• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Vandbaseret

Vi har et stort udvalg af vandbaseret træbeskyttelse fra anerkendte producenter og til billige priser. Vandbaseret træbeskyttelse er en fleksibel træbeskyttelse, som arbejder, når træet arbejder. Dermed får du en træbeskyttelse, der er velegnet til mange slags træ. Desuden har den vandbaserede træbeskyttelse en længere holdbarhed end den oliebaserede træbeskyttelse.

Du kan altid benytte en vandbaseret træbeskyttelse på træværk, der tidligere har fået oliebaseret træbeskyttelse, men ALDRIG omvendt. Se vores store udvalg af træbeskyttelse af høj kvalitet fra anerkendte producenter her på siden, og kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål, du gerne vil have svar på.

Vandbaseret træbeskyttelse

Den vandbaserede træbeskyttelse har en stor fleksibilitet, og den er derfor god til at arbejde sammen med det meste træ. Den har desuden en længere holdbarhed end en oliebaseret træbeskyttelse, som betyder, at du i længden sparer tid, når du ikke så ofte skal genbehandle. Har du tidligere malet dit træværk med oliebaseret træbeskyttelse, kan du uden problemer skifte over til vandbaseret. Den modsatte vej kan man til gengæld ikke gå.

Hos Maler Maling lægger vi stor vægt på at holde prisen nede, mens vi samtidig kan levere produkter af høj kvalitet. Du sparer let mellem 30% og 50% på træbeskyttelse ved at købe direkte på maler-maling.dk fremfor hos din lokale farvehandler.

En vandbaseret træbeskyttelse indeholder ofte også træolie og UV filter, som beskytter mod nedbrydning fra solens stråler. Den egner sig godt til tørt trykimprægneret træ på fx terrasser og til hegn. Også træsorter som lærk og fyr har godt af en behandling og vedligehold med træbeskyttelse, der er vandbaseret, og de fleste malinger indeholder midler, der modvirker svamp og skimmel.
I sortimentet finder du også oliemaling, der kan fortyndes med vand. Og selvom malingen indeholder en del olie, kan du stadig rengøre pensler og værktøj med vand og sæbe.
Nogle typer af træbeskyttelse er diffusionsåbne, så træet stadig kan ånde. Og har du lyst til at få lidt mere farve på dit træværk, kan du vælge en træbeskyttelse, der kan tones i lige nøjagtig den farve, du ønsker det.

Hvorfor skal jeg beskytte mit træværk?

Alt udendørs træværk bliver påvirket af vind og vejr. Det meget fugtige klima, vi har i Danmark, giver nemt grobund for både råd, skimmel og svampe i udendørs træværk. Det er derfor vigtigt at behandle og vedligeholde dit træværk med en god træbeskyttelse, da træets celler ellers bliver nedbrudt af solens UV stråler og af regn og frost. Med en god træbeskyttelse giver du træet en glattere overflade, der er afvisende overfor vand og snavs og som forhindrer fugt i at trænge ned i træet. En anden sag er, at træværk, der er godt vedligeholdt, holder i mange år, så du på den lange bane kan spare mange penge og mange timers arbejde ved at passe godt på det. Et flot og vedligeholdt træværk på eller ved dit hus, giver også et fint helhedsindtryk og sender signaler om overskud og stil.

Godt i gang med træbeskyttelse

Inden du vælger din træbeskyttelse til dit udendørs træværk, skal du gøre op med dig selv, om du ønsker en heldækkende maling, eller om du synes bedre om træolie, der stadig lader træets årer træde synligt frem. Når det er på plads, og du har fået bestilt den ønskede træbeskyttelse, skal du i gang med arbejdet. Gå først dit træværk grundig efter. Er der løs maling, skal det skrabes af, og der er måske også områder, der har brug for en tur med sandpapir inden behandlingen. Har du problemer med alger på dit træværk, er det vigtigt at få det renset af med algefjerner inden, da du ellers risikerer, at malingen ikke kan binde på træet. Når træet så er tørt og rent og eventuelle skruer, der har arbejdet sig ud, igen er skruet ind på plads, er du klar til at behandlet træet. Hertil kan du bruge enten pensel eller rulle.


Her kan du søge vejledning

Har du brug for hjælp til at vælge den rette træbeskyttelse til dit træværk, er du velkommen til at kontakte os på telefon: 23 95 20 25 på alle hverdag fra 9 – 17, eller send en mail på: info@maler-maling.dk