• Fri fragt ved køb over 499 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Tapet

Vælg det helt rigtige tapet, når du skal i gang med at tapetsere. Du kan læse meget mere om, hvilken tapet du skal vælge, hvordan du sætter det op, samt gode råd til at opnå det gode resultat nederst på denne side.

Filtrer efter farve
Ryd filtrering

Stort udvalg af tapet i vores shop

Hos maler-maling.dk finder du alle de populære tapetmærker til billig pris. Se dig om i vores afdeling for billige tapeter, hvis du står for at skulle tapetsere et rum eller flere i din bolig. Vi har et stort udvalg, så der er god mulighed for at finde netop det tapet, som vil gøre dit hjem endnu flottere. I vores store udvalg af tapeter finder du mange forskellige mærker, farver og mønstre. I tapetmærker finder du for eksempel:

Uanset om du er på udkig efter et diskret mønster til soveværelset eller et sjovt og farverigt mønster til børneværelset, har vi på maler-maling.dk et tapet, som kan skabe netop den stemning og atmosfære, som du søger. Vi har for eksempel:

I kategorien børnetapeter finder du mange populære og flotte motiver med for eksempel Spider-Man og Peter Plys.

Vi sælger ikke bare tapeter, men også værktøj og grej til nedtagning af gammelt tapet samt opsætning af nye tapeter. Du behøver ikke at shoppe rundt i forskellige butikker for at finde den bedste kvalitet til den laveste pris, men kan købe det hele online på én gang hos maler-maling.dk. Hvis du handler for mere end kr. 499,-, er fragten gratis.


Brug tapet med omtanke

Du kan fuldstændigt ændre et rums karakter ved at bruge et bestemt slags tapet. Et lille, mørkt værelse kan gøres lyst og venligt, og et stort rum kan gøres mere intimt ved at bruge et mønstret tapet på en enkelt væg. I små rum bør du bruge småmønstret tapet og lade de store rum og de stormønstrede tapeter. I rum, hvor du kun opholder dig kortvarigt, kan det være en god idé at sætte et tapet op i en skrap farve eller et livligt mønster. Du kan for eksempel gøre din entre eller bryggers til et rum, der summer af energi og livsglæde ved at bruge et farvet eller mønstret tapet. Du kan også sagtens bruge tapet i køkkenet eller på badeværelset. Du kan endda bruge tapet på møbler, hvis du vælger tapetklister til vådrum og eventuelt lakerer tapetet, efter du har sat det på. Hvis du har en sjov tapetrest, kan du bruge den på et møbel. Det er bedst at anvende tapeter, som komplimenterer hinanden og ikke forstyrrer hinandens udtryk. Gør lillemandens eller –pigens værelse til et sjovt og sprælsk rum, hvor fantasi og eventyr er temaet. I vores sortiment finder du både superhelte og prinsesser.

Hvor meget tapet skal du bruge?

Det kan være uoverskueligt at beregne, hvor meget tapet du skal bruge, når du ikke er fagmand og ikke tapetserer hver dag. Heldigvis kan vi hjælpe dig lidt på vej. Først skal du måle væggens højde og bredde. Derpå skal du se, hvor meget mønsterrapport der er på dit tapet. Hvis din væg for eksempel er 230 cm høj og 450 cm bred, og dit tapet har en mønsterrapport på 26 cm, skal du tage væggens højde og dividere med mønsterrapporten. 230 cm divideret med 26 giver knap 9 rapporter pr. bane. Det betyder, at hver bane skal være 234 cm. Det kommer du frem til, når du ganger de 9 rapporter pr. bane med tapetets rapport på 26 cm. Nu tager du væggens bredde og ganger den med tapetrullens bredde. Det er 4,5 meter gange 0,53 meter. Tapetrullen er 1005 cm lang. Den dividerer du med banens længde på 234 cm. Det giver godt og vel fire. Det vil sige, at der bliver fire baner pr. rulle. Du skal altså bruge fire baner à 53 cm, i alt 212 cm. Væggen er 450 cm bred. Når du dividerer væggens bredde med 212 cm får du godt og vel to. Rund op til nærmeste hele antal for at have nok tapet. Det bliver i dette tilfælde tre ruller.

Moderne filttapeter

For ikke særlig mange år siden var al tapet trykt på papir. Sådan er det ikke længere. Mange tapeter bliver i dag trykt på non-woven filt i stedet for på papir. Det giver en anderledes struktur, som kan være spændende i forhold til rummets belysning. Du skal være opmærksom på, at papir- og filttapeter er to meget forskellige ting i forhold til opsætning. Papir udvider sig, når det bliver vådt. Derfor skal der tapetklister bag på tapetet, så banen udvider sig. Papirtapetet skal have ro i nogle minutter, inden det sættes op, så det når at udvide sig. Hvis du ikke er omhyggelig, risikerer du, at der kommer bobler og rynker i tapetet. Papirtapeter er nemme at arbejde med, men når de er sat op, bliver de der næsten for altid. Hvis man en dag gerne vil sætte et andet tapet op, kan det være tidskrævende og meget frustrerende at fjerne det gamle tapet. Ofte skal der bruges damp, værktøj og godt med knofedt, før papirtapetet kommer af. Af denne grund vælger mange at tapetsere ovenpå. I ældre huse kan man ofte se fem eller ti lag tapeter ovenpå hinanden. Bagsiden på filttapeter er syntetisk og suger derfor ikke på samme måde som et papirtapet. Derfor kan du rulle et færdigblandet vævlim direkte på væggen til en bane af gangen. Du behøver ikke at måle op og klippe baner ud, inden du kaster dig over tapetseringen. Du skal blot trække i rullen, børste den på og skære af foroven og forneden. Derefter kan du gå i gang med næste bane.

God forberedelse letter arbejdet

Inden du tapetserer, bør du overveje, hvilke farver og mønstre du vil have i din bolig. Hvis du vil have stærke farver eller sprælske mønstre, kan du overveje kun at tapetsere en enkelt væg eller et felt. På den måde virker farver og mønstre ikke overvældende, men får alligevel en fremtrædende plads i rummet. Du kan eventuelt kombinere tapet med wallstickers og andre slags klistermærker til væggene. De er ret nemme at sætte op og tage ned igen. Sørg for at dine vægge er helt jævne og glatte, inden du sætter tapet op. Det ses tydeligt, hvis der er huller og sprækker. Hvis det er tilfældet, må du fjerne det gamle tapet samt spartle og slibe væggen ad flere omgange. Væggene skal også være rene og tørre. Vask væggene med grundrens, og giv dem tid til at tørre, inden du begynder at tapetsere.

Tapetsering er nemt

Tapetsering behøver ikke at være svært, hvis du giver dig tid. Bruger du traditionelt papirtapet, skal du give tapetet tid til at strække sig, når tapetklistret er smurt på. Hvis du ikke lader det udvide sig, risikerer du, at der kommer bobler og folder i tapetet, når det er sat op. Når banerne er smurt ind i tapetklister, folder du enderne ind til midten. Så bliver banen mere mættet og nemmere at håndtere, når den skal op på væggen. Når du sætter banerne op, skal du lade banerne støde op til hinanden. Der skal ikke være overlap på banerne, for det resulterer i en lille forhøjning, som kaster en mindre pæn skygge på væggen. Hvis du har valgt et mørkt tapet, kan du komme ud for, at der opstår en lys stribe mellem banerne. Det sker, når tapetet trækker sig sammen i takt med, at det tørrer. Du kan skjule de lyse striber med en matchende farveblyant, men husk kan at male på kanterne af tapetet og væggen, ikke på tapetet. Det allerbedste er at male væggen i tapets bundfarve, inden du sætter tapet op, men det kræver ekstra tid og arbejde. Når du klipper tapetbanerne skal du beregne lidt ekstra i både top og bund. Omkring 10 cm er nok. Skær af både foroven og forneden med en skarp hobbykniv, så du får en pæn afslutning ved både loft og gulv.Hvis dit tapet er mønstret, er det en god idé at købe lidt ekstra tapet. Der går nemlig mere tapet til spilde, når du skal have mønstret på banerne til at passe sammen.

Lodret fra start

Sørg for at den første bane bliver sat helt lodret op. Du kan bruge et lod eller en saks i en snor som guide. Mens tapetet er vådt, kan du stadig nå at rette op på eventuelle skævheder. Hvis den første bane er skæv, bliver alle de efterfølgende baner også skæve, og det kommer til at se besynderligt ud, når tapetet i hele stuen hælder i en vinkel. Når du sætter en bane tapet op, skal du altid begynde med at sætten den fast i toppen. Derefter presser du tapetet fast fra midten og ud mod kanterne med en tapetbørste. Du skal sørge for at rette alle bobler og folder ud, mens tapetet stadig er vådt. Når først tapetet er tørt, kan du intet gøre.

Tapetets historie

Vi har gennem mange hundrede år brugt tapet i en eller anden form. Den tidligste form for tapet var vævede tæpper, som ved festlige lejligheder blev hængt op på væggene hos adelige, fyrster og storbønder. Tæpperne var fastgjort på en stang, så det var nemt at rulle dem op og opbevare dem, når de ikke var i brug. De vævede tæpper var ofte meget kunstneriske med figurer, dyr, planter og ornamenter som motiv. Bayeux-tapetet fra 1100-tallet var et 70 meter langt håndbroderet vægtæppe, som fortæller historien om Wilhelm Erobrerens sejr i Slaget ved Hastings i 1066. Gobeliner kendes fra middelalderen, men også fra nutiden. Dronning Margrethe fik i 1990 17 vævede gobeliner tegnet af kunstneren Bjørn Nørgaard. Fra middelalderen kendes også tapeter af gyldenlæder indsat i panelfelter. De var sammensat af firkantede stykker svinehud præget i et mønster. Ofte var de bemalede, forgyldte eller forsølvede. Gyldenlæder blev særligt brugt i 1600-tallet og i begyndelsen af 1700-tallet, da overklassens boliger blev mere komfortable. Gyldenlæder var billigere end vævede tapeter, og så kunne de tåle fugt, var nemme at rense og modstandsdygtige over for møl. Fra samme tid kendes også lærredsvævede tapetstykker, som også blev indsat i panelfelter, samt tapeter udført af bast eller voksdug.

Fra silke til papir

I løbet af 1700-tallet fremkom der mange forskellige slags stoftapeter. De mest eksklusive var fremstillet i velour eller silke. Hvis du har besøgt et fransk slot, har du sikkert set brokadetapeter. Knap så eksklusive tapeter var bemalede lærreder med figurscenerier fra fest- eller dagliglivet. Sidst i 1700-tallet kom de første papirtapeter på banen. De var udført i stykker som bloktryk. Senere blev det muligt at trykke tapeter i endeløse baner. Det gjorde tapeter billigere og mere tilgængelige for almindelige mennesker. Motivet var ofte inddelt i lodrette felter og udsmykket med en bort foroven. I den første halvdel af det 19. århundrede var panoramatapeter meget populære. Flere sidestillede baner udgjorde tilsammen et helt landskab eller udsigten over en by. Midt i 1800-tallet blev fladedækkende mønstre almindelige, og i slutningen af det 19. århundrede blev det moderne at fremstille klassiske scener malet på papir til salonernes panelfelter. Igen var Frankrig foregangsland. Gyldenlæderet blev igen populært i sidste halvdel af 1800-tallet, for nu kunne det fremstilles industrielt. Omkring 1900 frembragte William Morris i England en række farvemættede ornamentale tapeter inspireret af botaniske studier. I sidste halvdel af det 20. århundrede blev der fremstillet en lang række forskellige tapeter fra de stofprægede til grundpapir beregnet til at male over. De fleste husker nok savsmuldstapetet. Lærredsvævede tapeter i for eksempel hessian kom frem og var også tænkt som underlag for maling. Senere er også glasfibertapeter med eller uden lærredsstruktur kommet til.

Hos os finder du alt i tapeter

På maler-maling.dk finder du alt i tapeter til stue, børneværelse og kontor samt billigt tilbehør som eksempelvis tapetklister, tapetlim og værktøj. Du navigerer rundt i tapeterne i menuen til venstre. Hvis der er et tapet, som du ikke kan finde, eller hvis du har spørgsmål om tapeter eller tapetsering, er du altid velkommen til at ringe til os på 23 95 20 25 eller at sende en email på info@maler-maling.dk. Vi vil gerne se, om vi kan skaffe dit tapet hjem, så du får præcis det, du ønsker dig. Vi lægger nemlig vægt på at levere kvalitetstapeter til konkurrencedygtige priser og med god kundeservice.

Fandt du ikke lige den tapet du havde håbet, kan du også besøge vores tapet shop nicetapet.dk