelige vægge, skal du vælge en malerrulle med 22-30 mm luv, og skal du male på glatte overflader som møbler eller paneler, skal du vælge en malerrulle med 5-10 mm luv.

Malerbakker og rullespand

Når du skal vælge malerbakke og rullespand, kan du vælge mellem mange forskellige størrelser og faconer. Du skal vælge den type malerbakke eller rullespand, som du bedst kan lide at arbejde med, da bakkernes udformning ikke giver væsentlige fordele eller ulemper.

Spartler

At vælge en spartel kan være lige så vigtigt som at vælge den rigtige pensel eller maling. En bred spartel kan bruges, hvis du skal fuldspartle en hel væg, mens en fugespartel er til at spartle samlinger på lige flader, og en gummispartel er til at spartle buede overflader.

Sandpapir

Du kan få brug for sandpapir, hvis du skal male en væg, der er spartlet, eller hvis du blot vil sikre dig, at din væg er helt glat, inden du begynder at male den. Skal du for eksempel male møbler eller med træbeskyttelse udendørs, kan det være en fordel at slibe overfladen, inden du maler. Du kan vælge at slibe med en slibeklods, maskine eller med håndkraft.

Rengøring

Rengøring inden malerarbejdet går i gang, er og bliver noget af det allervigtigste. Alle overflader skal være rene, fri for støv og snavs og skidt. Hvis du ikke har gjort overfladerne helt rene, kan du risikere, at malingen bobler op eller helt falder af, hvilket kan få den konsekvens, at du er nødt til at starte helt forfra med dit malerarbejde. Hvis din væg har været malet eller tapetseret, kan det være nødvendigt at fjerne maling eller tapet med en hård spartel af stål. Brug grundrens til at rense overfladerne, inden du går i gang med at male.

Beskyttelse

Overtrækssko, malerdragt og handsker kan være med til at sikre dig, at du ikke slæber malingen gennem hele huset, når du er færdig med at male. Benytter du denne type beskyttelse, kan du tage det hele af, når du er færdig med at male, og du undgår at ødelægge dit tøj.

Se det store udvalg af tilbehør og værktøj til maling her på siden
Hos maler-maling har vi et stort udvalg af malerværktøj og –tilbehør, som kan gøre dit projekt nemmere at gennemføre. Og husk, at vi aldrig går på kompromis med kvaliteten – hverken på vores maling eller malertilbehør og –værktøj.

Har du behov for at vide hvilket malertilbehør, du skal bruge til dit malerprojekt, så ring til os på 23952025 eller send os en mail på info@maler-maling.dk.