• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Opsætning af filt


Hvordan opsætter jeg glasfilt på lofter og vægge?

Inden du går igang

Inden du går igang med at sætte glasfilt op, skal du sørge for, at underlaget er som det skal være.

Væggene og loftet, som der skal glasfilt op på, skal være helt glat og jævnt spartlet. Der må ikke være små buler, og evt. skruehuller i gipsplader, skal være spartlet helt glat, med gipspladen.

Glasfilt skjuler IKKE små ujævnheder og buler på væggen, så loft og vægge skal være helt fint spartlet.

Du skal også sørge for, at lofter og vægge er grundet med microdispers, forankringsgrunder. Microdispers er en væggrunder, der binder slibestøv og puds til væggen, så vævlim og glasfilt kan hæfte ordentligt fast, og ikke falder ned eller løsner sig.

En holder til glasfilten

Har du ikke et bord eller en holder til glasfilten, er det en smart idé, at bruge den kasse glasfilten blev leveret i, til at have glasfilten i.
Tag glasfilten ud af kassen. Skær en lang rille på ca. 2cm. bredde, hele vejen ned langs kanten af kassen, fra den ene ende, til den anden.
Fjern plastik og tape på filtrullen, og put glasfilten ned i kassen igen. Stik den løse ende af filtrullen ud gennem rillen, og luk enden af kassen til igen, og tape den fast.

Nu har du en holder til glasfilten. Det er nemt at trække glasfilten ud af kassen.

Lav nogle filtbaner i væggens højde, plus et lille stykke mere, til afskæring eks. 15cm. Sæt eller læg dem et sted, så de ikke bliver beskidte eller vælter. Skidt hænger meget nemt fast i overfladen på glasfilt, og det er næsten umuligt at få rengjort sådan en rulle filt der har været nede på et beskidt gulv.

Opsætning af filt - sådan gør du

  1. Start i et hjørne af rummet.
    Begynd med at smøre vævlim på med en pensel, langs loftet og langs gulvet, en go meter ud, samt ned langs hjørnet, mod den anden væg.
  2. Så tager du den store malerrulle 25cm. påmonteret et forlængerskaft, og ruller vævlimen på væggen, i feltet mellem loft og væg, også en god meter ud.
     
  3. Så tager du en rulle glasfilt, og trækker en lille meter ud, og sætter den op i hjørnet, så den overlapper ca. 5cm. op ad den tørre væg i hjørnet og 5 cm. op ad loftet.
     
  4. Så ruller du glasfilten helt ud, ned langs væggen, mens du glatter filten efter med en gummispartel, vævspartel eller en kost. Sidder glasfilten ikke som den skal, kan du trække den skæve halvdel af igen, og sætte det lige op, og derefter tage den sidste del af, og rette det til.
     
  5. Glat glasfilten godt ud igen med din spartel.
     
  6. Så skal du skære glasfilten til i hjørner og ved loft og gulv, med en hobbykniv.


Anden bane glasfilt sættes op

  1. Start med at smøre vævlim på væggen langs loft og gulv, med en pensel, som ved første bane glasfilt.
     
  2. Så ruller du vævlim på med malerrullen, en go meter ud igen, så limen er længere ude, end glasfilten. Rul også ca. 5 cm. ind på den første bane glasfilt, så overlapningen fra bane nr. to, kommer til at sidde "vådt i vådt".
    Se nedestående billede. (Glasfilt til venstre og bar væg til højre)

  3. Så tager du en rulle glasfilt og trækker en lille meter ud, og sætter den op mod loftet, med et lille overlap, på ca. 5cm. og glatter glasfilten ud, og lader filtrullen falde ned mod gulvet, imens du passer på, den ikke laver buler.

  4. Så tjekker du om den sidder lige, med pæn overlapning hele vejen ned, mod den første bane glasfilt. Gør den det, glatter du glasfilten over med spartlen eller kosten.

  5. Så skal du skære glasfilten til, med din hobbykniv. Start med at skære ved loftet og ved gulvet.

  6. Skær derefter midt i overlapningen, så kniven skærer begge stykker glasfilt over, uden at kniven skærer alt for meget ind i væggen, da det kan give buler, da sandspartlen derved knækker og buler ud. Kniven skal holdes helt vinkelret på glasfilten, så den ikke laver et "skævt" snit, og dermed en grim samling i glasfilten.

    Se på billedet hvordan.

  7. Når du har skåret samlingen helt ned til gulvet, skal du have fjernet de to stykker glasfilt, som er i overskud. Det ene stykke glasfilt sidder inde bagved filtbane nr. to.

    Se på nedestående billede hvordan du gør.

  8. Når de to stykker glasfilt er taget væk, glatter du samlingen over med din spartel eller kost. Er der en lille overlap af glasfilt, så fortvivl ikke. Det kan let fjernes med sandpapir, dagen efter, når glasfilten er tør, med en vægsliber og sandpapir korn 120-150.

  9. Du fortsætter med de næste baner glasfilt, som du har gjort med de første to baner.

  10. Når alt glasfilten er sat op og tør, skal du male væggen med en vægmaling. Det kan være en fordel at bruge en filtgrunder som første behandling af glasfilten.


Klik her og se prisen på grundet glasfilt og ugrundet glasfilt

 


Har du spørgsmål om opsætning af glasfilt eller køb af glasfilt, så ring eller skriv gerne til os på info@maler-maling.dk eller 23952025.