• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Grunder til træ

Her finder du grundingsolie og oliegrunder til grunding af træværk, før maling med træbeskyttelse.

Vandbaseret grundingsolie, indeholder en masse olie og fungisider, til beskyttelse mod råd, skimmel, svamp og mug.
Grundingsolie trænger dybt ind i træværket og beskytter og modvirker svindrevner i træet.
Oliegrunder bruges på nyt og bart træ indvendigt og udvendigt, så som nye vinduer og døre eller gamle vinduer, hvor der er afrenset helt ind til træet.

Grunder til udendørs træ

En grunder er en vigtig detalje i forbindelse med malerarbejde. En grunder trænger dybt ned i træet og beskytter det mod råd, svamp og skimmel. Selvom grunderen er baseret på vand, indeholder den også en masse olie og fungisider, som holder træet friskt. Ofte, når man etablerer nyt træværk på eller ved sin bolig, står man med helt friskt og ubehandlet træ.

Hvis man ikke allerede fra starten af går i gang med grunding af sit nye træværk, vil det hurtigt blive udsat for fugt og solens skadelige UV stråler. Når træet ikke længere har sin bark på, er det ikke i stand til at beskytte sig selv, og det er her, at træbeskyttelse kommer ind i billedet. For at få den bedst mulige beskyttelse af nyt træværk eller gammelt træværk, der er renset i bund, starter man med at grunde det, inden det får den endelige behandling med træolie eller maling.

De produkter, du finder i denne kategori, egner sig alle til udendørs brug, mens nogle typer også kan anvendes som grunder til møbler, dørkarme og andet indendørs.

Er det nødvendigt at grunde, inden jeg maler?

Det korte svar på dette spørgsmål er JA. Langt de fleste træsorter, der bruges til udendørs træværk, er ikke i stand til selv at beskytte sig mod vind og vejr. Så for at give dit træværk de bedste betingelser, bør du starte med at give dem en grundmaling. En grunder trænger dybt ind i træet, og den olie, som grunderen indeholder, modvirker at der opstår svindrevner i dit træ. De tilsatte fungisider giver desuden effektiv beskyttelse med svampe, råd og skimmel.

Brug en god oliegrunder på nyt træ, såvel ude som inde. Og har du gammelt træ, som trænger til en grundig omgang, kan du blive nødt til at rense det helt ned til rent og bart træ. Her er det derfor igen vigtigt at give træet en grundmaling, så du genetablerer den dybdegående beskyttelse, der findes i en grunder, og så du sikrer træet de bedst mulige betingelser for et langt liv.
Og det er nemt og lige til at gå i gang med. Først sikrer du dig, at træet er rent og tørt, og herefter er det bare at gå i gang med grunder og pensel. Når grunderen efterfølgende er tørret godt igennem, kan du så begynde med maling eller træolie. Her sparer du nu en arbejdsgang, da maling og olie hæfter meget nemmere på en grundet overflade, så du kun behøver at male en eller to gange.

Trykimprægneret træ opbevares som regel udendørs og er derfor altid vådt, når du får det leveret. Så hvis du arbejder med den type træ, kan du ikke hverken grunde eller male det med det samme. Faktisk anbefaler vi, at du venter et års tid, så træet både kan nå at tørre ordentlig men også dampe af, inden du giver det træbeskyttelse.

Hvis du helt undlader at grunde dit nye træværk, vil det blive mere besværligt for dig at male det, og det vil skulle have flere gange for at dække. Desuden får træet ikke den beskyttelse fra grunderen, som gør, at træet kan holde sig friskt og pænt i mange år.

Ring og få et godt råd og en god vejledning

Hos Maler Maling lægger vi os i selen for at yde den absolut bedste service til alle vores kunder. Så har du brug for vejledning til at vælge den rette grunder til dit træværk, er du mere end velkommen til at kontakte vores medarbejder på telefon: 23 95 20 25. Telefonen er åbent mandag til fredag fra kl. 9 til 17. En anden mulighed er at sende en mail til os på: info@maler-maling.dk