• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Loftlud

Her kan du finde lud til hvidpigmentering af gamle trælofter. Hvis du har gamle gule profilbræddelofter som du ønsker hvide igen, kan du give dem en omgang hvid lud panelhvid fra eks. Junckers, Faxe panel lud eller Beck og Jørgensen ludlak.
Med disse produkter kan du få dig hvide trælofter på ingen tid igen.

Lysning af trælofter

Trænger dine gamle trælofter til at blive frisket op, så kan en lud behandling være løsningen. Trælofter og paneler i lyst træ gulner naturligt med tiden, derfor kan det engang i mellem være nødvendigt at ludbehandle dine trælofter og/eller paneler, hvis du gerne vil have dem til at se nye ud igen. Hvis du ønsker at få hvide trælofter igen, kan du her på siden finde lud til hvidpigmentering af gamle trælofter, så dine lofter kan få nyt liv.

Lud til loft

I mange huse er der opsat profilbræddelofter. Profilbræddelofter har en naturlig charme, som mange synes det er synd at overmale. Hvis du ikke vil male dine lofter, men alligevel synes de trænger til at blive frisket op, så kan en ludbehandling lysne de gamle lofter, så de får nyt liv. Ludbehandling lysner træet, så det bliver nyt at se på igen. Du kan også ludbehandle vægge og møbler.
Ludbehandling af loft giver loftet en beskyttet overflade, så det ikke tager så let imod støv og snavs. Lud kan bruges til at behandle overflader, som allerede er lakeret, og det giver en lukket overflade. Her på siden finder du et udvalg forskellige behandlinger til dit loft, du kan bruge hvidpigmenteret lak, panelhvid, hvid lud eller en hvid lak til at få dine trælofter lyse på ingen tid.

Hvordan ludbehandler man et loft?

Når du skal i gang med at behandle dit træloft, skal du først og fremmest beslutte dig for, om du gerne vil have træet lysnet eller om du vil male trælofter hvide. Forskellige materialer giver nemlig forskellige resultater.

Hvis du gerne vil have dit træloft lysere, men samtidig gerne vil beholde træets naturlige strukturer, så kan du bruge en hvidpigmenteret lud eller panelhvid maling. Med en hvid ludbehandling kan du stadig se træets strukturer igennem behandlingen, så du beholder træets naturlige charme. Hvidpigmentering af lofter får dit gamle træloft til at se nyt ud igen, og beskytter samtidig træet mod at gulne.

Helt hvide trælofter

Hvis du derimod gerne vil male træloft hvidt, skal du bruge en maling der egner sig særligt til trælofter. Maling af profilbræddeloft kræver en maling, der er særligt egnet til trælofter. Hvis du bruger en almindelig loftmaling, skal du først grunde helt loftet, og samtidig grunde knasterne med en særlig spærregrunder. Hvis du gerne vil undgå dette kan du male trælofter hvide med en spærrende loftmaling. Almindelig loftmaling har ikke samme spærrende effekt som en spærremaling.

Ludbehandling - sådan

Inden du går i gang med ludbehandling loft, skal du sikre dig at loftet er rent og fri for støv og spindelvæv. Det er en fordel at tørre loftet af med en fugtig klud, så du sikrer dig at alt snavs er væk, inden du går i gang.

Den bedste måde at behandle dit profilbræddeloft på, er ved at lakere 2-3 brædder ad gangen. Derudover skal du sørge for kun at lave overlapningerne i samlingen af profilbrædderne. Ved at gøre det på denne måde minimerer du chancen for, at man kan se overlapninger, og det gør det lettere at få et ordentligt resultat.
Ludbehandling af træloft kræver tålmodighed, du kan nemlig kun male en halv til en hel meter hen ad brædderne ad gangen. Det nytter derfor ikke at male 4-6 brædder ad gangen, da du risikerer at få nogle grimme overlapninger hen ad brædderne. Hvis du ønsker at dit loft skal være endnu lysere, så kan du behandle det en gang til.
Hvis du har et listeloft, er behandling af listeloft lidt mere krævende, da det kan være svært at komme ordentlig ind mellem listerne, men det kan sagtens lade sig gøre.