• Fri fragt ved køb over 899 kr.
  • 30 dages returret
  • Hurtig levering til døren

Lim & Klister

Her finder du vores udvalg af tapetklister til papirtapeter og savsmuldstapet, samt non-woven tapetklister til de nye non-woven tapeter og fototapeter.
Vi har kun kvalitets tapet klister her på shoppen, så du får altid et godt klister produkt her hos os.

Sådan bliver du ekspert til selv at sætte tapet op

Er du klar over at det faktisk slet ikke er så svært at opsætte tapet derhjemme, og stadig opnå et flot og professionelt resultat? Det er nemmere end du tror, og med den rette vejledning og viden kan du opnå et rigtig flot resultat derhjemme, helt selv. Ved at opsætte dit tapet selv kan du spare de penge du skulle have brugt på at ansatte en professionel. Ved at sørge for at du har de rigtige redskaber er du godt på vej mod pænere vægge.

Nyt tapet på væggene kan virkelig friske op og skabe et helt nok udtryk i hjemmet. Gå på opdagelse blandt Maler Malings store udvalg af forskellige typer tapeter, og udvælg det tapet du synes er aller smukkest. Når du har besluttet dig for hvilket tapet du skal gå i kast med at sætte på dine vægge derhjemme, er det vigtigt at sørge for at du har det rigtige tapetklister til dit tapet.

For at få det bedste resultat, og det flotteste udseende når du er færdigt, er det alfa omega at dit tapetklister er det rigtige til netop det tapet som du har udvalgt. Der findes mange forskellige former for tapetklister, og derfor bør du altid starte ud med at se på hvilket type tapet du skal have tapet klister til.

Hvad skal jeg vælge?

Der er mange muligheder at vælge i mellem, og der findes mange forskellige typer af klister. Først finder du ud af hvilken type af klister som passer til dit tapet. Har du valgt et klassisk papirtapet af den ældre type, så skal du bruge alm. tapetklister. Denne slags tapetklister bruges blandt andet til det klassiske savsmuldstapet og andet almindeligt papirtapet. En tapetklister som ofte vælges af brugerne og som kan gå til de fleste typer af tapet, er Pattex tapetklister. Hos Maler Maling kan du blandt andet finde denne tapetklister og mange andre, alle i høj kvalitet som sikrer dig et godt resultat.

Tapet klister til savsmuldstapet og andet papirtapet

Tapetklister findes i mange forskellige former. Du kan vælge en færdigoprørt tapetklister, så du er klar til at tapettere med det samme, uden at skulle forberede noget videre. Fordelen med den færdigoprørte tapetklister er at du med denne er sikret den samme konsistent hver gang. Desuden kan du være sikker på at konsistensen er korrekt i forhold til som tapetet suger væsken ordentligt til sig og derved bliver siddende på væggen. Vær dog opmærksom på at der er forskel på den gammeldags type af tapetklister som skal opblandes med vand, og det som kaldes tapetlim, der allerede er oprørt på forhånd og ikke kræver yderligere opblanding. Tapet lim er forstærket med lim og holder derfor bedre.

Hvis du har mod på selv at oprøre din tapetklister kan du også gøre dette. Du kan hos Maler Maling også finde Tapetklister som pulver. Fordelen ved denne type af tapetklister er at det ofte er lidt billigere, og at du ikke behøver at opblande mere end nødvendigt. På den måde kan du opbevare pulveret som er i overskud, og bruge det til andre projekter. Det kan du også med det færdigblandede, men pulver holder sig typisk godt i længere tid når det stadig er ubrugt.

Tapet klister til non-woven tapet og nyere tapettyper

Vælger du et non-woven tapet eller en nyere type af tapet som ikke er de klassiske papirtapeter, skal du være sikker på at du vælger en klister der kan bruges til dette. Hos Maler Maling kan du få non-woven tapetklister som du kan bruge til denne type tapet. Den elementære forskel på non-woven tapet og alm. Tapet er hvordan det skal påføres, derfor er det vigtigt at sætte sig ind i hvilken type tapet man har valgt og læse på produktet så du ved hvordan de specifikke produkter opfører sig. En universal færdigblandet tapetkliser vil ofte kunne klare arbejdet hvis du har valgt non-woven tapetklister.

Hvordan gør jeg?

Når du skal opsætte tapet med almindeligt tapetklister, skal du smøre flydende tapetklister direkte på dit tapet. Ofte er klisteret lyserødt når det påføres, men bliver helt gennemsigtigt når det er tørt. Når du har smurt klisteret direkte på tapetet, skal du lade det sidde og trække i 10-15 min, så klister og tapet kan få lov til at virke. Derefter opsætter du på væggen og sørger for at fjerne eventuelle luftbobler typisk med en tapetbørste. Husk at være forsigtig så du ikke ødelægger tapetet.

Ved opsætning af non-woven tapet smører du den færdigblandede tapetklister direkte på væggen og derefter sætter tapetet op på væggen i tør tilstand, og skærer til ved gulvet og loftet, og glatter det ud med en tapetbørste.
Sørg for at kigge efter evt. tapetklister, som er kommet ud mellem to baner tapet, og tør det forsigtigt af med en fugtig klud. Hvis tapetklister når at tørre på forsiden af din tapet, kan det give en glansforskel, som ses, og det er ikke fedt når man lige har stået og gjorty et stykke arbejde, for at få det pænt.

Vigtigt ved opsætning af begge typer af tapet, er at man sørger for at væggen indenunder er glat, ren og ikke sugende. Sørg derudover for at tjekke at din tapet er intakt inden opsætning og at eventuelle mønstre skal passe sammen i samlingen.
Kig også efter eventuelle fejl i trykket på tapetet, inden opsætningen, da der ofte ikke ydes garanti fra fabrikkens side, på tapet som allerede er opsat.
Skær overskydende top og bund tapet af med en skarp hobbykniv, og så har du nemt lækkert nyt tapet på væggene. Har du brug for mere vejledning kan du altid kontakte Maler Maling, som er klar til at guide dig på vej.