• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Loftmaling

Hvordan maler jeg mit loft med loftmaling?


Maling af Beton lofter og gips lofter

 

Før du går i gang

Dæk gulvet af med afdækningspap eller plastik og møbler mm. med plastfolie.
Husk også at afdække vindueskarme og radiatorer. Døre kan du hænge et stykke plastik hen over. Der vil altid komme maling stænk på dørhåndtag.

Klargøring af loftet

Skruer og plugs hives ud og hullerne lukkes med letvægtsfiller eller filler.
Har du betonlofter, er det en god ide, at duppe de lukkede huller med en svamp, når filleren er halvtør. Er man lidt omhyggelig kan man skjule et hul fuldstændigt.
Ved gipslofter skal spartlingen være helt glat med loftet.

Er loftet meget sodet efter stearinlys, brændeovn mm. vaskes det med grundrens og herefter rent vand. Mal evt. med spærrende loftmaling som spærrer for gennemslag af nikotin, sod og vandskjolder.

Maling af loftet

Start med at male langs vægge og rundt om lampesteder evt. med en jumbopensel.
Skal væggene males efterfølgende, behøver du ikke passe på væggene, og kan godt male ca. en centimeter ned på væggen. Skal væggene ikke males, må du lave en lige og skarp kant, med din pensel, ind mod væggen. Du skal ikke prøve at sætte tape på væggen. Det vil næsten altid tage lidt af tapeten med af igen, og loftmalingen kan nemt løbe ind under tapen.
Brug en rulle til resten af loftet, monteret på et forlængerskaft.

Er loftet over 3 meter bredt, så del loftet i flere dele. Hvis loftet er eks. 5 meter bredt, kan du dele loftet i to dele, og male den ene halvdel først.
Med 2 meter forlængerskaft og rulle, kan du sagtens male 2,5 - 3 meter af loftet, hen til enden og derefter tage den anden halvdel, og lave et lille overlap, på det du lige har malet.
Hvis ikke du kan male så langt, kan du jo dele loftet i tre dele.

Det skal gå lidt hurtigt når du maler loftet, hvis du deler det op. Så skynd dig, og brug ikke tid på andre unødige ting, end at male loftet. Overlapninger kan nemt blive at se, hvis den første når at tørre helt ind, så det giver dobbelt maling i overlapningen.

Loftmaling

Her finder du loftmaling:

Spørg os

Er du i tvivl om, hvordan dit loft skal behandles og hvilken maling du skal bruge, er du velkommen til at kontakte os.
Kontakt os gerne på mail, så vi har god tid til at svare dig rigtigt og ordentligt: info@maler-maling.dk